Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 6 de maig del 2014

Pastís de crema d'ametlles amb kumquats {ben dolç}


El setembre passat vaig comprar un arbre nan de taronges xineses o kumquats com són més coneguts. L'he cuidat durant l'hivern i ara m'ha regalat una generosa collita. Així que comencem a fer receptes que en portin i amb tot no els acabarem. La galette de rois que vàrem fer ens va agradar tant que la repetim amb petites modificacions. A França en diuen frangipane de la crema d'ametlles que hi posem i que resulta senzillament deliciós.
Fàcil de fer i a taula volarà. Per a un motlle de 25 cm, donarà 7 o 8 racions.

Necessitarem:
 - 12 kumquats o més
 - 300 ml d'aigua
 - 100 g sucre

pastís:
 - 1 rotlle de pasta brisa
 - 125 g d'ametlla en pols
 - 150 g de sucre glas
 - 150 g de mantega en pomada
 - 3 ous
 - 1 culleradeta d'essència de vainilla
 - 1 cullerada sopera de Chartreuse

Farem:
Tallem els kumquats per la meitat i els bullim en un almívar, que haurem preparat amb l'aigua i el sucre, durant uns 30 minuts al foc a mitja ànima.
Perdran l'aspror i el gust cítric esdevé molt bo.
Els escorrem i reservem.
En un bol gran hi barregem el sucre i l'ametlla.
Seguidament hi anem afegint els ous, d'un en un, i la mantega, tot remenant amb suavitat.
Hi aboquem la vainilla i el Chartreuse.
Posem la pasta brisa en un motlle untat amb mantega o bé la posem amb el paper encerat que l'embolcalla directament al motlle.
Deixem anar la crema per sobre i col·loquem les tarongetes.
Prèviament haurem escalfat el forn a 180º i enfornem el pastís.
El courem entre 30 i 35 minuts, fins que el veiem daurat al gust.
Si voleu, el podeu empolvorar amb sucre glas.

I per moltes paraules que us digui de com n'ha sortit de bo, cal que el feu i el tasteu.
Paroles, paroles per Quadro Nuevo. Quina versió més bonica.

16 comentaris:

  1. Ha de ser molt bo aquest pastís, Nani!! últimament, fas uns pastissets que fan salivera, eh? Petons!

    ResponElimina
  2. és veu un pastís delicat i deliciós!!! boníssim! petó

    ResponElimina
  3. La meva dona mataria per un pastís així...i servit amb xocolata desfeta!

    ResponElimina
  4. Mira que ha de ser bo!!!!!
    Jo en faig un de semblant amb taronja però no porta Chartreusse... serà perquè sóc de Reus ;-)

    ResponElimina
  5. les ametlles són un vici, amb aquest pastís... oh! i parole, q bonic q ho fas sempre, Nani

    ResponElimina
  6. Ohhhhh, quina bona pinta!!!!!
    Deliciós!
    Petons

    ResponElimina
  7. quina combinació més bona Nani!! ja ens enviaràs un trosset pel Bolet. Petonets

    ResponElimina
  8. Oh que bo! Mira que no sabia com es deien aquestes fruites tot i les he menjat una vegada (crues però, directament de l'arbre de casa una amiga) i tampoc se m'hauria acudit posar-les en un pastís: genial!! :)

    ResponElimina
  9. mmm... una pregunta, a què fan gust els kumquats? semblant a la mandarina o m'estic deixant endur pel nom en català? Molt bona pinta, per cert ;)!

    ResponElimina
  10. Un pastís delicat de sabor I de presència, amb aquests petits fruits. Petons.

    ResponElimina
  11. Té una textura esplèndida, sembla boníssim! I amb fruita de collita pròpia, encara més, oi?
    Marta

    ResponElimina
  12. Ja em va bé agafar idees per fer amb kumquats, el nostre arbret també ha donat una collita generosa, i aquest pastís es veu espectacular!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Hola Nani! Per fi he tingut temps per mirar el nou blog "Xips de vida" i m'ha encantat! Per cert, no he trobat com deixar-hi un comentari i per això t'escric aquí :) La imatge de capçalera és preciosa!
    Una abraçada i ens veiem dimecres!

    ResponElimina
  14. Nani, boníssim!!! El arbre es maquisim i si a sobre pots fer aquestes delicies, es ja la pera!!! Bon cap de setmana! Petons

    ResponElimina
  15. Doncs si, preciosa versiò de parole, parole... una de les meves cançons favorites! qué importants que son les paraules i com s'extranyen quan falten!!!
    Des que vaig descubrir el frangipane jo tambè he quedat enamorada i en aquest pastís amb els kumquats te que lluir moltísim!
    Apetitoses fotos i ja saps...segueix cuidant l'arbret que respon be!!!

    ResponElimina
  16. Quin pastís més deliciós!! I l'arbre fa molt de goig! Petonets!

    ResponElimina