Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 18 de novembre del 2011

Bananes Foster {llegint i viatjant}


El cap de setmana es presenta plujós i amb una temperatura més fresqueta. Es podria donar el cas de que ens vingui més de gust llegir que cuinar. O veure una pel·lícula menjant crispetes al sofà de casa.
No sé si heu llegit algun llibre de la Kate Jacobs, però us puc dir que m'han fet passar una estona ben agradable i distreta. Com que aquesta setmana he comprat l'última novel·la m'ha vingut a la memòria un dels plats  que surten al llibre El club dels divendres. La Dakota, filla de la Georgia Walker, en vol menjar i jo li he preparat una versió personal i diferent que a casa ens agrada molt de les Bananes Foster.
Us dono els ingredients per una persona.

Necessitarem:
 - 2 bananes 
 - 1 cullerada (sopera) de mel
 - 1 cullerada (postre) de mantega
 - licor de crema catalana
 - gelat de vainilla
 - 2 barretes de Mikado de xocolata
 - canyella en pols

Farem:
Posarem la mantega i la mel en una paella calenta i les bananes pelades. 
A foc mig les anirem fent. 
Quan estiguin toves hi afegirem el licor i un polsim de canyella. 
Les servirem en una copa amb gelat de vainilla per sobre i guarnides amb les barretes de xocolata.

Fa uns anys es va posar de moda preparar les bananes Foster en una taula al costat de la del client. Són flamejades abans de servir-les. 
En algun restaurant encara les fan. Per sobre se li posa una salsa feta amb mantega, sucre morè (he posat mel) , canyella, rom negre (n'he prescindit) i licor de plàtan, que jo he substituït pel de crema catalana.

Divertit i distret és el llibre Amigues entre fogons de la mateixa autora, que parla de les relacions i el poder del menjar. 
I quina música podríem triar? No sé si heu escoltat  Bobby Darin. En el llibre El club dels divendres parlen d'ell.  
Posem la cançó Beyond the Sea, que és una versió de La mer de Charles Trenet. 
Que plogui...

I com que la novel·la transcorre a Nova York que és una ciutat que m'agrada molt, aquí en teniu una fotografia.

5 comentaris:

  1. Tu versión de las bananas foster es fantástica, la probaré! el libro lo acabo de comprar y ya estoy deseando leerlo! que tengas un buen fin de semana guapa, un beso

    ResponElimina
  2. Una versió boníssima d'aquesta recepta... a mi també em vindria de gust llegir ben calenteta però em dona que la petita voldrà sortir i còrrer i no ens deixarà estar tranquils jeje
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. La copa deliciosa, me gusta el cambio que le has hecho de la azúcar por la miel. Ultimamente solo leo temas de cocina y me apetece un montón cambiar, gracias por las recomentdaciones.
    Un beso y buen domingo

    ResponElimina
  4. Nani, ho té tot...vainilla, plàtan, crema catalana i...i MIKADOS. Fantàstic! No em cansaria mai de menjar-ne

    ResponElimina
  5. Un postre ideal per un dia de pluja, el probaré! Sandra

    ResponElimina