Entre el meus llibres de cuina guardo una llibreta de receptes que vaig començar a fer als deu anys. Copiava receptes de revistes o de les que tenia la meva mare. Al veure que Memòries d'una cuinera ens cridava a fer un arròs amb llet vaig recordar una d'especial. Es fa amb llet condensada que al Brasil es diu leite moça. Si recordeu els pots antics d'aquesta llet hi havia una noia que portava una lletera. Moça és la traducció de noia.
Necessitarem per a 8 persones:
- 1 litre d'aigua
- 200 g d'arròs
- 1 pot petit de llet condensada
- pell de llimona
- canyella en pols
Farem:
Posarem la pell de la llimona a l'aigua i quan bulli, abocarem l'arròs i el deixarem coure lentament durant 1/2 hora.
Retirarem del foc i afegirem la llet.
Deixem refredar.
Si el confiteu a la nevera d'un dia per l'altre serà més bo.
L'arròs es beu tot el líquid.
En el moment de servir empolvorem amb la canyella.
Com que és una recepta dolça ens delectarem amb Jacques Brel, La chanson des vieux amants. Dolça, dolça.
La fotografia de la recepta és de la meva llibreta de quan tenia onze anys.
No havia vist mai aquesta versió, segur que està boníssim!! Avui també hem publicat la nostre versió d'arròs amb llet, visca el Memòries!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Per cert, m'agrada molt la nova imatge del bloc! :D
ResponEliminaAquestes llibretes son verdaders tresors. Jo també en tinc una a on apuntava les receptes que copiava de tot arreu...
ResponEliminaPetonets.
Un arròs boníssim!!! i uns records entranyables!!!!
ResponEliminaPetonets
esta muy bien esta version y la leche condensada le aporta mas cremosidad y buena letra para 11 años
ResponEliminagracias por la visita
peto
Amb la llet condensada deu quedar més cremós i dolç... Una recepta ben típica del Brasil o Argentina, que cuinen molt amb aquesta mena de llet.
ResponEliminaYo también tengo mi libreta con anotaciones , bien guardada!!! este postre es ideal ;) un beso
ResponEliminaQue guapa la recepta... llàstima que a mi l'arròs amb llet... gens ni mica!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
quina il·lusió! és una recepta ideal pel Memòries!!! la tastaré amb llet condensada. Molts petonets, ah! i molt xula la nova imatge.
ResponEliminaVeig que vas fent canvis, queda molt xulo!
ResponEliminaAmb llet condensada no l'he tastat mai, ha de tenir un gust més dolç, no?
És genial això de guardar les receptes que ens agraden.
Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.
Com ja he dit l'arroç amb llet no m'entusiasma, però la llet condensada si!!! jajaja
ResponEliminaM'alegro que t'hagi agradat la recepta de les figues!!! el suquet queda molt bo.
Salutacions
Guau, aquesta recepta es un tresor!! I el resultat deu ser exquisit perque el toc de la llet condensada es sublim.
ResponEliminaUmmmmmmm que rico, el arroz con leche es uno de mis postres preferidos. La verdad es que nunca lo había hecho con leche condensada y tiene que estar delicioso.
ResponElimina