Si hi ha algun pa que li agradi a un brasiler aquest és el pão de queijo. Aquest pa de formatge és tota una delicatessen en qüestió de pans. Així que ho tenia fàcil quan vaig llegir que la recepta del 15 d'aquest mes en Els fogons de la Bordeta seria el pa.
Per a fer-lo,
Necessitarem:
- 1 ou
- 1 tassa (llet) de llet
- 1/2 tassa (llet) d'oli
- 4 cullerades (sopa) de maizena
- 2 cullerades (sopa) de formatge parmesà ratllat
- 2 cullerades (o 50 g) de formatge fresc
- 1 cullerada (postres) de llevat en pols
- 1 tassa (llet) de polvilho azedo
Farem:
Amassarem tots els ingredients.
Jo ho he fet amb la thermomix durant 2 minuts a la velocitat d'espiga.
Tenia un mató a punt de caducar i l'he usat enlloc del formatge fresc.
Queda una pasta líquida.
L'abocarem en formes untades amb oli i enfarinades.
Les posarem en una safata de forn i enfornarem, en el forn ja escalfat, a 190º uns 30 minuts però cal controlar.
En algunes formes he posat formatge fresc, a d'altres goiabada (que pot ser substituïda per codonyat) i en d'altres res.
Aquí és qüestió de la imaginació de cadascú, hi podem afegir els ingredients que vagin bé amb el formatge.
Us puc dir que aquest pa sempre us sortirà bé. Millor si es menja recent sortit del forn. És boníssim!
L'ingredient polvilho azedo el trobareu en botigues afroamericanes especialitzades en menjar de tot el món, en aquest cas del Brasil també.
I com no podria ser d'una altre manera mentre el feia escoltava (i ballava) amb la música del cantant brasiler Ney Matogrosso amb la cançó Llavis de mel. Uau!
A la fotografia un aparador d'una fleca a Praga.
Ole, ole!! Com m'agrada aquest pa que ens presentes, no el coneixia però ha de ser una autèntica delícia... i quina il·lusió tenir un pa típic del Brasil pel 15! ;)
ResponEliminaPetonets i moltes gràcies per participar guapa!
Sandr
jo en vull Nani!!!!!!! com m'agrada Brasil, i no només les caipis, eh??? jijiji. petonets
ResponElimina...qué original !! m'agrada !!!
ResponEliminaA prop de casa hi ha un forn que en fa però mai l'he tastat.
ResponEliminaEl plat de bacallà ha d'estar boníssim!!!!!!!
Petons i bona setmana.
Aquest pà mai l'havia vist però fa bon pinta... calentet... perfecte!
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
Son maravillosos! Y gracias por recordarme esta canción que me encanta! Me voy al youtube!
ResponEliminaBesos!
A mi me encanta el pao de queijo, calentitos están increiblemente buenos.
ResponEliminaFelicidades por la receta, seguro que la hago en cuanto encuentre el polvilho azedo.
Un besito
Quina delícia aquest pa no?? moltes gràcies per la recepta!!! :)
ResponEliminaBet
L'altre dia no sé on parlaven meravelles d'aquest panets, i ara el teu post. És el destí, els he de provar :)
ResponEliminaHa d'estar boníssim!
ResponEliminaFelicitats pel blog, gràcies a la recepta del 15 t'he conegut!
No coneixia aquest pa, però té una pinta increïble. M'encanta el formatge i segur que com dius aquests pans una mica calentons han d'estar divins.
ResponEliminaPetons
Jo tampoc coneixia aquest pa, però em sembla que m'agradaria molt tastar-lo perquè amb la pinta que té...
ResponEliminaUna proposta fantàstica.
Moltes gràcies per participar!
Petonets!
Mmmmmm, quin descobriment!!
ResponEliminaLlegida l'explicació, sembla molt fàcil: sense temps de fermentació, perfecte!!!
Un pan de Brasil¡¡ Delicioso y sorprendente. Gracias y saludos.
ResponEliminaSens dubte hem de provar aquest pa, te una pinta estupenda!
ResponEliminaPa de formatge mmmmmmmmmmmmm....!!!Deliciós...I aquesta cançò preciosa!
ResponEliminaOh, ohhhh, quina cosa més maca! I suposo que igual de bona!
ResponEliminaPetons
Hola guapa tu
ResponEliminaem permís anoto la teva recepta, quan varem estar a Brasil de vacances en vaig menjar un de igual o semblàn, i estava de mort
mil petonets Susanna