Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 11 de desembre del 2016

Torna la família Gingebre {creps amb xocolata}


Un dels primers posts del blog que vaig fer amb la Violeta va ser el de les Galetes de la família Gingebre. I han passat cinc anys i m'emociona veure com ha crescut i que les dues continuem fent coses juntes.
Els motlles de la família Gingebre viuen amb nosaltres i de tant en tant els utilitzem, però avui fem unes creps amb un motlle divertit amb la mateixa forma. Si els feu, els podeu acompanyar amb xocolata, melmelada o d'allò que més us agradi. Nosaltres hem preparat xocolata desfeta que tant ens agrada de Xocolates Creo, amb gust de vainilla. Que n'arriba a ser de bona! No ens distraguem i anem per feina, és diumenge matí i esmorzarem mentre llegim el diari. Per a set gingebrets,

Necessitarem:
 - 1 iogurt natural (més o menys 125 g)
 - 1 ou
 - 1 cullerada (cafè) de gingebre en pols
 - 95 g de farina
 - 90 ml de llet
 - 1 polsim de llevat químic
 - 1 xic de sal
 - mantega per a untar el motlle
 - xocolata desfeta per a acompanyar

Farem:
En bol gran hi posem la farina, el gingebre, el llevat, la sal i remenem.
Seguidament hi afegim l'ou batut i el iogurt.
Anirem remenant  i afegirem la llet fins a tenir una pasta homogènia.
La passem per un colador de reixa per a treure els possibles grumolls.
Deixem que reposi mitja hora tapada amb un drap.
Untem una paella amb la mantega i anem fent les creps una per una, movent la paella perquè cobreixi i s'escampi bé la massa.
Quan comencen a fer bombolletes li donem el tomb i la fem coure per l'altre costat.
Les anirem posant en un plat i el mantenim  damunt d'una olla amb aigua calenta perquè mantinguin la temperatura i les puguem servir calentes.
A l'hora de treure-les a taula les acompanyem, tal com hem dit, d'allò que més ens agradi.
Fins i tot, per als adults no està de més afegir-hi un raig del licor preferit.

Buona vita (Jazz version), Ornella Vanoni, Teofilo Chantre, Kaiti Garbi & Paolo Fresu

2 comentaris:

  1. Creixen,creixen! Quina sort teniu de poder gaudir juntes amb la Violeta d'aquests moments! Per ella són records per sempre i per tú els millors moments!
    Una abraçada ben forta!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, aquests moments són els que valen la pena. De vegades és ella qui m'empeny...
      Una abraçada per a les dues!

      Elimina