Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 5 de març de 2012

Cuinant amb... Borja Vilaseca {un coach}


En Borja Vilaseca, periodista, col·laborador d'El País, està especialitzat en temes de responsabilitat personal, lideratge en valors i desenvolupament. És el creador del Màster en Desenvolupament Personal i Lideratge de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona. Com a escriptor ha publicat, entre d'altres, Encantado de Conocerme i El Principito se pone la corbata. I avui col·labora amb nosaltres portant-nos dues receptes pel benestar emocional i de com agafar la cuina amb un estat tranquil. Ens ha preparat dues receptes.
Aquí les tenim:

Humus a la Vilaseca:
Temps de preparació: 5 minuts

Necessitarem:
 - 540 g de cigrons
 - 12 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 8 cogombrets agredolços
 - 3 cullerades (cafè) de curri
 - 2 cullerades (cafè) de pebre vermell
 - 1 cullerada (sopera) de mel
 - 1/2 ceba tallada en juliana
 - el suc 1/2 llimona 
Farem:
A l'hora de fer l"Humus a la Vilaseca", és recomanable posar una mica de música reggae. 
Principalment perquè l'elaboració d'aquest plat no entén de presses i aprecia molt la calma i la tranquil·litat. Com més gaudim fent-lo, més gaudirem assaborint-lo. 
Primerament rentarem els cigrons amb aigua tèbia, escorrent-los en un bol suficientment alt per a poder utilitzar la batedora. 
Seguidament hi afegirem l'oli d'oliva, els cogombrets trossejats, el curri, el pebre vermell, la mel i la mitja ceba.
Un cop barrejats, ho triturem fins que quedi en forma de crema.
Dependrà del gust de cadascú: l"Humus a la Vilaseca" es pot acompanyar amb torradetes de pa, formatge curat i un bo vi negre.



Entrepà Conscient:
Temps de preparació: uns 5 minuts

 - 3 cullerades (sopa) de tofunesa
(1 bocí de tofu, 4 cullerades soperes d'oli d'oliva, 1 cullerada sopera de vinagre de poma, sal i  mostassa i es fa com si fos una maionesa)
 - 2 llesques de pa integral
 - 1 hamburguesa de seitan i pastanaga
 - 1 cullerada (cafè) de curri
 - 1 cogombret agredolç
 - 1 cullerada (cafè) de mel
 - espinacs frescs

Farem:
Continuarem escoltant música reggae o qualsevol altre tipus de música que ens convidi a cuinar de forma relaxada.
En primer lloc, fregirem l'hamburguesa de seitan i pastanaga a la paella sense oli.
Mentrestant, posarem la tofunesa en un bol petit, afegint el curri, el cogombret agredolç trossejat i la mel.
Es barregen adequadament, fent així la "Salsa Requetebona".
Seguidament es torren les dues llesques de pa integral.
Un cop torrades les untem amb la "Salsa Requetebona", afegint els brots d'espinacs frescs.
Finalment, posem l'hamburguesa de seitan en mig de les torrades.
En tancar l'entrepà, és imprescindible que es vessi una bona quantitat de salsa, ja que aquest petit detall farà que l'assaborim, encara més, aquest deliciós entrepà.

No cal dir, que hem fet les dues receptes i no sabem quina és més bona. M'agradat molt el toc de mel a l'humus. Això sí, escoltàvem l'harmònic reggae de Bob Marley  i estava totalment predisposada a menjar-m'ho tot amb fruïció.
Moltes gràcies Borja, hi haurà una segona vegada...

18 comentaris:

  1. Interessant i boníssim, Nani. Això de la mel amb l'humus s'haurà de provar... carai, el Borja! Segur que en vau disfrutar. Petons

    ResponElimina
  2. Quines propostes més xules!! les dues han de ser boníssimes, a mi l'hummus m'encanta i segur q aquest entrepà... amb hamburguesa de seitan i pastanaga ha de ser...
    petonets

    ResponElimina
  3. Ostres, apuntades! Han de ser tan bones!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Que bones aquestes receptes!! Han d'estar delicioses, i les fotos m'encanten, cada día m'agraden més les fotos que fas!! He estat una setmaneta de vacances (i per mi durant les vacances és obligatori no tenir internet, i si pot ser no teniri mòbil tampoc, millor), i m'he perdut moltes receptes, el rotllet de pa amb tomàquet i pernil m'ha encantat, unap resentació molt maca!
    Petons

    ResponElimina
  5. M'encanta l'humus!! La veritat es que amb aquesta recepta no l'habia fet mai així que m'ho apunto per fer-ho a la próxima!!
    Ptnts.
    Susanna.

    ResponElimina
  6. Sempre he pensat que al HUMUS tradicional li mancaba quelcom que el fés més saborós amb un puntet agredolç. A partir d'ara ja sé com el prepararé; per aixó us dic.. ENCANTADA DE HAVER CONEGUT A EN BORJA VILASECA... i ENCANTADA D'HAVERTE CONEGUT A TÚ NANI, perque en aquest BLOG s'aprenen MOLTES COSES!!!
    UNA ABRAÇADA:)

    ResponElimina
  7. Menuda propuesta. El Humus me encanta, es uno de mis platos preferidos, y con ese puntito agridulce. ummmmm riquisimo.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  8. No sé si quedarme con la versión de hummus, con el bocadillo o con la Tofunesa (madre! nunca la había visto!).
    De todas formas incluir curry y miel en el hummus me ha llamado muchísimo, y los pepinillos tb. Besotes

    ResponElimina
  9. Un 10 de recepta: tres en una i m'agraden totes!
    Petons.

    ResponElimina
  10. he estat tres dies en stand-by, però OLE quina proposta més guapa!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Seguiré tus indicaciones, una copa de vino negro preparada para degustar el hummus y sonando de fondo Bob Marley....seguro que es un éxito!!!!

    ResponElimina
  12. M ' agrada molt l' hummus però no l' he provat mai amb aquesta amalgama d´ingredients. Ha de ser espectacular pel paladar.

    ResponElimina
  13. Molt bones propostes!!! l´entrepà es molt temptador i l´hummus extraordinari.. Que bo!!! petons,

    ResponElimina
  14. Este bocadillo me ha encantado, Nani mi hijo te lo agradecerá enormemente, con lo que le gusta el tofu....
    Primer comentario que hago en el blog, y con los dedos cruzados para que se publique......
    Besitos linda.

    ResponElimina
  15. M'agrada el Borja i els seus llibres. Aquestes receptes també.
    Carme

    ResponElimina
  16. que extraño este hummus, lo voy a probar, siemrpe son bienvenidas las nuevas versiones.
    y el bocadillo está... para babear!

    ResponElimina
  17. Que maravilla de platos, me gusta mucho esta nueva versión de hummus, tengo que probarlo. Me apunto el libro. Un besazo.

    ResponElimina
  18. Sencillos y deliciosos. Me los quedo.
    Buen día

    ResponElimina