Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 18 de gener del 2016

Brownie amb peres {per a un dolç berenar}


Hi ha coses tan bones i tan fàcils que no sé per quin motiu no les fem més sovint. Clar, volem anar variant i tastant d'altres gustos que no tenim temps per a tot. Un dels pastissos més senzills i podríem dir que universal, és el brownie de Nutella que amb només tres ingredients triomfes segur a taula. No recordo des que no el preparava i l'altre dia en veure'l al blog de la meva veïna vaig creure que tocava.
Sí, tinc una veïna bloguera, vivim a tocar, i que és molt coneguda en el món  d'al·lèrgies i d'intoleràncies alimentàries, la Mònica de Glutoniana. Si teniu problemes amb l'alimentació, Glutoniana és el vostre blog. Ella el va fer amb farina especial i jo amb farina de blat normal. A més, hi afegeixo unes peres bullides amb vi i amb espècies que l'arrodoneixen. Per a sis, set o vuit persones,

Necessitarem:
 - 4 peres conference
 - 35 cl de vi negre
 - 6 cullerades soperes de sucre
 - 2 claus d'olor
 - 1 branca de canyella
 - 1 culleradeta de gingebre
per al brownie,
 - 400 g  de Nutella
 - 8 cullerades de farina
 - 2 ous grans

Farem:
Bullim les peres pelades i senceres en el vi, junt amb les espècies i el sucre durant uns 30 minuts.
Un cop cuites les colem i deixem que s'escorri el vi.
Preparem el brownie o pastís humit barrejant tots els ingredients. 
L'aboquem en un motlle folrat amb paper de forn o untat amb mantega i posem les peres per sobre (cobrirem les cuetes amb paper d'alumini perquè no es cremin).
Tindrem el forn escalfat a 180º.
Enfornem durant uns 35/40 minuts, segons el forn que tingueu.
Deixeu-lo humit que ja se assecarà quan es refredi.
Com que us quedarà molt bonic li feu una foto i me l'envieu.
Serviu amb una mica de xarop de les peres bullides.
I ara toca berenar amb els que haurem convidat per a fer tertúlia...

Everybody's got to learn sometime, Zucchero.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada