Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 2 d’abril del 2014

Frigideira de peixe {una truita ben bona}


I tornem a fer un bon plat brasiler: la frigideira. Sembla que el seu nom ve dels voltants de 1840, per un vicecònsol anglès a Bahia, que va recollir aquesta recepta que es feia en una frigideira (paella de fregir). Actualment també es fa al forn i queda diferent, però la prepararem més endavant. Es pot fer amb bacallà, amb carn, amb pollastre.
Nosaltres la cuinem amb peix. En veritat esdevé una truita.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 talls del peix que més ens agradi, jo he triat el lluç
 - 1 cullerada sopera de suc de llimona
 - 6 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 1 pebrot verd
 - 8 xampinyons tallats a quarts
 - 2 tomàquets madurs sense pell ni llavors, tallats a daus
 - 1 ceba tallada a tires
 - 2 cullerades soperes de coriandre trossejat
 - 4 ous
 - 1 cullerada sopera de llet
 - sal i pebre

Farem:
Adobem el peix, al que li haurem tret les espines, amb el suc de la llimona i salpebrem.
Deixem al frigorífic uns 30 minuts.
En una paella amb oli hi posem el tomàquet, el pebrot, els xampinyons, la ceba i el coriandre.
Tapem la paella i ho deixem ofegar durant uns 10 minuts al foc amb poca ànima.
Afegim el peix a trossos, un cop escorregut, deixant que es cogui un parell de minuts.
Batem els ous amb la llet i ho aboquem a la paella tot remenant.
Deixem que es faci la truita d'un costat i després la tombem perquè es faci de l'altre, deixant-la sucosa.
Servim amb dues llesques de pa torrat.
Feia temps que no menjava una truita tan bona.

Abans ens hem begut una caipirinha, que ens ha deixat el cos a to.
Ballàvem amb Carlinhos Brow, un baiano 100% que animava l'ambient amb la seva Maria Caipirinha. ... tetetete tete... tetetete tetete... samba da Bahia... tetetete tete tetetete tete...
I les culleres de fusta ens servien per anar tocant al ritme...

8 comentaris:

  1. Quina truita més completa! I les fotos són precioses, quin bodegó tan bonic en un penjador! Petons.

    ResponElimina
  2. Ha de ser molt bona aquesta "truita"... i diferent!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. m'encanten aquestes receptes d'altres indrets del món...
    ha de quedar com una truita, però molt més gustosa i original.

    ResponElimina
  4. Una combinació de sabors molt interessant. La llimona, coriandre... Bona!
    Te-te-te-te-te-te-te-teeeee!
    Marta

    ResponElimina
  5. Quin lluç mes maco Nani!! Mai haguess pensat en fer una "truita" amb ell. Una idea molt interessant. Te una pinta deliciosa. Petons!

    ResponElimina
  6. No havia sentit mai aquest plat, te que estar boníssim!! Precioses les fotos!!

    ResponElimina
  7. No conec gens la cuina brasilera...però aquest plat m'ha fet venir ganes de saber-ne més!!! Petons!

    ResponElimina
  8. gràcies, si la poses al plat, la servim a taula ...de segur
    que m'ho menjo.!!!!!

    ResponElimina