Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 11 de novembre de 2011

Galetes espiadimonis {amb gingebre}

M'agraden molt les libèl·lules. Són tan elegants. Les persegueixo amb la càmara per arribar a aconseguir una bona fotografia, però encara no la tinc. Ah, però si he fet unes galetes que toquen el cel...

Necessitarem:
 - 250 g de farina
 - 125 g de sucre
 - 1 cullerada sopera de mantega en pomada
 - 1 cullerada sopera de canyella en pols
 - 1 ou
 - llet tèbia
 - la pell d'una llimon mitjana rallada
 - mantega per untar
 - sucre de lluestre per a empolvorar
 - trossos de gingebre 
 - talladors de formes

Farem:
En un bol hi posarem tots els ingredients, excepte la llet, i els pastarem a ma.
Anirem afegint la llet tèbia de mica en mica, de cullerada en cullerada per a no passar-nos, fins que tingui consistència i pugui ser estesa i aplanada pel corró.
La deixarem reposar unes hores al frigorífic.
Jo l'he fet per la nit i l'he treballada pel matí.
L'estendrem i tallarem amb les formes que ens vinguin de gust.
Posarem un trosset de gingebre com a decoració i  gust exòtic.
Enfornarem en una safata que estigui untada amb mantega  i empolvorada amb farina.
A 180º uns 15 minuts (aproximats). Cal escalfar el forn abans.
No s'han de deixar coure massa temps perquè podrien quedar dures.
Bones, però dures. M'ha passat alguna vegada.
Millor que surtin una mica toves perquè ja s'acabaran de fer amb la pròpia escalfor.
Les empolvorarem amb sucre de llustre.

Ens asseurem  i prendrem un te tranquil·lament, deixant-nos anar i que el temps flueixi mentre escoltem  Gloria Estefan amb Words get in the way. Apa, fora presses...


Algunes vegades vegades, abans de fer la foto faig un croquis.
I si veig un espiadimonis a la natura el capturo amb la càmara...una meravella!

5 comentaris:

  1. Fantàstiques!!! M´encanta la forma de la galeta...Et felicito.

    ResponElimina
  2. Em semblen genials, a més amb tan poca mantega em sembla una receta per tastar urgentment ;o)
    La libèlula m'agrada molt es tan elegant y sofisticada...
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. M'encanta tot, la libèlula, la tasseta i la foto. Genials!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. No se't trenquen al treure-les del forn? Sembla una forma tan delicada... Ho haurem de provar! Tu fas que sembli fàcil, però segur que no ho és tant.

    ResponElimina
  5. A mi es que el nom d'espiadimonis ja m'encanta.
    Tot i que m'agrada molt la mantega reconec que és millor no abusar-ne, em sembla una molt bona proposta.
    Què organitzada, croquis i tot!
    Petons.

    ResponElimina