Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 24 de novembre del 2011

Sopa de ceba fregida deshidratada {el Gran Recapte}


Avui dia 24 de novembre participem amb una recepta econòmica en suport al Gran Recapte del Banc d'Aliments. Al temps que col·laboro amb Memòries d'una cuinera que aquest mes ens demana una sopa.
Es tracta d'un plat, que apart d'econòmic, es prepara en un tres i no res i té un resultat de bon restaurant.
Una sopa econòmica i excel·lent. Us convido a tastar-la.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 200 g de ceba fregida deshidratada
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 2 ous durs
 - 2 llaunes musclos al natural en conserva
 - 100 g de gambetes congelades
 - 500 cl d'aigua

Farem:
En una paella desfarem la mantega amb l'escalfor, posarem la ceba i remenarem un parell de minuts fins que es begui la mantega.
Hi abocarem l'aigua i deixarem que comenci a bullir a foc baix, amb poca ànima.
Afegirem les gambetes, els musclos (també l'aigua de la llauna) i els ous durs esmicolats.
Deixarem una parell de minuts perquè es confiti la sopa i ja està.
Si veieu que queda una mica espessa podeu afegir aigua al gust.

He fet un escandall de la sopa i resulta que la ració surt a:
2 ous= 0,24 €; 200 g de ceba fregida= 1 €; 2 llaunes musclos= 2,30 €; 100 g gambetes= 0,85 €.
Ens costarà 1,10 € per persona i resulta d'una relació qualitat/preu molt bona.

Desitjo que siguem generosos, que hi participi tothom que pugui i que durant els 2 dies de recapte es superin tots els límits imaginables.
Posem-hi una música de la Marató de TV3:  Tens un amic pels Gossos.
Ens necessitem.

11 comentaris:

  1. No hi poso musclos i una sopa genial! Bona pensada amb la ceba deshidratada i per l'aspecte ningú diria el que costa, genial!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries i esperem que es superin les expectatives amb el recapte.

    ResponElimina
  2. Ostres Nani! tu has matat dos perdals d'un tret! ets un crack. Una aportació fantàstica pels dos events! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  3. que bueno! nunca usé la cebolla deshidratada... nunca le encontré mucha utilidad. ¡gracias por la receta! :)

    ResponElimina
  4. Ole, ole! Ha de ser boníssima! Jo encara no he fet servir la ceba deshidratada, però té una pinta fantpastica el resultat!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Genial la música que has triat :)
    Ha de quedar una sopa ben nutritiva i molt gustosa, ideal per avui que comença a fer fred.

    ResponElimina
  6. No m´agrada la ceba però reconec que té moltes propietats...La música molt xula.

    ResponElimina
  7. Hola! T'he trobat gràcies a la convocatòria dels blogs contra la fam, i t'he de dir que m'agrada molt el teu blog, la seva estètica i la música que ens recomanes!
    Et visitaré sovint!

    PD:molt bona proposta per la campanya! Esperem que la Gran recapte sigui tot un èxit!

    ResponElimina
  8. Molt bona proposta, mai havia pensat en fer servir ceba deshidratada. M'emporta l'idea que en tinc un pot plé a casa.
    Molt bona causa, a veure com surt aquest any.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  9. M'encanten les sopes i segur q aquesta era boníssimaaa!!
    bona iniciativa
    feliç cap de setmana

    ResponElimina