Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 7 d’octubre del 2011

Pizza de carpaccio {una bona proposta}


De tipus de pizzes n'hi ha molts i de diferents ingredients. La de carpaccio és una de les meves preferides, tant pel gust de la massa com pel carpaccio de vedella.
Per a fer aquesta per a dues persones i servida amb una bona amanida,
Necessitarem:
 Massa
 - 200 g de farina de força
 - 1 tassa (cafè) d'aigua
 - 2 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
 - 1 cullerada (postres) de sucre
 - 1 cullerada (postres) de sal
 - 25 g de llevat fresc

Pizza
 - tomàquet fregit amb orenga al gust
 - mozzarella al gust
 - fulles d'alfàbrega
 - oli d'oliva
 - carpaccio de vedella al gust
 - orenga i pebre
 - uns llagostins passats per una paella amb oli d'oliva

Farem la massa de la pizza com acostumem a fer-la: en un bol gran hi barregem els ingredients.
També la faig a la thermomix.
El llevat el desfarem amb l'aigua i afegim la resta.
Un cop amassada la deixarem reposar un parell d'hores amb un drap humit al frigorífic.
Seguidament la treballarem un mica i l'aplanarem amb el corró, tot havent empolvorat amb farina la taula.
Mentre engegarem el gratinador del forn.
En una paella ben calenta i amb unes gotes d'oli hi posarem la massa.
A sobre el tomàquet i per damunt la mozzarella.
Controlarem que per sota es vagi fent (tal com en un forn de llenya) i quan estigui al punt
la posarem al forn a gratinar uns tres minuts.
La traiem i per sobre posarem el carpaccio en tres capes.
Si només en posem una capa de carn s'acaba fent i no queda crua.
Ho amanim tot amb oli d'oliva, orenga i pebre.
I per últim les fulles d'alfàbrega i els llagostins.

Pararem la taula ben bonica i ens posarem un bon vi del Priorat. 
De música ens podem posar Mon monde de l'Anna Roig i l'ombre de ton chien, que m'agrada molt i que avui han posat a La Riera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada