Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 1 de gener de 2017

Brownie de fruits secs {fet amb farina de teff}


Coneixeu la farina de teff? Jo fins fa molt poc no, però ara em sembla que em convertiré en una addicta. Em recorda molt, en olor i textura, a una farina amb la qual la meva mare ens feia les farinetes a mi i als meus germans més petits allà al Brasil. Això ho hauré d'esbrinar.
El teff és un cereal que es cultiva i es consumeix des de l'antiguitat, més de 5.000 anys, al Corn d'Àfrica. Es cultiva principalment a Eritrea i Etiòpia. Es tracta d'una farina sencera sense refinar i que està exempta de gluten. De color marfil es presenta en forma de pols molt fina. Indicada per a persones celíaques, veganes, diabètiques, vegetarianes i per a dietes de control de pes. Aquesta farina es pot fer servir en receptes com a espessidor en tot classe de guisats, sopes, salses i cremes. Ideal per a donar un gust diferent als pans, magdalenes, bescuits, galetes, creps i també, per descomptat, al brownie que preparem avui. Que triomfarà segur quan el tregui a taula. Va, que comencerem l'any d'una manera sana i dolça. 

Necessitarem:
 - 70 g de xocolata per a fondre Creo
 - 120 g de mantega 
 - 200 g de sucre
 - 2 ous
 - 2 cullerades soperes d'aroma de tarongina
 - 120 g de farina de teff
 - 25 g de pinyons
 - 25 g de panses
 - 10 dàtils esmicolats
 - sucre de llustre per a empolvorar (opcional)

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º C.
Fondrem la xocolata i la mantega en un bol de vidre posat al bany de maria.
Quan hàgim aconseguit la barreja cremosa la deixem refredar.
Seguidament hi afegim el sucre tot remenant i també els ous, un de cada vegada i continuant remenant. 
Ho perfumem amb l'aroma de tarongina i ara ja podem abocar la farina de teff.
Remenem fins a aconseguir que la barreja sigui ben cremosa.
Afegim els fruits secs i donem un tomb de cullera perquè es reparteixin ben bé.
Folrem el motlle que usarem amb una capa de paper d'alumini i per sobre un full de paper de forn.
Hi aboquem la massa del brownie i l'aplanem amb l'ajut d'una cullera, o d'una espàtula, que ompli bé el motlle. 
Enfornem durant uns 25/30/35 minuts, segons el forn, que no cal que estigui cuit del tot perquè ha de quedar humit.
El servirem tebi o fred i empolvorat amb sucre de llustre.
Si l'acompanyem amb una copeta de vi dolç encara ens agradarà més, o amb un bon te a les cinc també.
I comencem l'any amb moltes ganes de què tot vagi bé a tothom, que tinguem salut i ens cuidem amb molta tranquil·litat i gaudint dels moments bons que l'any nou ens portarà. 
Us desitgem un molt feliç 2017!

Jardin d'hiverDuo Gadjo and their hot friends

                                 ... je veux changer d'atmosphère
                                                      dans mon jardin d'hiver...




2 comentaris:

  1. No coneixia aquesta farina, sembla força interessant i el brownie té un aspecte molt apetitós. Molt bon inici d'any. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chus,
      Aquesta farina dóna un gust molt bo als bescuits. Ja em diràs si la proves.
      Un feliç any 2017! Salut i bona cuina.
      Nani

      Elimina