Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 27 de novembre de 2016

A l'olla barrejada qui no entra para {joc popular}


A l'olla barrejada qui no entra para, a l'olla barrejada qui no surt ha perdut... Ho recordeu? I per a ser sincers no sé si encara es canta. Aquest joc popular de saltar a la corda que agradava a l'hora del pati, per a petits i no tan petits. Però avui farem una olla barrejada que poc té a veure amb el plat tan nostrat, només li hem manllevat el nom. Perquè hem fet una barreja amb restes de quan cuinem caldo en grans quantitats.
A casa es fa el la carn d'olla amb tot l'escorregut quan ens reunim la família, però entre setmana sempre tenim a mà el caldo Aneto de pollastre per a quan ens ve de gust una sopa per a escalfar el cos. Aquest cop però, hem cuinat amb la varietat de caldo natural de ceba de cultiu ecològic  i hem aprofitat que ens havia sobrat verdura i pollastre del nostre. Total, resulta una olla on es pot posar tot allò que ens vingui de gust i que tinguem al frigorífic. El caldo per si sol és espès i gustós. Apa, podeu posar imaginació i veure amb què el faríeu. Per a tres racions,

Necessitarem:
 - 1 bric de Caldo natural Aneto de Ceba de cultiu ecològic
 - 100 g de pasta de sopa
 - restes del caldo de casa o verdures que ens vingui de gust
 - pollastre o carn
 - llegums
 - crostons de pa fregit
 - trossets de cansalada cuita a la planxa sense oli

Farem:
Escalfem el caldo de ceba i bullim la pasta, amb poca quantia.
Després hi afegim la resta.
Nosaltres hi hem posat uns crostonets de pa fregit i cansalada, que han donat un punt de cruixent molt bo.
He pensat que unes llesquetes torrades de pa amb formatge han de quedar molt bé sobre la sopa.
O amb una ceba cuita a foc lent...
L'hivern és llarg i ja anirem veient què hi podrem posar a més a més.
Plou i a casa s'hi està bé.

Je voulais te dire que je t'attendsSacha Distel.

4 comentaris:

  1. Mmm....ve molt de gust aquests dies! Jo la faig molt semblant!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      És que les olles barrejades s'acaben semblant totes. És posar-hi allò que tenim a mà i que resulti lligat. A mi, aquesta m'ha agradat força.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Nani, jo jugava a aquest joc!!!! Pero a aquestes alçades em quedo amb el plat. La olla barrejada m'encanta i la meva sogra la fa molt similar a la teva. Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pili,
      T'ha portat records eh. I com li he dit a l'Olga totes les olles acaben semblant-se.
      Muacs,
      Nani

      Elimina