Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 de novembre de 2016

Portem la tardor al plat {moniatos, figues i bolets}


Tardor. M'agrada tant. Potser perquè ve el temps d'estar més a casa i aprofitar per a fer tot allò que no podem a l'estiu. I què dir dels seus fruits: moniatos, magranes, caquis, codonys, bolets i tants altres que ens donen alegria a la cuina al mateix temps que serveixen per a proveir-nos les vitamines necessàries per a aguantar l'hivern. Jo no perdem corda i els incorporo a la nostra taula amb molt de gust.
Avui només us porto una combinació que posada al plat ens reflecteix la tardor d'una manera ben acolorida: uns moniatos al forn que perfumen la casa, uns bolets fets amb figues que us agradaran d'allò més (qui ha dit que només es poden preparar amb all i julivert?), i unes cuixes d'ànec confitades que tinc al rebost i que ens agraden força. Apa a fer tardor! Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 2 moniatos
 - rovellons
 - figues
 - 2 cuixes d'ànec confitades
 - paper d'alumini
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Farem:
Courem els moniatos, embolicats amb paper d'alumini, al forn i deixant-los a 220ºC una hora aproximada.
El temps dependrà de la seva mida i caldrà que els anem punxant de tant en tant fins a notar-los tous.
Quan estiguin cuits preparem la resta del plat en un tres i no res.
En una paella amb oli d'oliva fregim els rovellons i les figues alhora.
Salpebrem.
Escalfem les cuixes d'ànec en una paella amb el seu propi greix i la desossem.
Preparem el plat al gust.
Una exquisidesa ben simple.


2 comentaris:

  1. MMmmm....quina combinació! Molt original! Quin goig!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Sí, resulta molt bona. Vaja, a mi m'agrada i això que no sóc de fer masses invents.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina