Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 22 de novembre del 2011

Biscoitos brasileiros {amb música de Bach}


A casa la música ens agrada molt a tots. Al Brasil no hi ha família, per humil que sigui, que no tingui un instrument. La música és present a totes les cases. Una demostració clara és la qualitat de la música brasilera que és molt apreciada arreu del món. Avui és el Dia de la Música, Santa Cecília, i farem unes galetes de recepta brasilera en homenatge a tots els músics, tant els coneguts com els que no ho són. 

Per a fer aquestes galetes torno a fer servir la meva super-llibreta de notes.

Necessitarem:
 - 2 1/2 tasses (llet) de farina
 - 1 tassa (cafè) de llet
 - 100 g de mantega en pomada
 - l cullerada (postres) de llevat
 - 1 cullerada (cafè) de sal

Farem:
Aquí he hagut de posar-hi imaginació perquè només tenia la recepta.
Així que en un bol  he posat tots els ingredients i els he anat pastant fins tenir la massa compacte i que no s'aferrés als dits.
Opcional: he afegit fruits secs de postres de músic trossejats.
L'he aplanat amb el corró i tallat amb la forma que tenia especial: una clau de sol.
Mentre ho feia, tenia el forn escalfant-se a 190º.
Les he enfornat damunt el silpat a la safata del forn durant uns 13 minuts.
Aquestes galetes no porten sucre, són salades i resulten molt lleugeres i fàcils de menjar.

Avui ho tenim difícil amb la música perquè m'agrada tota i davant un músic quina podríem posar?
Em decideixo per  les Suites per a violoncel de Bach. Estaria bé que fossin les interpretades per Pau Casals.
I ara a somiar...
Jo ho vaig fer mentre veia una òpera de titelles a Praga: representació de Don Giovanni de Mozart.

6 comentaris:

  1. Quin motllo més xulo! Jo també el vull... que el Pol es dedica a la música i segur que quedaria ben sorprès amb unes galtes com aquestes. El buscaré ;)

    ResponElimina
  2. Quin cortapastes més chulo! Perfectament adaptat al tema ;o)
    M'encanta preparar galetes salades per anar picant fent vermut, així que m'emporto aquesta recepta.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Molt maca la foto amb la partitura!!! petonets

    ResponElimina
  4. Me animaré a hacerlas, se las ve tan fáciles de hacer, y tienen tan buena pinta!
    Un beso

    ResponElimina
  5. ostras que idea de hacer la foto mas bonita,estas galletas seguro que estan buenisimas
    peto

    ResponElimina
  6. Quin atrezzo, partitura i tot!
    Si es que no cal posar sucre a totes les galetes, no?
    Petons.

    ResponElimina