Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules Penedès per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 d’agost de 2018

Cóc marbrat de xocolata blanca i farina de garrofa, un te a les 5


Estiu i fa molta calor, però si la flor de casa et demana un cóc, no fa mandra engegar el forn. Així que cal que m'hi posi perquè el que li vull preparar sé que li agradarà segur. Després he vist que no anava equivocada, ja no en queda. La Violeta ha volgut convidar al seu amic anglès, en Harry, per a prendre un te, tot i que li hem preparat una infusió.
Un cop fetes les primeres fotos, m'ha demanat permís i m'ha deixat plantada, se n'ha anat amb la tauleta a escoltar música no sé on. I apa, de sobte m'he trobat jo sola jugant amb en Harry. Només dir-vos que aquest cóc marbrat de xocolata blanca i farina de garrofa ha sortit molt bo. Us el recomano. Per si voleu altres receptes amb aquesta farina, les podeu trobar aquí.

Ingredients per a un motlle rectangular de 20 cm,
 - 120 g de mantega en pomada
 - 120 g de sucre de llustre
 - 120 g de farina
 - 3 ous
 - 8 g de llevat Royal (la meitat d'un sobret)
 - 2 cullerades soperes i generoses de farina de garrofa
 - 80 g de xocolata blanca
 - 50 ml de llet
 - mantega i farina per al motlle

Com preparar-lo,
Barregem la mantega i el sucre en un bol gran, remenant fins que tingui una textura cremosa.
Jo ho he fet amb la Thermomix durant 20 segons a velocitat 3.
Seguidament afegim els ous, d'un en un, tot remenant.
Si ho fem amb el robot TMX, deixem a velocitat 1 i els anem afegint.
Ara ja podem abocar-hi la farina i el llevat, ambdós passats pel sedàs.
Un cop tinguem la pasta cremosa la partim en dues parts.
Una la barrejarem amb la farina de garrofa, també passada pel sedàs.
L'altra ho farem amb la xocolata blanca que haurem desfet en llet amb un cop de microones o al bany de maria.
Untem el motlle amb mantega, l'empolvorem amb farina i l'omplirem amb capes alternes de les dues masses.
Enfornem (prèviament haurem escalfat el forn a 210ºC) i deixem que es cogui durant 15 minuts.
Després baixarem la temperatura a 180ºC i deixem coure uns 30 minuts més.
Comprovarem que estigui cuit amb un bastonet i que surti net.
Ja sabem que cada forn és diferent i cal veure si els temps són iguals.
Servim amb un te o una infusió -la meva era del til·ler del jardí que vaig deixar assecar-.

Era una autèntica dona, la recordaré per sempre més. Moltes gràcies, Aretha, ets una de les cantants que més m'has acompanyat a la cuina i espero que  ho facis per molt de temps.

I'm Every Woman/ Respect, Aretha Franklin


6 comentaris:

  1. Hola!
    Una pregunta: on puc trobar farina de garrofa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Jo la compro a les botigues de les Cooperatives Agràries. Crec que també la podràs trobar als Supermercats Veritas, vaja, he vist que en tenen.
      Que tinguis un bon dia i bona cuina.

      Elimina
  2. El mes bonic d'aquesta recepta s'anomena Violeta. Be, la resta fa entrar gana. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nena, quan vegis la cara de l'Aleix et canviarà la vida...

      Elimina
  3. Gràcies Nani per acompanyar-nos tot
    l'estiu amb les teves excel-lents receptes, fotos i bona música.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes,
      Encara que faci calor m'agrada anar fent coses: llegir, escoltar música, cuinar i sobretot estar amb els meus i amb els amics. I com sempre, em fa molta il·lusió que passis per aquí i em deixis les teves paraules, sempre tan amables.
      Un petonàs.

      Elimina