De les persones que passen per la meva vida sempre intento aprendre alguna cosa, les bones per a recordar i les dolentes per a no repetir-les. De la meva tia Margarida en vaig aprendre (entre d'altres) una de bona: aprofitar el pa.
Un dia ens va preparar un sopar molt bo i en parar la taula ens vam adonar que no havia passat per la fleca. L'atzar ens va oferir una sorpresa: darrere la porta de la cuina penjava la bossa del pa i a dins hi havia una barra sencera de feia tres dies! Tot d'una va engegar el forn i va ruixar la barreta amb aigua.
La va recuperar en un tres i no res. De l'oli del rostit no en va quedar gens ni mica.
Si tenim pa d'ahir, de fa uns dies o de molts, el podem aprofitar.
Necessitarem:
- llesques de pa d'ahir
- mantega o margarina
- melmelada de la que més ens agradi
- llet
- rovells d'ou
Farem:
En una safata de forn hi posarem les llesques untades de mantega i a sobre la melmelada.
Hi abocarem llet on haurem batut, amb la batedora, un rovell d'ou.
Sempre faig la proporció d'una tassa de llet per un rovell d'ou.
Ha de que quedar per la meitat del pa, ja que es beurà la llet.
Ho enfornarem a 180º/190º uns 15 minuts aproximadament.
Controleu que no es cremin.
Aquesta és una bona manera de començar un diumenge pel matí: la casa fa una oloreta...
Jo sé que a la tieta Margarida li agrada molt Dyango i he triat Quan l'amor és tan gran.
Gràcies tieta per les vivències, et dedico una flor...
Quina manera més curiosa d'aprofitar el pa d'ahir!!! i com que jo de melmelada de taronja en tinc...
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ohh que bo!! jo el torro, però clar m´ho poses així i no et dic pas que no!!:))) petons
ResponEliminaNyam!! Un bon aprofitament del pa, ha de ser molt bo! Jo l'altre dia en vaig fer sopa... nyam!
ResponEliminaPetons
Sandra
La tieta Margarida s'ha emocionat molt!!!!! Li ha agradat la teva dedicatoria!!! T'envia un petó molt molt gran!!!!
ResponEliminaM'agrada molt aquesta manera d'aprofitar el pa, es fa al forn i això solament pot ser fantástic per
ResponEliminal'oloreta.
Petonets,
Palmira
Apa, apa, quina RECEPTA tan FANTÁSTICA per el fred que ens arriva.
ResponEliminaMe l'apunto maca.
MOLTES GRACIES Y PETONETS:)
Això del pa era desconegut per a mi. Jo aprofito croissants i ensaïmades (SECALLONES)per fer púding o simplements per mullar-los en el cafè amb llet o chocolata desfeta que resulten deliciosos...Quina recepta, noia! M´encanta.
ResponEliminaQuin esmorzar! ja se'm fa la boca aigua....
ResponEliminapetonets