Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 15 d’octubre de 2011

Tronc de tonyina amb puré de moniato {fàcil!!!}


Abans quan viatjava prenia sempre una llibreta i dibuixava tot allò que m'agradava i en prenia nota.
També ho fotografiava, però ara les càmeres digitals han facilitat la feina i pots triar al moment allò que més t'agrada i fins tot no cal escriure.
El plat que aquí veieu és d'un restaurant de Santiago de Xile, on vam menjar un peix deliciós acompanyat de puré de moniato.
Com que aquest mes a la recepta del 15 d'Els fogons de la Bordeta l'ingredient és el moniato, jo he intentat fer el puré que ens va agradar tant.
He de reconèixer que no he estat massa inspirada en el moment de fer-lo, però ho he intentat.

Necessitarem:
 - tonyina
 - pebrot vermell i verd
 - plàtans
 - moniatos
 - flor de sal
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - mantega

Farem: 
Pelem el moniato i el fem al vapor. Jo he tardat uns 15 minuts.
Ho he aixafat amb una forquilla i he afegit una nou de mantega, sal i pebre i oli d'oliva.
Un puré amb textura i flaire deliciosos.
Tallem el plàtan amb una mandolina.
Els he fet al forn perquè no quedessin tous. 
Si no els heu menjat mai així us els recomano.
Damunt d'un silpat i pinzellats amb oli d'oliva al forn a 180º.
7 minuts i girats 7 minuts més.
A l'hora de servir els he salat amb flor de sal.
Els pebrots els fet confitat a foc lent amb oli d'oliva.
La tonyina marcada en una paella calenta i unes gotes d'oli d'oliva.
Muntem el plat.

Ohhhh! quina enveja del que vaig menjar.
 No ha quedat igual però també estava bo.
Quina comparació més odiosa.

Posem música per ambientar-nos. 
Ho podem fer amb qualsevol cançó de la Sílvia Pérez Cruz.
Heu sentit La tarde? És de posar la pell de gallina.
La canta amb el Javier Colina Trio.
Escolteu-la. Val la pena.
La fotografia de dalt és la del viatge i la de sota és la meva.

4 comentaris:

  1. Doncs a mi em sembla que has millorat l'original, com a mínim per la pinta ho sembla! Em sembla una molt bona idea combinar moniato amb tonyina... un altre a la llista de pendents!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. M'encanta l'acompanyament, tan el puré de moniato com el plàtan al forn els trobo molt originals. A més, han de lligar molt bé amb la tonyina!

    ResponElimina
  3. me parce un plato excelente , sencillo pero muy bueno , felicidades , besittos

    ResponElimina
  4. ES TANT NOVEDOSA I SANA LA TEVA MANERA DE CUINAR QUE M'ENCANTA!!
    Hem quedo per aquí amb el teu permís :)

    ResponElimina