Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 12 de novembre del 2011

Bacallà confitat amb pèsols negres i melmelada de pebrot vermell escalivat


I aquí teniu uns dels ornaments de la Fundació Alícia: uns cuiners! La setmana passada varem visitar el Món Sant Benet. A la botiga que hi ha al recinte vaig comprar uns pèsols negres del Berguedà que mai havia cuinat i que feia temps que volia fer. Com que encara tenia melmelada de pebrot, de la que ja vaig posar la recepta, he comprat bacallà per a tastar com quedava la combinació i aquí la teniu.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 talls de bacallà dessalat
 - oli d'oliva
 - melmelada de pebrot vermell escalivat
 - 1 fulla llorer
 - 1 tomacó
 - 1 all
 - 1 ceba petita
 - 50 g cansalada ibèrica
 - 400 g de pèsols negres del Berguedà cuits
 - 1 ceba mitjana pel sofregit
 - sal i pebre

Farem:
Triarem els pèsols i els posarem en remull el dia abans. 
L'endemà els courem amb la fulla de llorer, el tomacó, la ceba, l'all i la cansalada tallada a tires.
Jo els he cuit durant 1 hora a foc mig. 
Com que era la primera vegada que els feia m'ha fet respecte coure'ls amb l'olla de pressió, però crec que amb 20 minuts de cocció n'hi hauria prou.
Seguidament es fa un sofregit amb la ceba i s'hi aboquen els pèsols colats i les tires de la cansalada tallades a dauets.
Els ofeguem a foc lent mentre preparem el bacallà, que haurem assecat amb paper de cuina, en un cassó amb oli d'oliva -suficient per a cobrir els talls- que escalfarem a foc baix de manera que posant el dit estigui prou calent sense que ens cremem.
El tindrem entre 8 i 10 minuts.
Presentarem el plat fent un llit amb els pèsols, a sobre hi posarem el bacallà amb la melmelada per damunt. Us he de dir que era la primera vegada que menjàvem aquests pèsols i ens han agradat molt.

Podríem acompanyar-nos amb alguna cançó de Dulce Pontes, cantant de Portugal, país on el bacallà té un gran protagonisme. Per exemple m'agrada O mare e tu.

8 comentaris:

  1. muy buena esta combinación y casa estupendamente el bacalao con los pesols negra.Un plato divino
    Gracias por la visita,seguiremos viendonos seguro,tienes un buen blog.
    bon diumenge

    ResponElimina
  2. Una combinació fantástica, a més el bacallà ens encanta a casa ;o)
    Mai hem tastat aquests pèsols però ens agradarien molt, segur!
    Bon diumenge !
    Peto,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Delicioso, impresionante receta, y una combinación super original.

    Un abrazo,

    ResponElimina
  4. Esos guisantes no los conozco, tendre que buscarlos, porque el plato me ha encantado
    Un beso

    ResponElimina
  5. Quin bacallar mès bo... i aquests pèssols jo no els coneixia!!!! A mi el bacallà m'encanta... es a dir que aquest plat em crida poderosament!
    M'agrada molt la foto amb el llaurer fent de ploma!

    ResponElimina
  6. Mai havia vist aquestos pèsols però la combinació de bacallà amb la melmelada...mmm. Que bo Nani! Marta

    ResponElimina
  7. Pèsols negres?? Saps que no n'havia sentit mai a parlar? I tenen un gust molt diferent als verds??

    ResponElimina
  8. Acabo de publicar tu receta,nos gusto mucho.
    Gracias por compartir¡

    ResponElimina