Etiquetes

dilluns, 26 de juny de 2017

Cóc d'albercoc {llargues tardes d'estiu}


Si a l'hivern s'està bé a casa llegint, a l'estiu quan no tens gairebé ganes de fer res, llegir se'm fa  agradable i imprescindible. Si a més a més enganxes un llibre que devores amb ganes no cal explicar gaire cosa més. Les tardes es tornen llargues amb la calor i cal aprofitar el temps de gaudi. Fa uns dies vàrem collir els últims albercocs de la temporada amb els últims rajos de sol de la tarda. Madurats a l'arbre no tenen punt de comparació amb els que podem comprar (i més endavant vindrà un de fruits de les moreres que estan ben farcides). Com que el llibre llegit em va portar a Anglaterra i a l'Índia -amb un final de nus a la gola-, l'ambient em va dur fer un cóc i a prendre un te tot berenant.
Si llegir ens fa lliures, a mi també em fa viatjar amb la imaginació sense comprar bitllet d'avió. Us recomano el llibre, el cóc i el te. No fa gaire vaig descobrir les infusions naturals de TeGust i he de confessar que m'he tornat addicta. Us convido a prendre una infusió de ratafia i veureu com és de bona. Apa, que us porto unes bones idees per a passar les tardes que vindran...

Ingredients per a un motlle de 20 cm:
 - 3 ous
 - 2 iogurts naturals ben cremosos
 - oli d'oliva verge extra, la mesura d'un iogurt
 - sucre, la mesura d'un iogurt i mig
 - 1 xic de sal
 - la pell d'una taronja ratllada
 - 6 albercocs despinyolats i tallats a daus
 - 200 g de farina
 - 1/2 sobre de llevat en pols (uns 8 g)
 - 50 g de mantega
 - 1 cullerada generosa de mel
 - albercocs partits per la meitat i despinyolats, els que calguin per a omplir el motlle

Com el farem:
En un bol batem els ous i afegim els iogurts, el sucre i l'oli d'oliva, tot remenant fins a deixar-ho cremós.
Afegim la pell de la taronja i els daus d'albercocs.
Seguidament hi posarem la farina, la sal i el llevat, mantenint la cremositat.
Ja podem abocar-ho al motlle.
Per sobre posarem els albercocs partits per la meitat, que haurem cuit en una paella amb mantega i mel.
Ho posem al forn, que prèviament haurem escalfat a 180º C, durant uns 50 minuts i com sempre vigilem que sigui cuit i daurat.
Desemmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
El pizellem per sobre amb la barreja de mel i mantega que ha quedat a la paella.

Coultergeist, Phil Coulter, David L. Cooke & Dermot Byrne

2 comentaris:

  1. De fet els teus billets sempre inviten i aquest és una invitació ben implícita. Buscaré el llibre i com dir no a un bon te, a mi no me'n manca cap tarda...i el coc, ja me'l menjo amb els ulls!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sara,
      El llibre segur que t'agrada. Hauríes de tastar les infusions de Tegust, són boníssimes. El cóc és molt fàcil i el pots fer amb altres fruites.
      Bon cap de setmana!

      Elimina