dilluns, 20 d’agost del 2018

Cóc marbrat de xocolata blanca i farina de garrofa, un te a les 5


Estiu i fa molta calor, però si la flor de casa et demana un cóc, no fa mandra engegar el forn. Així que cal que m'hi posi perquè el que li vull preparar sé que li agradarà segur. Després he vist que no anava equivocada, ja no en queda. La Violeta ha volgut convidar al seu amic anglès, en Harry, per a prendre un te, tot i que li hem preparat una infusió.
Un cop fetes les primeres fotos, m'ha demanat permís i m'ha deixat plantada, se n'ha anat amb la tauleta a escoltar música no sé on. I apa, de sobte m'he trobat jo sola jugant amb en Harry. Només dir-vos que aquest cóc marbrat de xocolata blanca i farina de garrofa ha sortit molt bo. Us el recomano. Per si voleu altres receptes amb aquesta farina, les podeu trobar aquí.

Ingredients per a un motlle rectangular de 20 cm,
 - 120 g de mantega en pomada
 - 120 g de sucre de llustre
 - 120 g de farina
 - 3 ous
 - 8 g de llevat Royal (la meitat d'un sobret)
 - 2 cullerades soperes i generoses de farina de garrofa
 - 80 g de xocolata blanca
 - 50 ml de llet
 - mantega i farina per al motlle

Com preparar-lo,
Barregem la mantega i el sucre en un bol gran, remenant fins que tingui una textura cremosa.
Jo ho he fet amb la Thermomix durant 20 segons a velocitat 3.
Seguidament afegim els ous, d'un en un, tot remenant.
Si ho fem amb el robot TMX, deixem a velocitat 1 i els anem afegint.
Ara ja podem abocar-hi la farina i el llevat, ambdós passats pel sedàs.
Un cop tinguem la pasta cremosa la partim en dues parts.
Una la barrejarem amb la farina de garrofa, també passada pel sedàs.
L'altra ho farem amb la xocolata blanca que haurem desfet en llet amb un cop de microones o al bany de maria.
Untem el motlle amb mantega, l'empolvorem amb farina i l'omplirem amb capes alternes de les dues masses.
Enfornem (prèviament haurem escalfat el forn a 210ºC) i deixem que es cogui durant 15 minuts.
Després baixarem la temperatura a 180ºC i deixem coure uns 30 minuts més.
Comprovarem que estigui cuit amb un bastonet i que surti net.
Ja sabem que cada forn és diferent i cal veure si els temps són iguals.
Servim amb un te o una infusió -la meva era del til·ler del jardí que vaig deixar assecar-.

Era una autèntica dona, la recordaré per sempre més. Moltes gràcies, Aretha, ets una de les cantants que més m'has acompanyat a la cuina i espero que  ho facis per molt de temps.

I'm Every Woman/ Respect, Aretha Franklin


6 comentaris:

  1. Hola!
    Una pregunta: on puc trobar farina de garrofa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Jo la compro a les botigues de les Cooperatives Agràries. Crec que també la podràs trobar als Supermercats Veritas, vaja, he vist que en tenen.
      Que tinguis un bon dia i bona cuina.

      Elimina
  2. El mes bonic d'aquesta recepta s'anomena Violeta. Be, la resta fa entrar gana. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nena, quan vegis la cara de l'Aleix et canviarà la vida...

      Elimina
  3. Gràcies Nani per acompanyar-nos tot
    l'estiu amb les teves excel-lents receptes, fotos i bona música.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes,
      Encara que faci calor m'agrada anar fent coses: llegir, escoltar música, cuinar i sobretot estar amb els meus i amb els amics. I com sempre, em fa molta il·lusió que passis per aquí i em deixis les teves paraules, sempre tan amables.
      Un petonàs.

      Elimina