Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 22 d’octubre del 2011

Arroz doce especial {outra receita brasileira}


Entre el meus llibres de cuina guardo una llibreta de receptes que vaig començar a fer als deu anys. Copiava receptes de revistes o de les que tenia la meva mare. Al veure que Memòries d'una cuinera ens cridava a fer un arròs amb llet vaig recordar una d'especial. Es fa amb llet condensada que al Brasil es diu leite moça. Si recordeu els pots antics d'aquesta llet hi havia una noia que portava una lletera. Moça és la traducció de noia. 
Aquí us la presento tal qual la tinc.

Necessitarem per a 8 persones:
 - 1 litre d'aigua
 - 200 g d'arròs
 - 1 pot petit de llet condensada
 - pell de llimona
 - canyella en pols

Farem:
Posarem la pell de la llimona a l'aigua i quan bulli, abocarem l'arròs i el deixarem coure lentament durant 1/2 hora.
Retirarem del foc i afegirem la llet.
Deixem refredar.
Si el confiteu a la nevera d'un dia per l'altre serà més bo.
L'arròs es beu tot el líquid.
En el moment de servir empolvorem amb la canyella.

Com que és una recepta dolça ens delectarem amb Jacques Brel, La chanson des vieux amants. Dolça, dolça.
La fotografia de la recepta és de la meva llibreta de quan tenia onze anys.

13 comentaris:

  1. No havia vist mai aquesta versió, segur que està boníssim!! Avui també hem publicat la nostre versió d'arròs amb llet, visca el Memòries!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Per cert, m'agrada molt la nova imatge del bloc! :D

    ResponElimina
  3. Aquestes llibretes son verdaders tresors. Jo també en tinc una a on apuntava les receptes que copiava de tot arreu...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Un arròs boníssim!!! i uns records entranyables!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. esta muy bien esta version y la leche condensada le aporta mas cremosidad y buena letra para 11 años
    gracias por la visita
    peto

    ResponElimina
  6. Amb la llet condensada deu quedar més cremós i dolç... Una recepta ben típica del Brasil o Argentina, que cuinen molt amb aquesta mena de llet.

    ResponElimina
  7. Yo también tengo mi libreta con anotaciones , bien guardada!!! este postre es ideal ;) un beso

    ResponElimina
  8. Que guapa la recepta... llàstima que a mi l'arròs amb llet... gens ni mica!!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. quina il·lusió! és una recepta ideal pel Memòries!!! la tastaré amb llet condensada. Molts petonets, ah! i molt xula la nova imatge.

    ResponElimina
  10. Veig que vas fent canvis, queda molt xulo!
    Amb llet condensada no l'he tastat mai, ha de tenir un gust més dolç, no?
    És genial això de guardar les receptes que ens agraden.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  11. Com ja he dit l'arroç amb llet no m'entusiasma, però la llet condensada si!!! jajaja
    M'alegro que t'hagi agradat la recepta de les figues!!! el suquet queda molt bo.
    Salutacions

    ResponElimina
  12. Guau, aquesta recepta es un tresor!! I el resultat deu ser exquisit perque el toc de la llet condensada es sublim.

    ResponElimina
  13. Ummmmmmm que rico, el arroz con leche es uno de mis postres preferidos. La verdad es que nunca lo había hecho con leche condensada y tiene que estar delicioso.

    ResponElimina