Fish'n'chips I
Es tractava de passar el matí del dissabte, de la millor manera possible, amb la Violeta. Feia dies que ens pensàvem el menú del dinar que prepararíem i ho teníem tot a punt: un fish & chips per a nens, només que el peix estaria fet de pasta de croquetes per a poder-les treballar.
Necessitarem:
- 250 g de peix sense espina ni pell
- 80 g de mantega
- 10 cullerades soperes de farina
- nou moscada
- sal
- 1/2 litre de llet
- oli d'oliva
- 1 ou
- pa ratllat
- patates
Farem:
Desfem la mantega en una paella calenta i posem el peix tallat a trossets petits.
He fet servir rosada esmicolat amb ganivet.
Quan està mig fet s'afegeix la farina cullerada a cullerada mentre remenem.
Rallem per sobre nou moscada i sal al gust.
Acte seguit aboquem la llet, mentre continuem remenant fins que s'ha espesseix la pasta.
Posem en una safata i a reposar a temperatura ambient unes tres hores.
Després preparem les figures de cavallets de mar i tallem només quatre (cal molta paciència), la resta amb forma de bastonets i peixos.
Passem tot per ou i després en pa ratllat i ben fregit.
Al plat, esperaven les patates fregides que actuaven com estrelles de mar, el ketchup i la maionesa donaven la nota de color fent d'extres.
El matí ha resultat distret, amb vaixell de papiroflèxia inclòs en el paper de paperina anglesa.
Teníem música de fons, com ens agrada a totes dues i sentíem Els Pets. Entre totes les cançons, la que més li agrada, el Bon dia.
Estava a punt de ploure i havíem de córrer a l'hora de fer les fotos. Hem fet just, ja plou!
quina gran idea per a que els més petits gaudeixin d'un gran plat -sóc una fan del fish & chips- d'una forma ben original!!
ResponEliminai fantàstiques les fotos finals de la violeta!
petons nani!
Que diver!!!Una bona manera de passar-s´ho bé cuinant i, sobretot, menjant
ResponEliminaDELICIOSO PEIXETS
ResponEliminaY ESTUPENDA PACIENCIA Y AMOR!! :)
quina presentació més maca Nani!!!! petonets guapa
ResponEliminaohh!! que xulo, ideal per als nens!! m'encanta!!
ResponEliminaSegur que la Violeta s'ho ha passat molt bé!
ResponEliminaA més m'encanten aquestes fotos tan maques del plat i de la nena.
Una recepta i una idea fantástica, nosaltres ens haurem d'esperar uns mesos que encara és massa petitona.
Petons,
Palmira
Té a veure el nom de la teva "ajudant" amb el nom del bloc???????
ResponEliminaCom aprofiteu el temps, segur que serà una bona cuinera.
Petons.
Quina "ajudanta" més maquetona!!!!
ResponEliminaAra ja li he posat carona a la Violeta!
PTNTS
Dolça
Genial!!!! em recorda molt a com el meu pare em trinxava el puré de patata amb coliflor i en feia formes al plat: una lluna, una ballena.... m'ho menjava tot tan feliç :-D
ResponEliminaExcel.lent idea per als nens
Petons