Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 13 de novembre del 2016

Unes patates acompanyades de pop {a la gallega}


La meva etiqueta d'avui de cuina per a mandrosos està més justificada que mai. Més que una recepta és un consell. Fins i tot amb les fotografies em deixo anar. Volem menjar bé però no tenim temps. Ens agrada la bona cuina però tenim dies de nyonya que, ai las, com ens hi posem? Jo tinc la solució per a aquests moments: comprar bons productes ja preparats i que siguin de confiança, i amb un resultat casolà que ni els de casa ho notaran.
Ens agrada el pop i el compro cuit. Vaig trobar un lloc on una gallega, que li té mà trencada, el prepara d'una manera molt i molt bona. El problema és que les patates que l'han d'acompanyar no les puc coure amb el caldo de la seva cocció. I sé com fer-ho: el Fumet Aneto de marisc i peix de roca em resol la situació. Les patates queden perfectes. Aquest plat el podeu preparar com a aperitiu o com a primer plat.  Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1,5 kg de patates
 - 400 g de pop cuit 
 - 1 bric de Fumet Aneto de marisc i peix de roca
 - sal, pebre negre i pebre vermell
 - oli d'oliva verge extra

Farem:
Pelem les patates i les posem a bullir en una cassola amb el fumet de peix.
Deixem coure uns 15 minuts o punxem per a veure si són cuites.
Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que es beguin el fumet que ha quedat.
En un parell d'hores estaran al punt.
Doneu un cop de microones al pop per a treure-li la fredor.
Muntem el plat amb les patates tallades a rodanxes i el pop.
Salpebrem i amanim amb oli d'oliva, que nosaltres ho hem fet amb l'oli del primer raig.
Aquest cop hi posem també allioli que hi va de primera.
Si voleu i teniu temps, aquest plat també queda molt i molt bo amb la confitura de ceba que ja vàrem compartir amb vosaltres aquest estiu passat.
Un vi blanc hi posa el toc final.

Naie ChuppeAmsterdam Klezmer Band.

4 comentaris:

  1. Mmmm....que bones!Un gran plat! De tant en tant tenim aquells dies que no sabem què fer.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Dies d'aquells que la mandra ens guanya però acabem menjant bé.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Respostes
    1. Ai Teresa,
      D'aquells plats que t'acaben agradant les patates més que el tall...
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina