dimarts, 13 de juny del 2017

Collint Semprevives, flors del camp {bombons líquids i galetes}


Sempreviva, ramell de Sant Ponç, Flor de Sant Joan. També coneguda com a mançanella (Helichrysum stoechas) és una mata que trobem tot passejant ara al camp i que té un bonic color groc. Si la tallem, la tindrem seca per temps, d'aquí que es conegui a més a més com a flor de tot l'any. És pròpia de la regió mediterrània i a mi m'agrada especialment per la seva olor que recorda el curri. Aprofitant el passeig he fet un parell de rams que donaran color a la taula per a acompanyar les llepolies que he preparat avui: uns bombons líquids i unes galetes.
De pas, aprofitant les últimes tardes de primavera, he sortit al jardí per a berenar tranquil·lament i mirar-me el llibre de Las casas bellas, de Cristina Macarena i Montse Marmol. Omplir l'ànima mentalment i físicament. Una tarda rodona de gaudi i sensacions per a l'esperit. M'acompanyeu? Per a quatre persones,

Bombons líquids.
 - 150 ml de nata líquida
 - 60 g de xocolata negra, la meva com sempre, de Xocolates Creo
 - 3 cullerades soperes de grans de cafè, també de Creo
 - 2 cullerades de licor d'arròs del Delta de l'Ebre

Els preparem fent una infusió dels grans de cafè a la nata, portant un cassó a foc lent durant uns tres minuts i deixant reposar, un cop apagat, uns 30 minuts.
Seguidament colem els grans i tornem a posar la nata a foc suau, hi incorporem la xocolata i anirem remenant fins que es desfaci cremosament.
Afegim el licor i repartim la barreja en copes que deixarem al frigorífic fins al moment de servir.

Galetes.
 - 75 g de sucre
 - 150 g de mantega a temperatura ambient
 - 1 ou
 - 150 g de farina de força
 - 2 cullerades de llet
 - 2 cullerades de cafè
 - 1 cullerada de licor d'arròs o d'alguna essència que us agradi més

Engeguem el forn a 180º C.
En un bol gran batem la mantega i el sucre fins que quedi cremós.
Seguidament incorporem l'ou i l'essència triada, tot remenant suaument.
Afegim la farina passada pel sedàs, el cafè i la llet.
Posem la massa obtinguda en motlles.
Jo he fet servir uns rodons de galetes de 8 cm i me n'han sortit sis.
Enfornem durant uns 20/25 minuts, fins que veiem que s'han daurat i que punxant, amb molta cura que no es trenquin, surten bé.
Sortiu al camp, que ara està preciós!

More to Luv, Minnutes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada