I ara atreviu-vos a preparar-lo i veureu com us fan l'ona...
Ingredients per a un motlle de 20 cm,
per a la pasta,
- 90 g de xocolata negra, jo utilitzo l'artesana a la pedra refinada amb vainilla de CREO
- 90 g de mantega a temperatura ambient
- 2 cullerades soperes de sucre
- 185 g de galetes mini xoco Nuria de Birba
- paper de forn
per a la mousse,
- 4 ous, els meus són de les meves gallines
- 185 g de xocolata negra
- 3 cullerades soperes de sucre
- 3 cullerades soperes de ratafia
- 1 xic de sal
Com preparar aquesta deliciosa llepolia:
D'entrada cal folrar el motlle amb paper de forn.
Seguidament fonem la mantega i la xocolata en una paella a foc amorós, mentre triturem les galetes fins a convertir-les en pols.
En un bol barregem les galetes triturades amb el sucre i aboquem per sobre la mantega desfeta amb la xocolata, remenant amb les mans fins a convertir-la en una pasta que posarem repartida pel motlle i que aixafarem amb una cullera deixant les vores més altes.
Reservem al frigorífic mentre preparem la mousse.
En una paella a foc suau fonem la xocolata amb la ratafia.
Muntem les clares dels ous amb un xic de sal i quan ja estiguin a punt de neu afegim el sucre.
Ara ja podem barrejar la xocolata amb els rovells dels ous i amb les clares muntades, tot remenant suaument a fi d'obtenir la mousse ben delicada, que posarem sobre la pasta del motlle.
La refrigerem com a mínim unes sis hores abans de servir.
Jo la vaig fer el vespre per a l'endemà.
Una mousse perfumada amb la ratafia que li dóna un gust molt interessant, però si sou fans d'altres licors, el podeu canviar.
Violeta, llegeix i escolta aquesta preciosa cançó, t'agradarà tant com a la tita Zoe.
Voldria dir-te, Gossos & Alguer Miquel
...Voldria dir-te que tu ets part de tot el que jo faig
que hi ha una llei que ens uneix per molt que ens vulguin separats
que viure ha de ser més simple però ens ho anem tot complicant
la solitud ens aïlla i ens anem desconnectant
Ara és el temps
de recollir
allò que has anat sembrant
al llarg del camí
ara és el moment
moment d'agrair
fes-ho per tu
fes-ho per mi
quan veus sortir el sol
quan veus fer-se nit
pensa en el planet blau
que ens ha acollit
obre bé els ulls
desperta els teus sentits
això és part de tu
això és part de mi...
Nani, sense que serveixi de precedent....., aquest el provaré. En honor teu i per tot el conjunt d'aquesta publicació. Emocionant més que altres, si cap.
ResponEliminaNena, et faré presidenta del club fans...
EliminaMoltes felicitats a la noieta de la casa i a tota la família. El temps passa volant! Gaudim-lo plenament!
ResponEliminaPetonets i bona celebració,
Olga
Moltes gràcies Olga!
EliminaI com dius, l'hem de gaudir plenament.
Una abraçada,
Nani
Felicitats amb retard per la Violeta i també per l’àvia per aquest pastís !!
ResponEliminaPetons
Moltes gràcies!
EliminaUn petó.