dilluns, 7 de novembre del 2016

Portem la tardor al plat {moniatos, figues i bolets}


Tardor. M'agrada tant. Potser perquè ve el temps d'estar més a casa i aprofitar per a fer tot allò que no podem a l'estiu. I què dir dels seus fruits: moniatos, magranes, caquis, codonys, bolets i tants altres que ens donen alegria a la cuina al mateix temps que serveixen per a proveir-nos les vitamines necessàries per a aguantar l'hivern. Jo no perdem corda i els incorporo a la nostra taula amb molt de gust.
Avui només us porto una combinació que posada al plat ens reflecteix la tardor d'una manera ben acolorida: uns moniatos al forn que perfumen la casa, uns bolets fets amb figues que us agradaran d'allò més (qui ha dit que només es poden preparar amb all i julivert?), i unes cuixes d'ànec confitades que tinc al rebost i que ens agraden força. Apa a fer tardor! Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 2 moniatos
 - rovellons
 - figues
 - 2 cuixes d'ànec confitades
 - paper d'alumini
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Farem:
Courem els moniatos, embolicats amb paper d'alumini, al forn i deixant-los a 220ºC una hora aproximada.
El temps dependrà de la seva mida i caldrà que els anem punxant de tant en tant fins a notar-los tous.
Quan estiguin cuits preparem la resta del plat en un tres i no res.
En una paella amb oli d'oliva fregim els rovellons i les figues alhora.
Salpebrem.
Escalfem les cuixes d'ànec en una paella amb el seu propi greix i la desossem.
Preparem el plat al gust.
Una exquisidesa ben simple.


2 comentaris:

  1. MMmmm....quina combinació! Molt original! Quin goig!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Sí, resulta molt bona. Vaja, a mi m'agrada i això que no sóc de fer masses invents.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina