Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 11 de desembre de 2016

Torna la família Gingebre {creps amb xocolata}


Un dels primers posts del blog que vaig fer amb la Violeta va ser el de les Galetes de la família Gingebre. I han passat cinc anys i m'emociona veure com ha crescut i que les dues continuem fent coses juntes.
Els motlles de la família Gingebre viuen amb nosaltres i de tant en tant els utilitzem, però avui fem unes creps amb un motlle divertit amb la mateixa forma. Si els feu, els podeu acompanyar amb xocolata, melmelada o d'allò que més us agradi. Nosaltres hem preparat xocolata desfeta que tant ens agrada de Xocolates Creo, amb gust de vainilla. Que n'arriba a ser de bona! No ens distraguem i anem per feina, és diumenge matí i esmorzarem mentre llegim el diari. Per a set gingebrets,

Necessitarem:
 - 1 iogurt natural (més o menys 125 g)
 - 1 ou
 - 1 cullerada (cafè) de gingebre en pols
 - 95 g de farina
 - 90 ml de llet
 - 1 polsim de llevat químic
 - 1 xic de sal
 - mantega per a untar el motlle
 - xocolata desfeta per a acompanyar

Farem:
En bol gran hi posem la farina, el gingebre, el llevat, la sal i remenem.
Seguidament hi afegim l'ou batut i el iogurt.
Anirem remenant  i afegirem la llet fins a tenir una pasta homogènia.
La passem per un colador de reixa per a treure els possibles grumolls.
Deixem que reposi mitja hora tapada amb un drap.
Untem una paella amb la mantega i anem fent les creps una per una, movent la paella perquè cobreixi i s'escampi bé la massa.
Quan comencen a fer bombolletes li donem el tomb i la fem coure per l'altre costat.
Les anirem posant en un plat i el mantenim  damunt d'una olla amb aigua calenta perquè mantinguin la temperatura i les puguem servir calentes.
A l'hora de treure-les a taula les acompanyem, tal com hem dit, d'allò que més ens agradi.
Fins i tot, per als adults no està de més afegir-hi un raig del licor preferit.

Buona vita (Jazz version), Ornella Vanoni, Teofilo Chantre, Kaiti Garbi & Paolo Fresu

2 comentaris:

  1. Creixen,creixen! Quina sort teniu de poder gaudir juntes amb la Violeta d'aquests moments! Per ella són records per sempre i per tú els millors moments!
    Una abraçada ben forta!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, aquests moments són els que valen la pena. De vegades és ella qui m'empeny...
      Una abraçada per a les dues!

      Elimina