Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 17 de febrer del 2012

Arròs de conill a l'estil murcià {de la Lluïsa}


Tinc una companya de feina, la Lluïsa, que està casada amb un murcianu, com diria ell. Li vaig demanar una recepta de Múrcia i ella me la va dictar tal qual. Només diré que va sortir boníssim, perquè el brou que va fer el conill li va donar a l'arròs un gust exquisit. Aquest cop vaig comprar un conill d'ulls negres criat amb plantes aromàtiques que em va recomanar la Pili de la polleria.
Per a 5 persones

Necessitarem:
 - 1/2 conill a trossos petits
 - 5 tasses (cafè) d'arròs
 - 200 g tomàquet trossejat
 - 1 pebrot vermell escalivat
 - fulles de julivert
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - 18 tasses (cafè) d'aigua

Farem:
En una cassola fregirem el conill ben fregit.
El traurem i el posarem en una olla amb l'aigua, calculem tres tasses per persona més tres de més, deixant bullir durant uns 30 minuts.
A la mateixa paella hi sofregirem el tomàquet.
Afegirem l'arròs, el courem un parell de minuts i abocarem l'aigua i el conill.
Passats 5 minuts ja hi podem posar els trossos de pebrot escalivat (ens havia sobrat del dia abans) i les branquetes de julivert.
Salpebrem.
Quan estigui cuit el tapem i deixem reposar 3 minuts.
Servim.

Un dinar amb fills. Mengem i parlem, ens ho passem bé.
Acompanyem l'arròs amb un vi blanc del Penedès i molt bé. Mentrestant anem sentint Lou Reed amb Walk on the wild side...

10 comentaris:

  1. Me imagino el sabor tan bueno tendrá ese arroz! Es un plato con un color muy apetecible!
    Besos

    ResponElimina
  2. Ha de quedar un arrosset super gustós! D'aquells que fan dinar de diumenge de festa grossa ;)

    ResponElimina
  3. Quina pinta més bona té la teva escalivada :o)
    M'encanta l'arròs amb conill però la propera vegada el preparé amb aquesta recepta.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Xica, l'arròs de conill m'encanta, i aquest "murcianu" el trobo magnífic!!!

    I a l'escalivada de sota també li faria els honors, heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta! M'encanta l'arros ja sigui amb conill o bé amb pollastre i unes verduretes.I l'escalivada mmmmm... nosaltres la fem a la barbacoa i es brutal.
    Ptns
    Susanna.

    ResponElimina
  6. Els murcians que he conegut en els anys tenien la curiosa costum de ruixar amb el suc de mitja llimona el 90% dels plats que arribaven a taula hehehe. Era un afegitó que li feien devant la meva cara horroritzada :D

    ResponElimina
  7. M´encanta l´arros amb conill !! com que tinc pebrot escalivat en conserva també en fico una miqueta, un cop tinc l´arros acabat. Una safata de verdures escalivades impresionant!!! que bé que haureu dinat. Petons,

    ResponElimina
  8. Quin plat, perfecte pel cap de setmana!
    Marta

    ResponElimina
  9. la meva mare també fa un arrós amb conill semblant molt bo!!

    muas

    ResponElimina
  10. ARROÇ I CONILL.. dos dels meus ingredients PREFERITS!!! Gracies maca:)

    ResponElimina