Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 27 de novembre del 2016

A l'olla barrejada qui no entra para {joc popular}


A l'olla barrejada qui no entra para, a l'olla barrejada qui no surt ha perdut... Ho recordeu? I per a ser sincers no sé si encara es canta. Aquest joc popular de saltar a la corda que agradava a l'hora del pati, per a petits i no tan petits. Però avui farem una olla barrejada que poc té a veure amb el plat tan nostrat, només li hem manllevat el nom. Perquè hem fet una barreja amb restes de quan cuinem caldo en grans quantitats.
A casa es fa el la carn d'olla amb tot l'escorregut quan ens reunim la família, però entre setmana sempre tenim a mà el caldo Aneto de pollastre per a quan ens ve de gust una sopa per a escalfar el cos. Aquest cop però, hem cuinat amb la varietat de caldo natural de ceba de cultiu ecològic  i hem aprofitat que ens havia sobrat verdura i pollastre del nostre. Total, resulta una olla on es pot posar tot allò que ens vingui de gust i que tinguem al frigorífic. El caldo per si sol és espès i gustós. Apa, podeu posar imaginació i veure amb què el faríeu. Per a tres racions,

Necessitarem:
 - 1 bric de Caldo natural Aneto de Ceba de cultiu ecològic
 - 100 g de pasta de sopa
 - restes del caldo de casa o verdures que ens vingui de gust
 - pollastre o carn
 - llegums
 - crostons de pa fregit
 - trossets de cansalada cuita a la planxa sense oli

Farem:
Escalfem el caldo de ceba i bullim la pasta, amb poca quantia.
Després hi afegim la resta.
Nosaltres hi hem posat uns crostonets de pa fregit i cansalada, que han donat un punt de cruixent molt bo.
He pensat que unes llesquetes torrades de pa amb formatge han de quedar molt bé sobre la sopa.
O amb una ceba cuita a foc lent...
L'hivern és llarg i ja anirem veient què hi podrem posar a més a més.
Plou i a casa s'hi està bé.

Je voulais te dire que je t'attendsSacha Distel.

4 comentaris:

  1. Mmm....ve molt de gust aquests dies! Jo la faig molt semblant!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      És que les olles barrejades s'acaben semblant totes. És posar-hi allò que tenim a mà i que resulti lligat. A mi, aquesta m'ha agradat força.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Nani, jo jugava a aquest joc!!!! Pero a aquestes alçades em quedo amb el plat. La olla barrejada m'encanta i la meva sogra la fa molt similar a la teva. Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pili,
      T'ha portat records eh. I com li he dit a l'Olga totes les olles acaben semblant-se.
      Muacs,
      Nani

      Elimina