Dissabte matí. Et lleves relaxada i vols que sigui així tot el dia, sense presses. Voldries estar lluny, però la realitat és que no. I perquè no viatjar sense sortir de casa? Aquest mes a 12 mesos 12 pans un pa indi especiat: paratha. Fer-lo ens ha transportat i la casa olora a Índia. L'encens i les espècies emprades hi ajuden. Per a esmorzar o per a berenar, perquè es fa amb poc temps i sense engegar el forn.
El resultat m'ha sorprès gratament i tinc per segur que el faré més vegades. Per a menjar dolç amb melmelades o salat amb verduretes i un curri de carn. Oh, que bo. Perquè en surtin 8,
El resultat m'ha sorprès gratament i tinc per segur que el faré més vegades. Per a menjar dolç amb melmelades o salat amb verduretes i un curri de carn. Oh, que bo. Perquè en surtin 8,
Necessitarem:
- 300 g de farina integral
- 150 g de farina de blat
- 250 ml d'aigua tèbia
- 100 g de ghee o mantega clarificada en pomada
- 1/2 cullerada (cafè) de sal
- 1 cullerada (postres) de cúrcuma
- canyella en pols per a empolvorar
Farem:
En un bol gran hi barregem els ingredients i els pastem a ma, com ho farien allà.
Pastem bé, fem una bola i el tapem amb un drap, deixant-lo reposar uns 40 minuts.
Dividim la massa en 8 boles i les aplanem ben fines amb un corró.
De totes maneres, un cop fetes m'he adonat que les hauria d'haver més fines i per tant dividir-la en 16.
Com més fines més bones i més ràpides de coure.
Posem una paella, si pot ser de ferro millor, al foc i quan estigui ben calenta hi coem, d'una en una, primer d'un costat i després de l'altre.
Com que hi he posat una quantitat important de mantega a la massa no ha calgut que en posés a la paella.
Les servim acabades de fer, encara calentes, untant-les amb ghee i empolvorant amb canyella.
Acompanyem amb te.
Ens traslladarem lluny, lluny.
Fent aquest pa he descobert el ghee o mantega clarificada, que es pot fer a casa amb mantega amb un procés especial. El pot que tinc me'l va donar la Mon que el va comprar en una botiga amb productes forans. No hi ha res com a descobrir coses noves i entre elles aquest pa i el ghee.
Mentre el menjava i em bevia el te, Anoushka i Ravi Sankar m'acompanyaven.
Nani que receitas maravilhosas! esse pão deve ser uma delícia!!!!
ResponEliminaEliane
Quina bona pinta!
ResponEliminaNo podia faltar la cúrcuma perquè fos indi!
ResponEliminaLa cosa ya pintaba de miedo en la primicia, pero ahora mucho mas, es de los míos 100%,lo sabes verdad. Y las fotos me encanta Nani, vamos que seguro que desayunarse con ese pan es como estar en India¡¡¡. Bss preciosa y disfruta de estos días.
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
uuuummmm ha d'estar deliciós. I t'han quedat molt bonics :)
ResponEliminapetons
No l'he tastat mai, crec. Sembla molt bo i prou senzill de fer, un cop trobes la mantega clarificada ;)
ResponEliminaMarta
El pa és la meva perdició i encara no coneixia aquest! L'haurem de fer un dia per sopar! Merci!!☺ I les fotos m'han transportat a mi i tot: un atrezzo de luxe!
ResponEliminaUna abraçada
No mes mirant les fotos ets sens transportat a altres indrets.
ResponEliminaTot super deliciós, el pa , el té i sobre tot les fotos.
petons
Ostres Nani sempre ens portes unes receptes tan exòtiques i originals que fan agafar gana només de mirar les fotos. Aquestes tortes amb cúrcuma m'ha cridat molt l'atenció, les provarem de fer per esmorzar un dia!
ResponEliminaDiferent, curiós... m'agrada!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Fàcils i boníssims segur!!
ResponEliminaTens un parament de taula que fot enveja, Nani!
ResponEliminaNani, este tipo de panes me encantan. Durante un tiempo tuve bastante relación laboral con compañeros de India y Pakistan, y este pan me encanta.
ResponEliminaUno de mis pendientes es hacer una buena ghee.
Besitos.