El cap de setmana es presenta plujós i amb una temperatura més fresqueta. Es podria donar el cas de que ens vingui més de gust llegir que cuinar. O veure una pel·lícula menjant crispetes al sofà de casa.
No sé si heu llegit algun llibre de la Kate Jacobs, però us puc dir que m'han fet passar una estona ben agradable i distreta. Com que aquesta setmana he comprat l'última novel·la m'ha vingut a la memòria un dels plats que surten al llibre El club dels divendres. La Dakota, filla de la Georgia Walker, en vol menjar i jo li he preparat una versió personal i diferent que a casa ens agrada molt de les Bananes Foster.
Us dono els ingredients per una persona.
Necessitarem:
- 2 bananes
- 1 cullerada (sopera) de mel
- 1 cullerada (postre) de mantega
- licor de crema catalana
- gelat de vainilla
- 2 barretes de Mikado de xocolata
- canyella en pols
Farem:
Posarem la mantega i la mel en una paella calenta i les bananes pelades.
A foc mig les anirem fent.
Quan estiguin toves hi afegirem el licor i un polsim de canyella.
Les servirem en una copa amb gelat de vainilla per sobre i guarnides amb les barretes de xocolata.
Fa uns anys es va posar de moda preparar les bananes Foster en una taula al costat de la del client. Són flamejades abans de servir-les.
En algun restaurant encara les fan. Per sobre se li posa una salsa feta amb mantega, sucre morè (he posat mel) , canyella, rom negre (n'he prescindit) i licor de plàtan, que jo he substituït pel de crema catalana.
Divertit i distret és el llibre Amigues entre fogons de la mateixa autora, que parla de les relacions i el poder del menjar.
I quina música podríem triar? No sé si heu escoltat Bobby Darin. En el llibre El club dels divendres parlen d'ell.
Posem la cançó Beyond the Sea, que és una versió de La mer de Charles Trenet.
Que plogui...
I com que la novel·la transcorre a Nova York que és una ciutat que m'agrada molt, aquí en teniu una fotografia.
Tu versión de las bananas foster es fantástica, la probaré! el libro lo acabo de comprar y ya estoy deseando leerlo! que tengas un buen fin de semana guapa, un beso
ResponEliminaUna versió boníssima d'aquesta recepta... a mi també em vindria de gust llegir ben calenteta però em dona que la petita voldrà sortir i còrrer i no ens deixarà estar tranquils jeje
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Palmira
La copa deliciosa, me gusta el cambio que le has hecho de la azúcar por la miel. Ultimamente solo leo temas de cocina y me apetece un montón cambiar, gracias por las recomentdaciones.
ResponEliminaUn beso y buen domingo
Nani, ho té tot...vainilla, plàtan, crema catalana i...i MIKADOS. Fantàstic! No em cansaria mai de menjar-ne
ResponEliminaUn postre ideal per un dia de pluja, el probaré! Sandra
ResponElimina