Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 14 de novembre del 2011

Chutney de carabassa {per a regalar}


Avui vull compartir amb vosaltres una recepta de la Sol Cots, que fa els textos i les il·lustracions De l'hort al rebost de la Biblioteca Cordill. Us reprodueixo el text de les carabasses:

Hi ha una gran varietat de carabasses. Tasteu-les i cultiveu les varietats que us agradin. Jo us aconsello la butternut i la potimarron. La carabassa es guarda bé en un lloc sec i fresc, d'un any per l'altre.
Un cop encetada, podeu guardar-la a la nevera o congelar-la a trossos.

Chutney. Conserva agre-dolça, originària de l'Índia, barreja de fruites i verdures, que es couen en vinagre i sucre. Aquí us poso una recepta base, però sapigueu que també es pot preparar amb poma, mango, figa, etc. 

Agafeu:
 - 1 k de carbassa
 - 1 f de tomàquets (verds o madurs)
 - 2 cebes
 - un grapat de panses
 - 1 litre de vinagre
 - 200 g de sucre
 - espècies, sal i gingebre

Feu:
Coeu-ho tot en una olla a foc lent durant una hora i mitja, fins que quedi espès.
Just acabada de fer, poseu la barreja en pots, en calent (ha d'estar a més de 80º), i tapeu-los.
Gireu-los amb la tapa avall.
Un cop freds, els netegeu i els guardeu al rebost.
Deixeu-los macerar un mes, abans de menjar.

Acidesa: el vinagre i el sucre donen un alt grau d'acidesa al contingut del "chutney". Això assegura la seva conservació, sense necessitat de pasteuritzar els pots. Podeu utilitzar el "chutney" com a melmelada, i també com acompanyant de carns, arrossos, formatges...


He de dir que m'ha quedat boníssim aquest chutney. De pas, els potets que he omplert em serviran per a fer uns regals per Nadal i serà el moment de tastar-lo. Anem-nos preparant, tenim les festes a la cantonada.
Mentre estava a la cuina escoltava tranquil·lament Cesaria Evora. El seu CD Miss Perfumado és una meravella.

6 comentaris:

  1. Es un detalle estupendo para regalo, una idea genial!, me encanta lo que estoy viendo de tu blog, voy a ver el pan.

    ResponElimina
  2. una muy buena idea has tenido y estupendos estos chutnesy
    peto

    ResponElimina
  3. Jo també tinc pensat fer alguna cosa per regalar, ara m'he d'organitzar perquè d'idees en tinc cada any...
    Petons.

    ResponElimina
  4. M'agraden molt els chutneys, li donen un punt a qualsevol tros de carn a la planxa.
    Aquest mai ho he vist, m'hauré de lanzar ;o)
    M'agraden aquests pots tan petits, on els ha trobat ?
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Quin potets més macos!! creus que el meu Tió em cagarà un?? jajajajajajaja. Molts petonets Nani

    ResponElimina
  6. Quina cucada aquests potets!! vaig comprar un llibre de conserves i hi ha un apartat per chutney però encara no n'he provat de fer, però en vista del teu èxit m'hauré d'animar!!

    petonets
    Lídia

    ResponElimina