Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 4 de desembre del 2016

Dolces flors de pasta de full {i una flor més, la Violeta}


No hi ha res com tenir-la a prop i el dia s'il·lumina. Una dolça flor, la Violeta. I amb ella hem fet aquestes de pasta full. Més fàcils no poden ser i la mousse que acompanyen també. Un cop vaig sentir en Ferran Adrià que donava idees, en un programa de ràdio, per a fer coses ràpides, de qualitat i econòmiques. Una d'elles ja la tenim el blog de fa temps: Sopa de torró amb galets de xocolata, una sopa dolça.
En Ferran Adrià va explicar que quan vulguem una mousse només cal deixar el gelat al frigorífic d'un dia per a l'altre i remenar-lo en el moment de servir. Us puc garantir que el resultat és sorprenent. Així que avui us hem preparat una mousse de vainilla acompanyada d'unes flors que farem en un tres i no res. La quantitat que us sortiran en un paquet de pasta full dependrà de la mida de les flors. Amb un paquet n'hem fet set. Apa, som-hi.

Necessitarem:
 - 1 paquet de pasta de full rectangular
 - sucre per a empolvorar
 - 1 rovell d'ou
 - 1 full de paper encerat de forn

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º C.
Obrim el paquet de pasta, l'estenem sobre la taula, mantenint el paper que l'embolcalla per sota.
L'empolvorem amb força sucre per sobre i cobrim amb el paper de forn.
Passem el corró perquè el sucre penetri a la massa.
Caragolem la massa per un costat i per l'altre fent que es trobin els dos costats al mig.
Tallem en trossos d'un centímetre i muntem les flors de la manera que vulguem.
Les posem en una safata amb paper de forn  molt separades entre elles.
Les pintem amb el rovell d'ou i enfornem a 180º C uns 15/20 minuts, com sempre diem dependrà del forn, o fins que les veiem daurades.
Servim amb el gelat de vainilla.
Volaran...

Borboleta cega, malandroJorge Aragão

6 comentaris:

  1. Ooooohhh! Nani, que boniques! Moltíssimes gràcies per aquesta bonicca idea!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquesta Violeta estimada, va creixen i ja veig que pot ficar las mans a la cuina per ajudar-te. Es una felicitat veure com disfruteu juntes.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Manu, quan estem juntes semblem un anunci de Casa Tarradellas...

      Elimina
  3. Quines flors més boniques! Però les més maques són les nenes :o)
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina