Les tardes del diumenge eren nostres. Ens reuníem a casa: ens planxàvem els cabells, ens posàvem els texans, el rímel als ulls i cap a la disco. Teníem tota una tarda per a nosaltres i ella, la Dolors, ens comandava a totes les amigues ara cap aquí ara cap allà.
I ara que tornaria a ser àvia, se'n va anar sense saber que tindria un nét preciós i l'altre que està a punt d'arribar. La recordo avui perquè un dels primers restaurants que vam començar anar quan érem jovenetes va ser un xinès.
Film & Food ens repta aquest mes amb una proposta oriental i que a més porti un producte de temporada. Com que parlen d'amor li vull dedicar aquesta entrada a una amiga que vaig estimar.
Film & Food ens repta aquest mes amb una proposta oriental i que a més porti un producte de temporada. Com que parlen d'amor li vull dedicar aquesta entrada a una amiga que vaig estimar.
Per a 4 persones
Necessitarem:
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga (l'ingredient de temporada)
- 1 ceba
- una branca d'api
- oli de sèsam
- sal i pebre
- gingebre en pols
- salsa de soja al gust
- 100 g de xampinyons
- 4 llagostins grans i nets i obert pel mig
- 400 g de fideus d'arròs (dels que ja vénen cuits i envasats al buit)
- 2 tasses (cafè) d'arròs
Farem:
Utilitzarem un wok, del que en sóc una fan.
El posarem a escalfar a foc fort i acte seguit hi abocarem una tassa (cafè) d'oli de sèsam.
Quan comenci a fumejar hi abocarem el pebrot, la pastanaga, l'api i la ceba (tots tallats en juliana).
Hi afegirem els xampinyons i els fideus d'arròs.
Salpebrerem.
I també posarem el gingebre i la salsa de soja.
Anirem saltejant a foc fort uns 3 minuts.
Mentre continuem movent el wok afegim els llagostins a l'últim minut.
I ja podem servir.
Ho acompanyarem d'arròs blanc fet al vapor.
Resulta un plat lleuger i que es paeix molt bé.
El fideus d'arròs són sucosos.
Prop de casa tinc un supermercat xinès i m'agrada entrar per a xafardejar una mica.
Sempre es troba alguna cosa diferent.
Brindarem per la Dolors amb un vi blanc ben fresquet.
Hi ha una cançó que em recorda quan anàvem a ballar: Satisfaction pels Rolling Stone.
Mare meva, d'això ja fa molt de temps...
Segur que estaria ben contenta que li dediquessis aquesta entrada i uns fideus tan bons. M'agrada molt la foto.
ResponEliminapetonets
A
EliminaAquests fideus els vaig menjar varies vegades en un creuer i em van encantar però mai els he fet a casa, així que queda anotadíssima la recepta!
ResponEliminaPetons
B
EliminaEl plat m'agrada molt i també l'homenatge. Petons.
ResponEliminaNani, la teva proposta oriental m'ha encantat. També sóc una fan del wok però ara se'm va escatxarrar i no l'utilitzo... que vagi molt bé el concurs de Film & Food! Petons
ResponEliminaD
EliminaQuin post més emotiu... Segur que estaria encantada amb aquests fideus tan bons.
ResponEliminaE
EliminaPels que tenim ànsies de descobrir i experimentar nous sabors, la cuina oriental és una molt bona alternativa, a mi també m'encanta i aquests fideus causen impressió! un brindis especial per la Dolors, doncs!
ResponEliminaUn petonàs! :)
F
EliminaQuin detall en record a la Dolors.
ResponEliminaI com sempre un plat esplèndid!
PTNTS
Dolça
G
EliminaM'encanten! ja m'han fet venir la gana... m'apunto aquesta recepta, vejam si la faig, que tenint un woc no el faig servir pràcticament mai per res, i els fideus em pirren!
ResponEliminaMarta
H
Eliminam'encanta la vaporera, sempre n'he tingut ganes, de comprar-la, però al final sempre em freno per no tenir un trasto més a la cuina... potser amb aquesta recepta m'animo, té una pinta excel.lent!
ResponEliminaBona recepta, gran dedicació...a ma mare (la Dolors), no li agradava cuinar, però sí menjar...hagués estat una comensal molt agraïda!!!!Gràcies per dedicar-li aquesta recepta i el brindis!!!
ResponEliminaÀfrica, una horeta ben curta com diuen les iaies!
EliminaNani
J
EliminaQuina recepta més bona i que apetitosos que es veuen. Aixs com m'haguéssin agradat per dinar avui.... haig de comprar salsa de soja d'una vegada. Gràcies per la recepta ;)
ResponEliminaK
EliminaMmm,que bons,me la guarde per a probarla.
ResponEliminaL
EliminaQue rico tiene que estar este plato de fideos con esa combinación de ingredientes!
ResponEliminaLa presentación es muy bonita.
Besos
M
EliminaUn plato estupendo! me encantan los fideos de arroz, se ve muy pero que muy apetitoso! un beso
ResponEliminaN
EliminaNyam Nani!! Aquests fideus han d'estar boníssims! Ideals per una tarda de disco amb el cabell ben planxat! jejeje
ResponEliminaUna subscripicó a la revista? creuaré els dits! :D
Petonets guapa
Sandra
O
EliminaUna entrada muy bonita. La receta me gusta muchisimo.
ResponEliminaUn beso
P
EliminaQueda una mica??? Quina gana!!!
ResponEliminaPetonets
Ja veig que hem coincidit amb la recepta dels fideus d'arròs. Els teus es veuen molt bons.
ResponEliminaHi ha un altra cosa en la que coincidim: jo també ballava Satisfaction dels Rolling Stone i és veritat fa molt, molt de temps.
Petons
Conxita
A mi també m'encanta el wok!
ResponElimina...i cada cop m'estic animant més a cuinar...tant llegir-te está fent efecte! XD
MartaL
S
EliminaNani, se m'ha posat la pell de gallina en llegir la dedicatòria. Però el record de cada dia i els somriures que et provoca encara són un homenatge millor! oi? :) Jo també sóc molt fan del wok!! i d'aquest tipus de fideus... M'ha agradat molt la combinació d'ingredients, a veure si m'hi animo. Petonets!
ResponEliminaLa Bet ens ha demanat no participar perquè ja és subscriptora de la revista i dóna oportunitat a la resta. Gràcies Bet!
EliminaMolt maca la dedicatoria, arriba al cor. I els fideus, impresionants!! Tenen una pinta deliciosa...
ResponEliminaT
EliminaUna entrada muy linda,me hace recordar cuando cocino pensando en alguien que ya no está, la comida queda distinta con un toque algo nostálgico. Se ve muy rico.
ResponEliminaGracias por la visita y por aqui me quedo.
Un beso,
Ximena.
U
EliminaParecen deliciosos!!! tendré que hacerlos!!!!
ResponEliminaV
ResponEliminaSegur que la Dolors hauria estat molt contenta.
ResponEliminaA casa ens agraden molt els fideus orientals amb el que hi ha per casa.
Petons.
X
Eliminaquina bona pinta aquests fideus!!!!! i la foto és molt maca. molts petonets Nani
ResponEliminaY
EliminaMolt bona recepta!! no sabia que havia fideus ja cuits. Fan molt de goig. Un plat fantàstic i casolà.. Unes fotos precioses. Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaZ
Eliminahermosas fotos!!!
ResponEliminaQué buena pintan tienen y las fotos son una pasada de bonitas.
ResponEliminaMe encantan.
Besos
nani! necessito un wok a la meva vida!!!!!!!! aquests fideus fan una pinta... i ser que queden molt millor amb el wok, i no en tinc!! hauré de fer un cop de cap seriosament!
ResponEliminapetonets
bon cap de setmana
Gràcies pels teus ànims. Quina bona pinta que té aquesta recepta i quines fotografies més magnífiques.
ResponEliminaQue tinguis un bon cap de setmana.
Per cert, jo també sóc catalana.
Mariall
Mmm qué rica tu receta
ResponEliminaSaludos!
hummm que delicia de fideos.... me he quedado babeando... ya tengo un antojo para el finde! Besitos y feliz fin de semana!
ResponEliminaMe encanta ver la vaporera encima del cazo, una receta estupenda!!!
ResponEliminaBesotes
me parece una receta estupenda , las fotografias son preciosas, besitos
ResponEliminaAisss quin greu!!! Veure morir als AMICS es una de les coses més doloroses de la vida. Menys mal que miran el teu PRECIOS PLAT DE FIDEUS, s'hem ha aixecat la moral.
ResponEliminaUNA ABRAÇADA XATA, LA VIDA SEGUEIX :)