Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 21 de novembre del 2011

Fish & Chips per a nens {corre que plou!}

Fish'n'chips I

Es tractava de passar el matí del dissabte, de la millor manera possible, amb la Violeta. Feia dies que ens pensàvem el menú del dinar que prepararíem i ho teníem tot a punt: un fish & chips per a nens, només que el peix estaria fet de pasta de croquetes per a poder-les treballar. 
Si volem fer moltes croquetes per a 3 persones

Necessitarem:
 - 250 g de peix sense espina ni pell 
 - 80 g de mantega
 - 10 cullerades soperes de farina
 - nou moscada
 - sal
 - 1/2 litre de llet
 - oli d'oliva
 - 1 ou 
 - pa ratllat
 - patates

Farem:
Desfem la mantega en una paella calenta i posem el peix tallat a trossets petits.  
He fet servir rosada esmicolat amb ganivet. 
Quan està mig fet s'afegeix la farina  cullerada a cullerada mentre remenem. 
Rallem per sobre nou moscada  i sal al gust. 
Acte seguit aboquem la llet, mentre continuem remenant fins que s'ha espesseix la pasta. 
Posem en una safata i a reposar a temperatura ambient unes tres hores.  
Després preparem les figures de cavallets de mar i tallem només quatre (cal molta paciència), la resta amb forma de bastonets i peixos. 
Passem tot per ou i després en pa ratllat i ben fregit. 
Al plat, esperaven les patates fregides que actuaven com estrelles de mar, el ketchup i la maionesa donaven la nota de color fent d'extres.
El matí ha resultat distret, amb vaixell de papiroflèxia inclòs en el paper de paperina anglesa. 

Teníem música de fons, com ens agrada a totes dues i sentíem Els Pets. Entre totes les cançons, la que més li agrada, el Bon dia.
Estava a punt de ploure i havíem de córrer a l'hora de fer les fotos. Hem fet just, ja plou!

9 comentaris:

  1. quina gran idea per a que els més petits gaudeixin d'un gran plat -sóc una fan del fish & chips- d'una forma ben original!!
    i fantàstiques les fotos finals de la violeta!
    petons nani!

    ResponElimina
  2. Que diver!!!Una bona manera de passar-s´ho bé cuinant i, sobretot, menjant

    ResponElimina
  3. DELICIOSO PEIXETS
    Y ESTUPENDA PACIENCIA Y AMOR!! :)

    ResponElimina
  4. quina presentació més maca Nani!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  5. ohh!! que xulo, ideal per als nens!! m'encanta!!

    ResponElimina
  6. Segur que la Violeta s'ho ha passat molt bé!
    A més m'encanten aquestes fotos tan maques del plat i de la nena.
    Una recepta i una idea fantástica, nosaltres ens haurem d'esperar uns mesos que encara és massa petitona.
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Té a veure el nom de la teva "ajudant" amb el nom del bloc???????
    Com aprofiteu el temps, segur que serà una bona cuinera.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Quina "ajudanta" més maquetona!!!!

    Ara ja li he posat carona a la Violeta!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Genial!!!! em recorda molt a com el meu pare em trinxava el puré de patata amb coliflor i en feia formes al plat: una lluna, una ballena.... m'ho menjava tot tan feliç :-D

    Excel.lent idea per als nens
    Petons

    ResponElimina