Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 26 de març del 2012

Bolinhos de chuva {chove chuva..}


Feia dies que pensava què faria pel recull de bunyols de la crida mensual de Memòries d'una cuinera.  Anava bastant despistada. Fins que avui ha arribat la tan esperada pluja i amb ella la inspiració. 
La idea ha vingut de part de la meva amiga brasilera Eliane: Bolinhos de chuva! Aquests bunyols ens porten a la infantesa, als fogons de les àvies i a aquella flaire dels dies de pluja, quan estàs a casa i et ve de gust posar-te a la cuina a fer alguna cosa per a berenar.
Aquí els teniu.

Necessitarem:
 - 1 1/2 tassa (llet) de farina
 - 1/2 tassa (llet) de sucre
 - 1 ou
 - 2 tasses (cafè) de llet (si veieu que queda massa espessa 1 més)
 - 1 cullerada (postres) de llevat
 - sucre i canyella per a empolvorar-los
 - boletes de trufa cuita congelades per a farcir-los
 - 1 plàtan
 - 1 poma
 - oli d'oliva verge extra per a fregir

Farem:
Treballarem els ingredients en un bol: farina, sucre, llevat, ou i llet, fins a fer una massa homogènia.
Posarem l'oli al foc i quan estigui calent, sense que fumegi, anirem passant per la pasta, amb l'ajut de dues culleres, les boletes de trufa i les fregirem.
Quan estiguin daurades les posarem al plat on haurem posat el sucre amb la canyella i les arrebossarem.
Servirem tot seguit, perquè la xocolata se'ns desfarà a la boca.
Plaer? Moltíssim.
Si ens agrada, també podem trossejar un plàtan i una poma com a farciment: bunyols amb fruita. Han triomfat!

Avui que m'he posat a fer-los, des del dia que vaig decidir-me, fa un sol que bada les pedres...
Bolinhos de chuva vol dir bunyols de pluja. Hi ha una cançó que quan la sento em porta directament a un dia de pluja i no sé perquè: quan el grup Crowded House canta Don't dream it's over... i tot que avui no plou em menjo aquests deliciosos bunyols pensant que encara falta més aigua...


24 comentaris:

  1. Nani, m'ha agradat llegir aquest post amb aires poètics de bon matí. Això dels bunyols de pluja trobo que hi queda la mar de bé, però per bé i bo, el de xocolata... que se't desfà a la boca! Petons

    ResponElimina
  2. Ummmm de xocolata!! Faci el temps que faci em menjaria tota una bossera d' aquestes.

    ResponElimina
  3. Bon día Nani!! Quin bunyols més bons, sobretot el que està farcit de xocolata...me'l vull menjar per esmorçar!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. mare meva Nani, aquests bunyols són de festa totals! Els he vist de xocolata, però amb aquest farcit supera tota expectativa, m'has ben sorprès! El que donaria per una bosseta d'aquestes....

    ResponElimina
  5. Els de xocolata han de ser la bomba, però és que els de fruita també!!!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Ohhh! m´graden molt tots!!!!! m´en porto una bosseta:) Petons

    ResponElimina
  7. Això és com un bunyol-coulant!
    Jo també vull una bosseta!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. ostres però quins bunyols més bons, perquè amb la pinta que fan...!

    petonets**

    ResponElimina
  9. quina pintassa Nani! suposo que una de les bossetes és per mi, no? jajajajaja. moltíssimes gràcie sper participar. petonets

    ResponElimina
  10. Si us plau, Nani, com no havies de triomfar amb una cosa tan bona com aquesta???

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  11. Quina delícia de bunyols! Amb el plàtan i la poma han de quedar súper melosos. M'agrada aquesta recepta brasilera!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  12. Mmmmm... i jo perquè no tinc una bosseta d'aquestes? jejejeje Han de ser una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Ha quedat alguna bossa per a mi?? M'encanten i el joc de cafè és espectacular d'original. Visca la pluja pels bunyols, es clar! PEtons

    ResponElimina
  14. Quines fotos mes maques i quin bunyols tan llaminers!!!! a més hem coincidit amb el país d'origen!

    ResponElimina
  15. Pero que pedazo pecado, trufa envuelta en buñuelo frito y crujiente. Esto es para hacer penitencia durante un año.

    Nunca lo había visto, pero no me puedo resistir a probar tu magnifica receta.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  16. Nani, que ricos estos buñuelos, y el juego de café precioso y original. Este años no los he preparado y mira que nos gustan, tomo nota bonita.
    Besitos amiga.

    ResponElimina
  17. senyors bunyols!!

    plàtan, poma i posar-si, que no es fan sols!!

    Petnts!

    ResponElimina
  18. a mí también me llevan a mi infancia, pero en mi casa no los hacían con frutas, sólo la masa y nada más. tendré que probarlos con las frutas, deben de ser más ricos.

    ResponElimina
  19. Quina pinta !!!!!
    La part poetica molt bona.
    Quan en convides a berenar, Nani?
    Petonets

    ResponElimina
  20. Què bonic...Bunyols de pluja...preciós.

    ResponElimina
  21. Noia, fan una pinta....brutal!!!
    Guarda una bosseta per mi,eh!
    Petonets.

    ResponElimina
  22. boníssims!!molt original la teva proposta! i la presentació, com sempre, genial!!

    Petonets!

    ResponElimina
  23. Oh que maravilla! no voy a poder evitar acordarme de tus buñuelos cada vez que esté en casa y escuche llover.
    ;)

    ResponElimina
  24. Tot i que no puc tastarlos, hem faré a la idea de que un s'hem está fonent a la boca, mentres escolto aquesta peça musical que ara mateix vaig a buscar :)

    ResponElimina