Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 d’agost del 2018

Pastís de formatge amb peres blanquilla de la DOP de Lleida


Que les peres combinen bé amb el formatge, ho sabem. Que una manera de fer menjar fruita a qui no li agrada és incorporar-la als àpats: en una amanida, en un estofat o en molts altres plats, també ho coneixem. Així que avui us porto un pastís que farà que no es resisteixin menjar fruita i formatge alhora. A més, jo sempre he trobat que les peres són molt fotogèniques i m'agrada fotografiar-les.
No sé si recordeu el brownie amb peres o rostit de costella de porc amb peres, el primer recorda com queden de boniques les peres i el segon, com són de bones perfumades amb ratafia. Amb aquest pastís les poso amb pell i un altre cop veiem com adornen d'una manera ben senzilla. He triat la Blanquilla de la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida, que és la més sucosa i que resulta molt tendra a l'hora de preparar-la.

Ingredients per a un motlle de 24 cm,
 - 3 peres blanquilla de la DOP Lleida
 - 180 g de formatge blanc fresc, mató o del tipus Philadelphia
 - 1 beina de vainilla
 - 4 ous
 - 250 g de farina
 - 250 g de panela ecològica, sucre de canya integral
 - 1/2 tassa (cafè) d'oli d'oliva verge extra
 - 1 sobre de llevat químic Royal
 - 100 g de sucre morè
 - 1/2 tassa (cafè) d'aigua
 - 1 cullerada sopera de Chartreuse groc
 - paper de forn
 -mantega per a untar el motlle

Com el preparem,
Comencem rentant les peres, partint-les per la meitat i si voleu, a quarts, i sense pelar.
Les courem en una paella, a foc mitjà, amb el sucre morè, l'aigua i el Chartreuse, uns 20 minuts aprox.
Mentrestant engeguem el forn a 180ºC perquè es vagi escalfant.
En un bol gran, batem els ous, hi afegim la panela, el formatge esmicolat i deixem una massa cremosa.
Jo ho he barrejat amb la Thermomix, 40 segons a velocitat 3.
Un detall és que contra més tou sigui el formatge més humit sortirà el pastís i fins i tot aconsellaria posar-ne uns 200/250 grams.
Ara incorporem la farina, els grans de la beina de vainilla que haurem tret amb una cullereta, el llevat i l'oli d'oliva.
Tallem el paper de forn amb la forma del cul del motlle i el folrem.
Untem les parets amb mantega.
Disposem les peres sobre el paper i un parell de cullerades del suc de coure-les.
Aboquem la massa per damunt i enfornem durant uns 40 minuts o fins que punxant el pastís amb un bastonet o ganivet, surtin secs.
Desemmotllem girant-lo cap per avall i deixem refredar sobre una reixa.
Servim per a esmorzar, de postres o per a berenar.

Love Will Conquer All, Lionel Richie

4 comentaris:

  1. Quin cóc més bo i més bonic! Tinc tots els ingredients al rebost i ganes d'engegar el forn, així és que no tardaré en fer-lo;)
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Només de veure'l en llepo els dits !!

    ResponElimina