La recepta d'avui va arribar a casa en un cistell gran ple de codonys. En Ramon els va collir del seu hort i la Maria Rosa, la seva esposa, em va apuntar la recepta que li va donar una cosina francesa. Em va agradar molt el canvi de poma per codony a l'hora de fer una tatin. Així que m'hi vaig posar per a no perdre corda: tenia els fruits acabats de regalar i no podia deixar de preparar-los.
M'agrada com està anotada la recepta: dificultat, fàcil; cost, codonys regalats; temps de preparació, 15 minuts; temps de cocció, 30 minuts; temps de forn, 30 minuts. Al mateix temps, vaig aprofitar per a fer codonyat. Aquest cop amb la Thermomix i em va sorprendre molt gratament el resultat, s'han acabat les cremades. Per a un motlle de 25 cm,
M'agrada com està anotada la recepta: dificultat, fàcil; cost, codonys regalats; temps de preparació, 15 minuts; temps de cocció, 30 minuts; temps de forn, 30 minuts. Al mateix temps, vaig aprofitar per a fer codonyat. Aquest cop amb la Thermomix i em va sorprendre molt gratament el resultat, s'han acabat les cremades. Per a un motlle de 25 cm,
Necessitarem:
- 50 g de mantega
- 100 g de sucre
- 3 cullerades (sopa) de suc de taronja
- el suc d'una llimona
- pasta de full
- 1 kg de codonys
pel xarop,
- 350 de sucre
- 1,5 litres d'aigua
Farem:
Pelem els codonys, els reguem amb el suc de la llimona i reservem.
Preparem el xarop/almívar fent bullir en una cassola l'aigua i el sucre fins que s'espesseixi lleugerament.
Hi afegim els codonys i els deixem bullir, a foc amb una mica d'ànima, uns 30 minuts.
Els escorrem, els tallem en talls grossos i reservem.
En una paella fondrem el sucre amb el suc de taronja i la mantega tallada a daus, tot remenant perquè quedi un caramel ben fi.
He de dir que he substituït el suc de taronja per l'almívar dels codonys i el resultat ha quedat fenomenal.
He de dir que he substituït el suc de taronja per l'almívar dels codonys i el resultat ha quedat fenomenal.
L'abocarem en un motlle per a pastissos o de tatin i hi posarem els talls de codonys fent una rosassa.
Posem la pasta de full per sobre, tot pressionant-la cap a baix per les vores entre els fruits i la paret del motlle.
Punxem la pasta unes quantes vegades amb una forquilla.
Enfornem amb el forn preescalfat a 200 ºC uns 30 minuts aproximadament.
Quan traguem la tatin del forn la deixarem reposar uns cinc minuts abans de donar-li el tomb sobre un plat.
Podrem servir-la amb gelat o una crema chantilly lleugera.
És per a plorar de tan bona que és!
Altres tatins que tenim al blog i també resulten ben bones: la de calçots i la de taronja.
Altres tatins que tenim al blog i també resulten ben bones: la de calçots i la de taronja.
Cosa vuol dire una lacrima, Lucio Dalla.
tatin de codonys em recorda "codonys a l'armari" i em recorda que tinc unes tasses comprades al mercat de puces de bruxelles pendents d'estrenar amb tu, per una xocolata calenta amb...
ResponEliminaVa, que avui posarem data per a estrenar aquestes tasses...
EliminaAmb el bé de Déu de codonys que tinc a casa m’animaré i faré la teva tatin.
ResponEliminaPtnts
Glòria