Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 d’octubre del 2011

Ceba confitada {recordant Joan Miró}



Amb aquest plat d'avui faig el meu homenatge particular a Miró. Avui tenim la ceba confitada. Amb un ingredient tan senzill com la ceba i amb temps, podem aconseguir un complement que queda molt bo.
Per a fer-la

Necessitarem:
 - 1 ceba gran trossejada
 - 1 tassa (cafè) de vi blanc
 - 6 cullerades (soperes) d'oli d'oliva
 - 6 claus d'olor
 - 6 granets de pebre rosa
 - 1 cullerada rasa (sopera) de sucre morè

Farem:
En una paella hi posarem l'oli, la ceba, el vi, les espècies i el sucre. 
A foc lent i durant una hora i amb la paella tapada, l'anirem confitant.

La podrem fer servir per acompanyar un  tall de carn. 
En una llesca de pa torrat i a sobre un tall de formatge de cabra amb 2 minuts de gratinat queda excel·lent. 
Els més atrevits hi poden afegir kètxup. 
També el vinagre de Mòdena li dona un gust diferent.
I per a tot allò que ens vingui de gust.

Amb aquesta fotografia li faig un petit homenatge a aquest gran pintor, perquè haver viscut a Mont-roig del Camp, el poble del meu pare, fa que la figura de Joan Miró ens sigui ben familiar. 

Aprofito per a recomanar-vos l'exposició que actualment hi ha a la Fundació Miró de Barcelona L'escala de l'evasió que estarà fins el 18 de març de l'any vinent, amb més de 50 obres del pintor.
A la fotografia el pintor en un homenatge que li va retre el poble  l'any 1979.

Hotel California, Eagles

5 comentaris:

  1. Hola!!! gràcies per passar-te pel blog!!! m´agrada el teu quadre de Miró. Per mi la cuina també pot ser art!:) Petons

    ResponElimina
  2. Un fons de ceba confitada sempre va be de tenir, enriqueix qualsevol salsa en un moment. I aquesta ha de quedar molt aromatica!

    ResponElimina
  3. Gracias por tu visita! Me he quedado loca con esa foto... que pasada! Besos

    ResponElimina
  4. quin homenatge més maco Nani!!!! petonets

    ResponElimina
  5. Preciosa foto!!! Demà tinc un dinar, probaré segurament les llesquetes de pa amb la ceba i el formatge de cabra!!!!

    ResponElimina