Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Tronc de tonyina amb puré de moniato {fàcil!!!}



Abans quan viatjava prenia sempre una llibreta i dibuixava tot allò que m'agradava i en prenia nota.
També ho fotografiava, però ara les càmeres digitals han facilitat la feina i pots triar al moment allò que més t'agrada i fins tot no cal escriure.
El plat que aquí veieu és d'un restaurant de Santiago de Xile, on vam menjar un peix deliciós acompanyat de puré de moniato.
Com que aquest mes a la recepta del 15 d'Els fogons de la Bordeta l'ingredient és el moniato, jo he intentat fer el puré que ens va agradar tant.
He de reconèixer que no he estat massa inspirada en el moment de fer-lo, però ho he intentat.

Necessitarem:
 - tonyina
 - pebrot vermell i verd
 - plàtans
 - moniatos
 - flor de sal
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - mantega

Farem: 
Pelem el moniato i el fem al vapor. Jo he tardat uns 15 minuts.
Ho he aixafat amb una forquilla i he afegit una nou de mantega, sal i pebre i oli d'oliva.
Un puré amb textura i flaire deliciosos.
Tallem el plàtan amb una mandolina.
Els he fet al forn perquè no quedessin tous. 
Si no els heu menjat mai així us els recomano.
Damunt d'un silpat i pinzellats amb oli d'oliva al forn a 180º.
7 minuts i girats 7 minuts més.
A l'hora de servir els he salat amb flor de sal.
Els pebrots els fet confitat a foc lent amb oli d'oliva.
La tonyina marcada en una paella calenta i unes gotes d'oli d'oliva.
Muntem el plat.

Ohhhh! quina enveja del que vaig menjar.
 No ha quedat igual però també estava bo.
Quina comparació més odiosa.

Posem música per ambientar-nos. 
Ho podem fer amb qualsevol cançó de la Sílvia Pérez Cruz.
Heu sentit La tarde? És de posar la pell de gallina.
La canta amb el Javier Colina Trio.
Escolteu-la. Val la pena.
La fotografia de dalt és la del viatge i la de sota és la meva.

4 comentaris:

  1. Doncs a mi em sembla que has millorat l'original, com a mínim per la pinta ho sembla! Em sembla una molt bona idea combinar moniato amb tonyina... un altre a la llista de pendents!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. M'encanta l'acompanyament, tan el puré de moniato com el plàtan al forn els trobo molt originals. A més, han de lligar molt bé amb la tonyina!

    ResponElimina
  3. me parce un plato excelente , sencillo pero muy bueno , felicidades , besittos

    ResponElimina
  4. ES TANT NOVEDOSA I SANA LA TEVA MANERA DE CUINAR QUE M'ENCANTA!!
    Hem quedo per aquí amb el teu permís :)

    ResponElimina