De tipus de pizzes n'hi ha molts i de diferents ingredients. La de carpaccio és una de les meves preferides, tant pel gust de la massa com pel carpaccio de vedella.
Per a fer aquesta per a dues persones i servida amb una bona amanida,
Massa
- 200 g de farina de força
- 1 tassa (cafè) d'aigua
- 2 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
- 1 cullerada (postres) de sucre
- 1 cullerada (postres) de sal
- 25 g de llevat fresc
Pizza
- tomàquet fregit amb orenga al gust
- mozzarella al gust
- fulles d'alfàbrega
- oli d'oliva
- carpaccio de vedella al gust
- orenga i pebre
- uns llagostins passats per una paella amb oli d'oliva
Farem la massa de la pizza com acostumem a fer-la: en un bol gran hi barregem els ingredients.
També la faig a la thermomix.
El llevat el desfarem amb l'aigua i afegim la resta.
Un cop amassada la deixarem reposar un parell d'hores amb un drap humit al frigorífic.
Seguidament la treballarem un mica i l'aplanarem amb el corró, tot havent empolvorat amb farina la taula.
Mentre engegarem el gratinador del forn.
En una paella ben calenta i amb unes gotes d'oli hi posarem la massa.
A sobre el tomàquet i per damunt la mozzarella.
Controlarem que per sota es vagi fent (tal com en un forn de llenya) i quan estigui al punt
la posarem al forn a gratinar uns tres minuts.
La traiem i per sobre posarem el carpaccio en tres capes.
Si només en posem una capa de carn s'acaba fent i no queda crua.
Ho amanim tot amb oli d'oliva, orenga i pebre.
I per últim les fulles d'alfàbrega i els llagostins.
Pararem la taula ben bonica i ens posarem un bon vi del Priorat.
De música ens podem posar Mon monde de l'Anna Roig i l'ombre de ton chien, que m'agrada molt i que avui han posat a La Riera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada