Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 d’octubre de 2011

Ceba confitada {recordant Joan Miró}


Amb aquest plat d'avui faig el meu homenatge particular a Miró. Avui tenim la ceba confitada. Amb un ingredient tan senzill com la ceba i amb temps, podem aconseguir un complement que queda molt bo.
Per a fer-la

Necessitarem:
 - 1 ceba gran trossejada
 - 1 tassa (cafè) de vi blanc
 - 2 cullerades (soperes) d'oli d'oliva
 - 6 claus d'olor
 - 6 granets de pebre rosa
 - 2 cullerades (soperes) de sucre morè

Farem:
En una paella hi posarem l'oli, la ceba, el vi, les espècies i el sucre. 
A foc lent i durant una hora i mitja i amb la paella tapada, l'anirem confitant.

La podrem fer servir per acompanyar un  tall de carn. 
En una llesca de pa torrat i a sobre un tall de formatge de cabra amb 2 minuts de gratinat queda excel·lent. 
Els més atrevits hi poden afegir kètxup. 
També el vinagre de Mòdena li dona un gust diferent.
I per a tot allò que ens vingui de gust.

Amb aquesta fotografia li faig un petit homenatge a aquest gran pintor, perquè haver viscut a Mont-roig del Camp, el poble del meu pare, fa que la figura de Joan Miró ens sigui ben familiar. 

Aprofito per a recomanar-vos l'exposició que actualment hi ha a la Fundació Miró de Barcelona L'escala de l'evasió que estarà fins el 18 de març de l'any vinent, amb més de 50 obres del pintor.
A la fotografia el pintor en un homenatge que li va retre el poble  l'any 1982.

Hotel California, Eagles

5 comentaris:

  1. Hola!!! gràcies per passar-te pel blog!!! m´agrada el teu quadre de Miró. Per mi la cuina també pot ser art!:) Petons

    ResponElimina
  2. Un fons de ceba confitada sempre va be de tenir, enriqueix qualsevol salsa en un moment. I aquesta ha de quedar molt aromatica!

    ResponElimina
  3. Gracias por tu visita! Me he quedado loca con esa foto... que pasada! Besos

    ResponElimina
  4. quin homenatge més maco Nani!!!! petonets

    ResponElimina
  5. Preciosa foto!!! Demà tinc un dinar, probaré segurament les llesquetes de pa amb la ceba i el formatge de cabra!!!!

    ResponElimina