Etiquetes

divendres, 2 de març de 2018

Pastís de mousse de xocolata


Un any més. I la Violeta aquest mes de març ja farà 10 anys. Com aquell que no vol es fa gran i la cosa canvia. No podem aturar el temps. Ara no sempre està disponible per a fer les fotos perquè li agrada molt quedar-se a casa i fer diumenges de pijama, si pot. Llegir, sentir música, ballar, jugar amb la play amb les seves amigues passen per davant. Això em fa feliç perquè ja fa la seva vida. Tot just fa un any que fèiem el pastís de mousse de xocolata del mecànic, es deleix per la xocolata i ara en faig un altre, però diferent. Violeta, moltes gràcies per omplir de felicitat als que compartim la vida amb tu.
I ara atreviu-vos a preparar-lo i veureu com us fan l'ona...

Ingredients per a un motlle de 20 cm,
per a la pasta,
 - 90 g de xocolata negra, jo utilitzo l'artesana a la pedra refinada amb vainilla de CREO
 - 90 g de mantega a temperatura ambient
 - 2 cullerades soperes de sucre
 - 185 g de galetes mini xoco Nuria de Birba
 - paper de forn
per a la mousse,
 - 4 ous, els meus són de les meves gallines
 - 185 g de xocolata negra
 - 3 cullerades soperes de sucre
 - 3 cullerades soperes de ratafia
 - 1 xic de sal

Com preparar aquesta deliciosa llepolia:
D'entrada cal folrar el motlle amb paper de forn.
Seguidament fonem la mantega i la xocolata en una paella a foc amorós, mentre triturem les galetes fins a convertir-les en pols.
En un bol barregem les galetes triturades amb el sucre i aboquem per sobre la mantega desfeta amb la xocolata, remenant amb les mans fins a convertir-la en una pasta que posarem repartida pel motlle i  que aixafarem amb una cullera deixant les vores més altes.
Reservem al frigorífic mentre preparem la mousse.
En una paella a foc suau fonem la xocolata amb la ratafia.
Muntem les clares dels ous amb un xic de sal i quan ja estiguin a punt de neu afegim el sucre.
Ara ja podem barrejar la xocolata amb els rovells dels ous i amb les clares muntades, tot remenant suaument a fi d'obtenir la mousse ben delicada, que posarem sobre la pasta del motlle.
La refrigerem com a mínim unes sis hores abans de servir.
Jo la vaig fer el vespre per a l'endemà.
Una mousse perfumada amb la ratafia que li dóna un gust molt interessant, però si sou fans d'altres licors, el podeu canviar.

Violeta, llegeix i escolta aquesta preciosa cançó, t'agradarà tant com a la tita Zoe.

Voldria dir-te, Gossos & Alguer Miquel
        
           ...Voldria dir-te que tu ets part de tot el que jo faig        
              que hi ha una llei que ens uneix per molt que ens vulguin separats
              que viure ha de ser més simple però ens ho anem tot complicant
              la solitud ens aïlla i ens anem desconnectant

              Ara és el temps
              de recollir
              allò que has anat sembrant
              al llarg del camí
              ara és el moment
              moment d'agrair
              fes-ho per tu
              fes-ho per mi
  
              quan veus sortir el sol
              quan veus fer-se nit
              pensa en el planet blau
              que ens ha acollit
              obre bé els ulls
              desperta els teus sentits
              això és part de tu
              això és part de mi...
     

6 comentaris:

  1. Nani, sense que serveixi de precedent....., aquest el provaré. En honor teu i per tot el conjunt d'aquesta publicació. Emocionant més que altres, si cap.

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats a la noieta de la casa i a tota la família. El temps passa volant! Gaudim-lo plenament!
    Petonets i bona celebració,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Olga!
      I com dius, l'hem de gaudir plenament.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  3. Felicitats amb retard per la Violeta i també per l’àvia per aquest pastís !!

    Petons

    ResponElimina