Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 30 de juny del 2017

La màgia de la música popular brasilera {i un te refrescant}


Uns em seguiu per les receptes, d'altres per les fotografies i una gran part, això és el que em feu arribar, per la música. Què seria de la vida sense ella. I per a mi una de les més boniques del món, i em perdonareu la pretensió, és la música popular brasilera. Potser perquè vaig créixer amb ella i fins i tot l'estudiàvem a l'escola. Avui vull compartir amb vosaltres una de les cançons que per a mi és de les millors de la història musical del Brasil: Preciso me encontrar.
El seu compositor, Antonio Candeia, va viure els últims anys de la seva vida en una cadira de rodes, això explica una mica la seva lletra:

Deixe-me ir   /  deixeu-me anar
preciso andar   /  necessito caminar
vou por aí a procurar   /   vaguejo intentant
sorrir pra não chorar   /   somriure per a no plorar
deixe-me ir 
preciso andar
vou por aí a procurar
sorrir pra não chorar

Quero assistir ao sol nascer   / vull veure sortir el sol
ver as águas dos rios correr   / veure córrer les aigües del riu
ouvir os pássaros cantar   /  sentir cantar els ocells
eu quero nascer   /   vull néixer
quero viver   /   vull viure

Se alguém por mim perguntar   /  si algú pregunta per mi
diga que eu só vou voltar   /   digueu-li que només tornaré
depois que me encontrar   /   després que jo em trobi
                                                                                    ...
                                                                                     
Us convido a escoltar les interpretacions de Cartola, que és qui la va fer famosa amb instruments antics, la meravellosa de Zeca Pagodinho & Marisa Monte, i la de Teresa Cristina, tots ells uns importants i reconeguts cantants de samba del Brasil. A mi m'agrada comparar les diverses versions d'una mateixa cançó i veure com les adapten. Aquí, les tres són fantàstiques.
Mentre les escolteu, prepareu-vos un te fred de Tegust i semblarà que us transporteu al bell mig d'un bosc amazònic. Jo he fet la varietat de Fruites del bosc bio, capritxosa barreja de fruites i plantes, i la de Fresca bio, de diverses mentes amb poliol i menta, molt refrescants totes dues. Una bona recomanació per a la seva preparació:
 - Infusionar la piràmide d'herbes amb menys de la meitat d'aigua d'una tassa de te.
 - Esperar el temps indicat per a cada una de les varietats (ho especifica l'estoig).
 - Un cop hagi passat el temps és quan es pot afegir sucre, si ens agrada.
 - Afegim la infusió a un got amb gel (2 0 3 glaçons).

Apa, cap al paradís escoltant bona música tot prenent un refrescant te.
Bon cap de setmana.

2 comentaris:

  1. Preciosa canción y preciosas fotos, como siempre. Un patonet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta no cal que te la tradueixi! Un dia m'agradarà sentir com la cantes...

      Elimina