En Borja Vilaseca, periodista, col·laborador d'El País, està especialitzat en temes de responsabilitat personal, lideratge en valors i desenvolupament. És el creador del Màster en Desenvolupament Personal i Lideratge de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona. Com a escriptor ha publicat, entre d'altres, Encantado de Conocerme i El Principito se pone la corbata. I avui col·labora amb nosaltres portant-nos dues receptes pel benestar emocional i de com agafar la cuina amb un estat tranquil. Ens ha preparat dues receptes.
Aquí les tenim:
Aquí les tenim:
Humus a la Vilaseca:
Temps de preparació: 5 minuts
Necessitarem:
- 540 g de cigrons
- 12 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 8 cogombrets agredolços
- 3 cullerades (cafè) de curri
- 2 cullerades (cafè) de pebre vermell
- 1 cullerada (sopera) de mel
- 1/2 ceba tallada en juliana
- el suc 1/2 llimona
Farem:
A l'hora de fer l"Humus a la Vilaseca", és recomanable posar una mica de música reggae.
Principalment perquè l'elaboració d'aquest plat no entén de presses i aprecia molt la calma i la tranquil·litat. Com més gaudim fent-lo, més gaudirem assaborint-lo.
Primerament rentarem els cigrons amb aigua tèbia, escorrent-los en un bol suficientment alt per a poder utilitzar la batedora.
Seguidament hi afegirem l'oli d'oliva, els cogombrets trossejats, el curri, el pebre vermell, la mel i la mitja ceba.
Un cop barrejats, ho triturem fins que quedi en forma de crema.
Dependrà del gust de cadascú: l"Humus a la Vilaseca" es pot acompanyar amb torradetes de pa, formatge curat i un bo vi negre.
Temps de preparació: uns 5 minuts
- 3 cullerades (sopa) de tofunesa
(1 bocí de tofu, 4 cullerades soperes d'oli d'oliva, 1 cullerada sopera de vinagre de poma, sal i mostassa i es fa com si fos una maionesa)
- 2 llesques de pa integral
- 1 hamburguesa de seitan i pastanaga
- 1 cullerada (cafè) de curri
- 1 cogombret agredolç
- 1 cullerada (cafè) de mel
- espinacs frescs
Farem:
Continuarem escoltant música reggae o qualsevol altre tipus de música que ens convidi a cuinar de forma relaxada.
En primer lloc, fregirem l'hamburguesa de seitan i pastanaga a la paella sense oli.
Mentrestant, posarem la tofunesa en un bol petit, afegint el curri, el cogombret agredolç trossejat i la mel.
Es barregen adequadament, fent així la "Salsa Requetebona".
Seguidament es torren les dues llesques de pa integral.
Un cop torrades les untem amb la "Salsa Requetebona", afegint els brots d'espinacs frescs.
Finalment, posem l'hamburguesa de seitan en mig de les torrades.
En tancar l'entrepà, és imprescindible que es vessi una bona quantitat de salsa, ja que aquest petit detall farà que l'assaborim, encara més, aquest deliciós entrepà.
No cal dir, que hem fet les dues receptes i no sabem quina és més bona. M'agradat molt el toc de mel a l'humus. Això sí, escoltàvem l'harmònic reggae de Bob Marley i estava totalment predisposada a menjar-m'ho tot amb fruïció.
Moltes gràcies Borja, hi haurà una segona vegada...
Interessant i boníssim, Nani. Això de la mel amb l'humus s'haurà de provar... carai, el Borja! Segur que en vau disfrutar. Petons
ResponEliminaQuines propostes més xules!! les dues han de ser boníssimes, a mi l'hummus m'encanta i segur q aquest entrepà... amb hamburguesa de seitan i pastanaga ha de ser...
ResponEliminapetonets
Ostres, apuntades! Han de ser tan bones!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que bones aquestes receptes!! Han d'estar delicioses, i les fotos m'encanten, cada día m'agraden més les fotos que fas!! He estat una setmaneta de vacances (i per mi durant les vacances és obligatori no tenir internet, i si pot ser no teniri mòbil tampoc, millor), i m'he perdut moltes receptes, el rotllet de pa amb tomàquet i pernil m'ha encantat, unap resentació molt maca!
ResponEliminaPetons
M'encanta l'humus!! La veritat es que amb aquesta recepta no l'habia fet mai així que m'ho apunto per fer-ho a la próxima!!
ResponEliminaPtnts.
Susanna.
Sempre he pensat que al HUMUS tradicional li mancaba quelcom que el fés més saborós amb un puntet agredolç. A partir d'ara ja sé com el prepararé; per aixó us dic.. ENCANTADA DE HAVER CONEGUT A EN BORJA VILASECA... i ENCANTADA D'HAVERTE CONEGUT A TÚ NANI, perque en aquest BLOG s'aprenen MOLTES COSES!!!
ResponEliminaUNA ABRAÇADA:)
Menuda propuesta. El Humus me encanta, es uno de mis platos preferidos, y con ese puntito agridulce. ummmmm riquisimo.
ResponEliminaBss
Virginia "sweet and sour"
No sé si quedarme con la versión de hummus, con el bocadillo o con la Tofunesa (madre! nunca la había visto!).
ResponEliminaDe todas formas incluir curry y miel en el hummus me ha llamado muchísimo, y los pepinillos tb. Besotes
Un 10 de recepta: tres en una i m'agraden totes!
ResponEliminaPetons.
he estat tres dies en stand-by, però OLE quina proposta més guapa!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Seguiré tus indicaciones, una copa de vino negro preparada para degustar el hummus y sonando de fondo Bob Marley....seguro que es un éxito!!!!
ResponEliminaM ' agrada molt l' hummus però no l' he provat mai amb aquesta amalgama d´ingredients. Ha de ser espectacular pel paladar.
ResponEliminaMolt bones propostes!!! l´entrepà es molt temptador i l´hummus extraordinari.. Que bo!!! petons,
ResponEliminaEste bocadillo me ha encantado, Nani mi hijo te lo agradecerá enormemente, con lo que le gusta el tofu....
ResponEliminaPrimer comentario que hago en el blog, y con los dedos cruzados para que se publique......
Besitos linda.
M'agrada el Borja i els seus llibres. Aquestes receptes també.
ResponEliminaCarme
que extraño este hummus, lo voy a probar, siemrpe son bienvenidas las nuevas versiones.
ResponEliminay el bocadillo está... para babear!
Que maravilla de platos, me gusta mucho esta nueva versión de hummus, tengo que probarlo. Me apunto el libro. Un besazo.
ResponEliminaSencillos y deliciosos. Me los quedo.
ResponEliminaBuen día