I aquí teniu uns dels ornaments de la Fundació Alícia: uns cuiners! La setmana passada varem visitar el Món Sant Benet. A la botiga que hi ha al recinte vaig comprar uns pèsols negres del Berguedà que mai havia cuinat i que feia temps que volia fer. Com que encara tenia melmelada de pebrot, de la que ja vaig posar la recepta, he comprat bacallà per a tastar com quedava la combinació i aquí la teniu.
Per a quatre persones,
Necessitarem:
- 4 talls de bacallà dessalat
- oli d'oliva
- melmelada de pebrot vermell escalivat
- 1 fulla llorer
- 1 tomacó
- 1 all
- 1 ceba petita
- 50 g cansalada ibèrica
- 400 g de pèsols negres del Berguedà cuits
- 1 ceba mitjana pel sofregit
- sal i pebre
Farem:
Triarem els pèsols i els posarem en remull el dia abans.
L'endemà els courem amb la fulla de llorer, el tomacó, la ceba, l'all i la cansalada tallada a tires.
Jo els he cuit durant 1 hora a foc mig.
Com que era la primera vegada que els feia m'ha fet respecte coure'ls amb l'olla de pressió, però crec que amb 20 minuts de cocció n'hi hauria prou.
Seguidament es fa un sofregit amb la ceba i s'hi aboquen els pèsols colats i les tires de la cansalada tallades a dauets.
Els ofeguem a foc lent mentre preparem el bacallà, que haurem assecat amb paper de cuina, en un cassó amb oli d'oliva -suficient per a cobrir els talls- que escalfarem a foc baix de manera que posant el dit estigui prou calent sense que ens cremem.
El tindrem entre 8 i 10 minuts.
Presentarem el plat fent un llit amb els pèsols, a sobre hi posarem el bacallà amb la melmelada per damunt. Us he de dir que era la primera vegada que menjàvem aquests pèsols i ens han agradat molt.
Podríem acompanyar-nos amb alguna cançó de Dulce Pontes, cantant de Portugal, país on el bacallà té un gran protagonisme. Per exemple m'agrada O mare e tu.
muy buena esta combinación y casa estupendamente el bacalao con los pesols negra.Un plato divino
ResponEliminaGracias por la visita,seguiremos viendonos seguro,tienes un buen blog.
bon diumenge
Una combinació fantástica, a més el bacallà ens encanta a casa ;o)
ResponEliminaMai hem tastat aquests pèsols però ens agradarien molt, segur!
Bon diumenge !
Peto,
Palmira
Delicioso, impresionante receta, y una combinación super original.
ResponEliminaUn abrazo,
Esos guisantes no los conozco, tendre que buscarlos, porque el plato me ha encantado
ResponEliminaUn beso
Quin bacallar mès bo... i aquests pèssols jo no els coneixia!!!! A mi el bacallà m'encanta... es a dir que aquest plat em crida poderosament!
ResponEliminaM'agrada molt la foto amb el llaurer fent de ploma!
Mai havia vist aquestos pèsols però la combinació de bacallà amb la melmelada...mmm. Que bo Nani! Marta
ResponEliminaPèsols negres?? Saps que no n'havia sentit mai a parlar? I tenen un gust molt diferent als verds??
ResponEliminaAcabo de publicar tu receta,nos gusto mucho.
ResponEliminaGracias por compartir¡