Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 22 de desembre del 2016

Kedgeree {surt al primer capítol de Downton Abbey}


M'agraden les sèries angleses de televisió. Una d'elles és Downton Abbey, que encara estic seguint. Sí, vaig endarrerida però tinc l'avantatge que me la miro tranquil·lament i quan puc. Em va cridar l'atenció en el primer capítol que havien de servir un kedgeree i ho fan de manera exquisida com ho demana l'alt nivell dels comensals aristòcrates. Jo em vaig quedar amb ganes de preparar-lo i avui em venia de gust fer-ho.
Es tracta d'una recepta d'origen indi i el van portar al Regne Unit sobre el segle XVIII. Nosaltres l'hem adaptat al nostre gust convertint-lo en una amanida calenta, cuinant-lo sense la nata i sense el vi que porta l'original. Es pot fer amb peix fumat i amb peix fresc. A la nostra versió en posem de les dues maneres. I la flaire que ha deixat l'arròs basmati a la cuina és perfumada. No cal dir que repetiré però en la seva recepta original, perquè si així ens ha agradat, l'altre ha de ser encara més bona. A més, trobo que resulta un plat ideal per a aquests dies: pot ser un plat únic que no pesa i el podem acompanyar amb enciam amanit. Va, que a la cuina falta gent amb poques ganes de treballar però de menjar bé. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 2 talls de salmó fresc 
 - 1 sobre de salmó fumat
 - 1 dotzena d'ous de guatlla
 - 4 cebes fresques
 - cebollí
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 1 llimona
 - 400 g d'arròs basmati 

Farem:
Bullim l'arròs en aigua i quan estigui cuit l'escorrem i reservem.
He de dir que el vaig comprar de fàcil cocció, que va en unes bosses i és aromàtic, amb un molt bo resultat.
Fem el mateix amb els ous de guatlla: els bullim durant uns set minuts, escorrem, pelem i reservem.
En una paella amb dues cullerades soperes d'oli d'oliva hi ofeguem la ceba tallada a tires.
Quan sigui transparent hi afegim el salmó fresc, sense pell i tallat a daus. 
Salpebrem.
Seguidament hi aboquem l'arròs perquè s'escalfi i ho reguem amb el suc de la llimona.
Afegim la mantega i els ous de guatlla tallats per la meitat.
Remenem per a barrejar els gustos.
Presentem el kedgeree en una safata guarnit amb cebollí tallat a trossets i el salmó fumat per les vores.
Us desitgem un bon Nadal junt amb els vostres.

El Nadal més tropicalGertrudis & Joan Garriga




4 comentaris:

  1. Això també ho tenim en comú, Nani. A mi també m'encanten les sèries angleses....I aquest kedgeree fa una pinta sensacional. Que passis un molt bon Nadal amb els teus i especialment amb la Violeta !!! Ens veiem el 2017

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura,
      Tenim moltíssimes coses en comú i això m'alegra. També et desitjo un molt bon Nadal i que realment ens veiem el 2017. Una abraçada ben forta,
      Nani

      Elimina
  2. Mmmm, molt interessant aquest plat, i més venint d'una sèrie com Downton Abbey, m'encanten l'exquisitesa i el bon fer britànics. En prenc nota. Molt bones festes, Nani i família!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones festes i un feliç 2017! I sí, m'agrada molt aquesta sèrie. Aquest plat el convertirem en un clàssic de casa.
      Una abraçada Chus i família.

      Elimina