La meva mare feia les millors llenties del món. Us ho podeu creure. La meva amiga Dolors venia a dinar quan en feia, es delia per un plat de les de casa. Sempre explico que la meva mare tenia un repertori de pocs plats, no li agradava gaire experimentar, però els que feia eren boníssims: espectacular el seu fricandó, l'ensalada russa inigualable, una carn d'olla que jo no he aconseguit que em surti com ella i així tot allò que feia.
Avui he fet les llenties com em va ensenyar, senzilles, i que podem posar a l'apartat cuina per a mandrosos, no cal perdre temps per a fer-les.
Avui he fet les llenties com em va ensenyar, senzilles, i que podem posar a l'apartat cuina per a mandrosos, no cal perdre temps per a fer-les.
Per a quatre persones
Necessitarem:
- 400 g de llenties
- 150 g de xoriç ibèric
- l fulla de llorer
- 1 all sense pelar
- 1 tomacó madur
- 1 ceba petita pelada
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 1 pastilla de brou concentrat
- verduretes al gust (opcional)
- 1 pastilla de brou concentrat
- verduretes al gust (opcional)
Farem:
Posem les llenties en remull 1 hora (el temps que necessiten les que compro que són petites i rodones).
Les escorrem, les posem en una olla i les cobrim amb aigua freda amb un parell de dits per sobre.
Salpebrem i afegim el tomàquet, la ceba sencera, l'all, la pastilla de brou, el llorer i el xoriç tallat a trossos.
Hi afegim un rajolí d'oli d'oliva.
Deixem coure uns 25/30 minuts a foc mig.
Si us ve de gust hi podeu afegir unes verduretes tallades a daus.
Si us ve de gust hi podeu afegir unes verduretes tallades a daus.
Comprovem que estiguin al punt i servim.
El meu pare tenia el costum de posar-s'hi un rajolí de vinagre. He llegit en llibres de cuina estrangers que és un costum espanyol.
Sí, sí, aquestes llenties de tan senzilles resulten un plat exquisit. Si les acompanyem amb arròs blanc em quedo sense paraules per a definir-les.
Ben bona també, Nani! I amb llenties de qualitat, com ha de ser! Molt bé. Petons
ResponEliminaM'agradan aixi....encara haig de fer les meves !!!!! Petons
ResponEliminaQue bones!! Jo tambe hi fico vinagre.
ResponEliminaLa veritat es que per mi, les llenties amb xoriç, són les millors, i si són de la mare, encara més :))
ResponEliminaPetonets!
Mmm!! crec que aquesta recepta m'agradaria! i això que al meu blog explico que les llenties estofades no són el meu fort, però aquestes les veig diferent, així sense suquet... Ai els plats de les mares... són els millors!! petonets!
ResponEliminaLes receptes tradicionals i fetes amb tot l'amor de les mares, àvies i familia... són literalment excepcionals!
ResponEliminaigual que les que feia la meva!!! són genials. molts petonets
ResponEliminaDigues que sí, hi ha coses inimitables... el toc de les mames és infalible! M'encanten les llenties amb xoriç!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar (i per tot lo demés!!)!
Petonets
Sandra
La cuina de la mare és insuperable, els meus fills també ho diuen de la seva àvia. Provaré de posar- hi tmbé el vinagre.
ResponEliminaSi que hi ha gent que s'hi posa vinagre a les llenties! a casa no ho hem fet mai, però crec que un dels meus companys de pis ho feia. Els plats de la mama no fallen, i la foto del plat és preciossíssima!!!!
ResponEliminaPetonets
Mare meva quina bona pinta Nani!! I jo que pobre de mi avui he dinat una sopa de sobre...aix... si hagués tingut aquetes llenties...
ResponEliminaDe petita no m'agradaven gens ( a algú li agradaven les llenties de petit??) i ara és un dels plats que més m'agraden, aquestes semblen boníssimes!
Petons
A mi que tant m´agraden les llenties, així també me les menjaria. Quina bona llentia has triat noia!!!! Petons,
ResponEliminaNo sóc massa de llenties, més aviata l'estiu amb amanida, però aquestes... baixo amb el tuper!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
mmmm, avui voldria un plat per dinar!!! sencilles però soberbies!
ResponEliminavisca les llenties de la mama!!! estic d'acord que els plats de les mames i les àvies encara que els facis amb els mateixos passos i ingredients, mai queden igual!
ResponEliminamolts petonets*
feliç cap de setmana
La meva mare les feia igual i eren tan bones!
ResponEliminaHe vist això del vinagre a un altre bloc, no ho he fet mai.
Quins bols i quin plat més macos.
Petons i bon cap de setmana.
Les receptes de la mare sempre seran les millors!!!
ResponEliminaLes llenties amb l'arròs blanc tenen una proteïna completa d'alta qualitat!
Una recepte de sempre boníssima!!
ResponEliminaPtnts
Susanna.
Quin plat! Ja es nota, ja, que és recepta de la mare. Crec que no hi cuina millor que la de les mares i de les avies.
ResponEliminaPetons
Conxita
HUMMMMMM que ricas por favoor, yo quieroooo!!! Un besito desde mi igloo, Nieves.
ResponEliminaUn plato para repetir, una delicia los platos tradicionales. Tiene una pinta inmejorable. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaEsta semana he comido lentejas 3 veces y pensar que de pequeña no me gustaban..... Te han quedado de cine. Besitos.
ResponElimina