Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 2 de novembre del 2011

Cuinant amb...Marta Lascorz {una amiga}


La Marta, mexicana d'adopció i tarragonina de totes totes, em va preparar un guacamole boníssim el dia que el seu marit César em va cuinar les Flautas de pollo
Aquí uns transcric la recepta i explicacions tal qual ella ho va escriure.
Necessitarem:
 - 5 o 6 alvocats madurs
 - 1 ceba gran
 - 3 tomàquets vermells (però durs)
 - 5 llimes
 - sal 
 - coriandre (si us agrada)

En nàhuatl, la llengua dels azteques, mole vol dir salsa, i aguacate, a més del fruit, vol dir testicles (per la forma semblant!)...així que ara farem una salsa collonuda!

Piquem la ceba en daus petits, la posem en un plat i hi exprimim un parell de llimes. 
La ceba ha de quedar coberta de suc de llima.
Ho deixarem una horeta, perquè la llima vagi matant una mica la ceba.
Mentre, tallem un parell de tomàquets en daus.
Partim els alvocats i, amb una cullera, en traiem la carn i la posem en un bol.
Hi posarem també un parell d'ossos d'alvocat: no ens els menjarem pas (són una mica difícils d'empassar!)
però ens ajudaran a que no s'oxidi i es conservi millor l'alvocat.
Amb una forquilla, anirem xafant-lo...
No ha de quedar completament uniforme.
Quan hagi passat l'horeta, afegim al bol la ceba amb la llima, el tomàquet en daus i un polsim de sal al gust; i amb la mateixa forquilla ho acabem de barrejar tot.
Ara és el moment de provar-ho i corregir la sal i la llima al gust (a mi, m'agrada bastant fort de llima).
A Mèxic, a més, seria molt comú que hi afegíssim un chile jalapeño picat (jo aquí no en poso perquè si no ningú en menja) i una mica de coriandre picat. 
De fet, posen coriandre a tot arreu.
I ja tenim la nostra salsa collonuda!

La música que hi posaria avui de fons seria la Chavela Vargas cantant Volver, volver, perquè m'agradaria molt tornar a visitar Mèxic, un país preciós i de gent encantadora. A la fotografia teniu una finestra de la casa de Frida Kahlo a Mèxic DF.

8 comentaris:

  1. ole!!! m´agrada saber que faig a casa l´autèntic!!! surt bonissim!!!petons

    ResponElimina
  2. Gracias por venir a visitarme. Me he paseado por tu blog y me ha gustado mucho el que cocines con amigos, y que casi siempre pongas alguna hermosa foto de algun lugar visitado!
    Me quedo merodeando un poco más!

    ResponElimina
  3. Una salseta collonuda ben bona! Jo tampoc hi poso el chile, massa picant per nosaltres ;)

    ResponElimina
  4. A mi també m'agrada amb força llima.
    Un petó!

    ResponElimina
  5. Em va bé tenir la recepta original! Caram amb l'origen del nom, si es que s'ha de saber tot.
    Petons.

    ResponElimina
  6. M'encanta el guacamole!! he descobert el teu bloc pel comentari que vas deixar al meu: Quin bloc més xulu!!!enhorabona!!

    Lídia
    Cuina Útil

    ResponElimina
  7. M'encanta el guacamole pero hay tantas versiones... y esta me parece muy rica, además ésta se ve muy auténtica. Con tu permiso, me la llevo para este finde,
    Besos,

    Palmira

    ResponElimina
  8. Nani, saps que a mi el guacamole... nifred ni calor? deu ser que no n'he tastat cap d'autèntic!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina