Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 de febrer del 2012

Pastís d'aniversari de xocolata {molt bo!!!}


A mi sempre m'ha agradat celebrar l'aniversari i per més anys que passin em continua fent il·lusió. La qüestió és anar complint, per molts que siguin, i fer-los acompanyada de la persones que estimes.
Aquest mes Memòries d'una cuinera ens convida a una festa d'aniversari, bé a fer un pastís de celebració.
I aquí us presento el pastís que sempre queda bo i no falla mai: un de xocolata fet amb la TMX. Us poso l'enllaç d'on vaig treure la recepta, de la meva subministradora de l'aparell, la Roser. L'he repetit moltes vegades i sempre queda bé. Només caldrà afegir les espelmes que calguin.

Un cop fet el pastís es cobreix amb trufa cuita de xocolata i encenalls fets ratllant la rajola de xocolata amb un ganivet. La trufa cuita la faig amb la recepta del Sr. Arimany de Tarragona, que es fa barrejant 400 g de nata líquida i 600 g de xocolata amb un 60% de cacau aproximadament. Posem la nata en un cassó i al foc. Hi afegim la xocolata ben trossejada i amb un batedor manual anem remenant fins que la trufa estigui emulsionada. Deixem refredar i la posem al frigorífic. Si quan l'hem de treballar està molt dura li podem donar un toc de microones i s'estova. Si amb aquesta trufa cuita fem boletes i arrebossem amb xocolata ens surten unes fantàstiques trufes. 

Pum! Obrim una ampolla de cava ben fresqueta i brindem per l'any que ens espera fins el proper, tot menjant un tros de pastís. Mentrestant Rufus Wainwright ens distreu amb Cigarettes and Chocolate Milk...  A casa: xocolata forever!

26 comentaris:

  1. Quina xulada! m'agrada molt com has escampat la crema de xocolata pels voltants, aquest aspecte rústic dóna un toc impressionant als pastissos!
    Petonsss

    ResponElimina
  2. Carai, amb la trufa cuita! Quina delícies de pastís! A mi també m'encanta continuar celebrant l'aniversari... sobretot, per compartir-ho amb els amics i família! I amb la xocolata, és clar! He he. T'ha quedat molt temptador!! Petonet

    ResponElimina
  3. Quin pastís més extraordinari!! La xocolata em perd. Així doncs, puc llegir entre línies que va ser el teu aniversari? Doncs moltes felicitats!!

    ResponElimina
  4. Quin goig de pastís Nani! m'agrada moltíssim. No tinc TMX però crec que el podré fer igual!! moltíssimes gràcies reina per participar a Memòries d'una cuinera. Molts petonets

    ResponElimina
  5. Quin pastís!! que boníssim que ha de ser!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Jo també penso que els aniversaris s'han de celebrar com cal! I els pastissos casolans són la millor opció per fer bufar les esplemes.
    Aquest amb xocolata ha de ser de vici total!

    ResponElimina
  7. El nostre també és de xocolata, nyam!! Té una pinta insuperable!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Baixo? No, millor no t'ho pregunto... BAIXO!!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Nani, esto es espectacular. Que pedazo pastel, aun estoy babeando frente a la pantalla y la foto me encanta, con ese suave contraluz.

    Simplemente Divinaaaa

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    sweetandsour-vir.blogspot.com

    ResponElimina
  10. Quin pastís més bo has preparat amb un pa de pessic tant bàsic..L´has decorat amb molt de gust. M´encanta!!! Petons,

    ResponElimina
  11. La trufa cuita m'ha sorprès i agrdat molt, aquest pastís es fantàstic per a tots als qui ens agrada la xocolata.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  12. Quines fotos tan xules.
    Els pastissos de xocolata m'encanten. Quan era petita els demanava de trufa i ara fa molt de temps que no em menjo.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  13. Que deliciós!!! La xocolata es tan tan bona... i aqueest pastís té una pinta de 'xocaltejat' impressionat, t'ha quedat fantástic.
    Molts petons!!!

    ResponElimina
  14. Un pastís precios de veritat, segur que boníssim!!! les fotos són molt xules. petonas!:)

    ResponElimina
  15. wooooowwwwwwwwww que maravilla, es sensacional!!!! que delicia... y las pelis me las quiero ver todas!!! besitos

    ResponElimina
  16. Madre mia que espectáculo de tarta!!!!! se ve ideal para coger con trocito ahora mismo ;) un beso

    ResponElimina
  17. A mi també m'encanta celebrar els aniversaris - mai he entès a la gent que prefereixen no fer-ho perque se senten vells... I si les celebracions són amb un pastís com aquest, millor que millor!
    Em quedo una estoneta a cotillejar pel teu blog, l'acabo de descobrir i es veu molt interessant!

    ResponElimina
  18. tiene una pinta tremenda, así dan ganas de cumplir años! :)

    ResponElimina
  19. T'ha quedat meravellosa, felicitats.
    Un petonet

    ResponElimina
  20. QUINA DELICIA DE PASTÍS... QUINES FOTOS!!! PER MOLTS ANYS ENS EL PUGUIS PREPARAR I COMPARTIR!!! :)

    ResponElimina
  21. Hola!!! esta tarta tiene una pinta espectacular, me encanta y con chocolate con lo que me gusta.........gracias por comentar en mi blog. Un besazo.

    ResponElimina
  22. May I simply just say what a comfort to find somebody that
    actually knows what they are talking about online. You actually
    know how to bring an issue to light and make it important.

    A lot more people ought to look at this and understand this side
    of the story. I was surprised you aren't more popular because you definitely have the gift.
    Feel free to surf my homepage clean my pc

    ResponElimina
  23. The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
    My apple ipad is now broken and she has 83 views.
    I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!
    My webpage - crosscreativemarketing.com

    ResponElimina
  24. I absolutely love your website.. Excellent colors & theme.
    Did you develop this website yourself? Please reply back as I'm looking to create my very own website and want to find out where you got this from or what the theme is called. Thank you!
    Also visit my page - Tattoo removal cream

    ResponElimina
  25. What's Going down i'm new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has helped me out loads.
    I'm hoping to give a contribution & aid other customers like its aided me. Great job.
    my web site - how to get rid of man boobs

    ResponElimina