I dins de la disbauxa emocional que estem vivint hem de cercar moments que ens aportin tranquil·litat i benestar físic i mental. Passejar per la natura, abraçar-nos als arbres, sentir l'olor de la terra molla després de la pluja, dels llençols nets, de la canyella que guardem a l'armari de les espècies, la flaire del cafè acabat de fer, la llenya acabada de tallar, mirar el cel, escoltar el ritme de la vida. Apreciar els petits grans plaers. Tal com va dir Antoni Gaudí 'l'originalitat consisteix en tornar a l'origen, i aquest origen és la Natura...'
Són infinits els beneficis que obtindrem si ens acostumem a respectar-la i a obtenir d'ella aliments que nodreixin tant l'ànima com el cos, intentant menjar aliments poc processats i si pot ser, de temporada, de proximitat i ecològics, que vinguin d'un comerç just i sostenible. És un camí que hem de començar, sense dreceres i de manera conscient. Que els nostres costums es converteixin en un mantra per a una vida saludable, tot cuidant-nos i estimant-nos i que farà que el nostre entorn se'n beneficiï. I això em porta a un descobriment que una amiga bloguera, la Maragda de La quinta del Luculus, m'ha donat a conèixer: El Parc de les Olors. Tal com he dit d'altres vegades el blog té una vida interior que no mostres, però que el vius i t'enriqueix. Amb la Maragda fa temps que ens parlem per missatges i ens hem vist un parell de vegades. Tot va venir quan va veure el post que vaig fer amb la Manja de l'hotel-spa Les Vinyes. Abans ja havia publicat un altre post a Xips de Vida, on es podia veure l'hotel i en un altre el paddock dels cavalls amb el Pepe. A ella li van entusiasmar i em va fer arribar que li havien agradat tant que hi volia anar. La qüestió és que ha vingut més d'una vegada, i com que estic molt a prop de Vilardida, ens hem acabat veient. I cada cop hem fet intercanvi de productes que hem pensat que ens podien agradar. I així ha sigut: em va portar uns productes gastronòmics fets per la seva família (ja els veureu un altre dia) i unes sopes i uns estalvis aromàtics. Mare meva, quina flaire va deixar anar la que vaig preparar de 'Sopeta d'herbes toc de bosc ECO'. Aquesta sopa porta una barreja de sajolida, fonoll, orenga i un polsim de sal del Delta de l'Ebre, tot procedent d'agricultura ecològica. Les plantes han estat cultivades en cultiu ecològic, collides i assecades al natural, triades a mà i embossades de manera artesana. Una bosseta dona per a dos plats que es prepara en mig litre d'aigua bullent, es tapa i es deixa reposar 8 minuts. Mentre s'infusiona el brou, torrem unes llesques de pa i les posem al plat amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Aquest brou porta antioxidants i beneficis abundants per a la nostra salut. Les sopes anaven acompanyades d'uns estalvis aromàtics que quan hi vaig posar l'olleta de l'aigua calenta a sobre, va deixar una aroma fantàstica. Estan fets amb flors de diferents tipus d'alfàbregues conreades als parcs de les olors i confeccionats als tallers de la Fundació FUPAR, una entitat especialitzada en inserir professionalment un gran nombre de persones amb discapacitat. Ara ja veig que tot plegat crearà una addicció que hauré d'afegir al meu currículum gastronòmic personal.
El Parc de les Olors són el resultat d'un model col·laboratiu de cultiu ecològic i elaboració artesana en el si de cada parc associat a la Xarxa de Parc de les Olors de Catalunya. Un espai rural en desús que es recupera per al cultiu demostratiu de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals amb l'objectiu de divulgar i recuperar la cultura associada a aquestes plantes de grans qualitats i de llarga tradició. I ara espero que arribi la primavera i pugui visitar un que tenim ben a prop, quan estiguin en plena floració.
Moltes gràcies, Maragda, per donar-me a conèixer les coses interessants que comparteixes i no deixis d'enviar-me els enllaços de tots els descobriments que són interessants per a la salut, com has fet fins ara. I per a mi resulta un plaer poder-ho compartir avui amb tots els que em llegeixen. Rep una gran abraçada. I les/els que em llegiu, també. Entre tots podem posar un gra de sorra per a un món millor.
I si d'un món millor es tracta, recordem que a partir d'avui ja podem col·laborar al Gran Recapte d'Aliments i que a causa de la gran emergència social caldria fer un donatiu. Aquest any és virtual i fins i tot podem fer amb un 'bizum'. Encara que sigui una petita aportació, entre tots podem un gran munt.
Ens preparem una sopa, la prenem a poc a poc, conscients que trobarem la pau que necessitem, amb bons aliments i bona música. Tanqueu els ulls i viatgeu per l'espai.
I'm confessin' (That I Love You), Thelonius Monk
Comanda feta (d'estalvis no en tenien però m'he quedat amb la idea...) Aquests projecte col·laboratius i ecològics que ens descobreixes m'encanten, gràcies!
ResponEliminaLa comanda feta, però els estalvis els podràs fer tu amb les teves herbes...
Elimina