Que les peres combinen bé amb el formatge, ho sabem. Que una manera de fer menjar fruita a qui no li agrada és incorporar-la als àpats: en una amanida, en un estofat o en molts altres plats, també ho coneixem. Així que avui us porto un pastís que farà que no es resisteixin menjar fruita i formatge alhora. A més, jo sempre he trobat que les peres són molt fotogèniques i m'agrada fotografiar-les.
No sé si recordeu el brownie amb peres o rostit de costella de porc amb peres, el primer recorda com queden de boniques les peres i el segon, com són de bones perfumades amb ratafia. Amb aquest pastís les poso amb pell i un altre cop veiem com adornen d'una manera ben senzilla. He triat la Blanquilla de la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida, que és la més sucosa i que resulta molt tendra a l'hora de preparar-la.
Ingredients per a un motlle de 24 cm,
- 3 peres blanquilla de la DOP Lleida
- 180 g de formatge blanc fresc, mató o del tipus Philadelphia
- 1 beina de vainilla
- 4 ous
- 250 g de farina
- 250 g de panela ecològica, sucre de canya integral
- 1/2 tassa (cafè) d'oli d'oliva verge extra
- 1 sobre de llevat químic Royal
- 100 g de sucre morè
- 1/2 tassa (cafè) d'aigua
- 1 cullerada sopera de Chartreuse groc
- paper de forn
-mantega per a untar el motlle
Com el preparem,
Comencem rentant les peres, partint-les per la meitat i si voleu, a quarts, i sense pelar.
Les courem en una paella, a foc mitjà, amb el sucre morè, l'aigua i el Chartreuse, uns 20 minuts aprox.
Mentrestant engeguem el forn a 180ºC perquè es vagi escalfant.
En un bol gran, batem els ous, hi afegim la panela, el formatge esmicolat i deixem una massa cremosa.
Jo ho he barrejat amb la Thermomix, 40 segons a velocitat 3.
Un detall és que contra més tou sigui el formatge més humit sortirà el pastís i fins i tot aconsellaria posar-ne uns 200/250 grams.
Ara incorporem la farina, els grans de la beina de vainilla que haurem tret amb una cullereta, el llevat i l'oli d'oliva.
Tallem el paper de forn amb la forma del cul del motlle i el folrem.
Untem les parets amb mantega.
Disposem les peres sobre el paper i un parell de cullerades del suc de coure-les.
Aboquem la massa per damunt i enfornem durant uns 40 minuts o fins que punxant el pastís amb un bastonet o ganivet, surtin secs.
Desemmotllem girant-lo cap per avall i deixem refredar sobre una reixa.
Servim per a esmorzar, de postres o per a berenar.
Love Will Conquer All, Lionel Richie
Quin cóc més bo i més bonic! Tinc tots els ingredients al rebost i ganes d'engegar el forn, així és que no tardaré en fer-lo;)
ResponEliminaPetonets!
Nena, posa-hi ganes i cap a la cuina...
EliminaNomés de veure'l en llepo els dits !!
ResponEliminaEts la pera!
Elimina