Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 21 d’octubre del 2011

Cuinant amb...Rosa Valhonrat {una esportista}


L'amistat amb la Rosa, que és una esportista 100x100, ens ve de lluny. Per uns anys vam compartir una nena. Va ser la monitora de gimnàstica artística de la meva filla Zoe i encara penso com s'avenien  totes dues. Es professaven admiració mútua.
I com que els tarragonins estem contents per la nominació dels XVIII Jocs Mediterranis 2017,  vaig demanar-li  que em preparés un plat senzill i que fos apropiat pel dia previ d'un entrenament o d'una competició. El que ha cuinat aporta hidrats de carboni i proteïna.

Necessitarem per a quatre persones:
 - fideus petits amb forat
 - 600 g de cloïsses (que no siguin petites)
 - 1 ceba
 - 2 alls
 - 2 o 3 tomàquets madurs
 - oli
 - sal
 - aigua calenta

Farem:
Sofregir la ceba que haurem tallats a trossos petits.
Quan estigui daurada afegirem els alls trossejats i els tomàquets tallats a quarts (quan estiguin fets els pelarem). De fet, cada casa té el seu costum: mai havia sofregit els tomàquets amb la pell i  resulta fàcil fer-ho d'aquesta manera.
Quant faci el xup-xup afegim les cloïsses.
Remenar fins que s'obrin...
Seguidament hi posem els fideus i remenem amb el sofregit fins que l'hagi absorbit.
Acte seguit aboquem l'aigua (l'equivalent a 1 sofregit, 1'5 parts d'aigua).
Tapem l'olla fins que bulli. 
Quan ho faci, destapem i deixem 8 minuts (màxim 10).
Tastem el punt de sal.
Deixem reposar un parell de minuts i servim.

Li demano quina música li agrada:
Honesty de Billy Joel.
Coincidim amb els gustos musicals.

1 comentari:

  1. Una recepta d'esportistes ideal per celebrar com cal aquesta nominació pels Jocs Mediterranis 2017. Felicitats!

    ResponElimina