Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 de febrer del 2012

Pa amb tomàquet i pernil {una manera de servir}


No sé si a vosaltres us passa el mateix, però quan marxo a fora i estic dies a tornar a casa, vinc amb moltes ganes de menjar-me un bon pa amb tomàquet, una bona truita de patates i beure'm una copa de cava ben fresqueta. A casa ens agrada molt.
I em direu perquè poso avui aquesta menja tan nostrada, doncs resulta que la meva família brasilera em segueix i els encanta anar veient allò que mengen quan vénen. Em truquen i em diuen com els hi ha sortit la recepta que han fet i a mi m'agrada. Així que avui: pa amb tomàquet.

Aquest rotllet queda molt bé servit com aperitiu i el faig amb el pa congelat que venen per a coure a casa.
Es deixa descongelar uns 10 minuts i es talla a tires amb el tallador elèctric d'embotits. Si es vol el podem posar un parell de minuts al forn. Jo el faig tal qual queda. Passo el tomacó i l'amaneixo amb oli. Quan hi poso pernil no el salo. A sobre hi posem el pernil tallat prim i enrotllem. Passem un punxó i servim.

Durant aquest any Tarragona serà la capital de la Cultura Catalana. Fem uns quants rotllets i obrim una ampolla de cava ben fresqueta per a celebrar-ho. De fons el pasdoble Amparito Roca, quasi quasi l'himne oficial de la gresca tarragonina...
Tarragona 2012, Capital de la Cultura Catalana!

14 comentaris:

  1. Em penso que m'apuntaré amb tu a celebrar aquesta gresca tarragonina, el cava i aquests rotllets de pa amb pernil em semblen l'aperitiu ideal. Quina pintorra tenen noia....

    ResponElimina
  2. I jo que pensaba que el pa amb tomàquet no es podia reconstruir...

    Petonets.

    ResponElimina
  3. A mi també em passa el mateix quan torno a casa... visca el pa amb tomàquet! I visca les innovacions com la teva! Petonet

    ResponElimina
  4. M'agrada aquesta manera de fer el pa amb tomàquet i pernil en pinxo!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. El pa amb tomàquet amb pernil és una de les meves perdicions, els entrepans que menjo quasibe sempre els faig de pernil!! i estic totalment d'acord amb tu que quan ets fora aquest plat es troba molt a faltar!!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Una presentació fantàstica d'un clàssic deliciós! També trobo a faltar el pa amb tomàquet i pernil quan viatjo...
    Marta

    ResponElimina
  7. No hi ha res millor que un bon pa amb tomàquet i pernil! I amb aquesta presentació queda molt elgant i vistós.

    ResponElimina
  8. Me encanta cocinar entrantes y pinchos y este rollito tuyo es genial. Me lo llevo para probarlo.
    Besos

    ResponElimina
  9. A Mallorca en deim pa amb oli, però és exactament igual, i també és el primer que trobam a faltar quan surtim de la roqueta.
    M'encanta aquesta presentació, avui ja he sopat, però demà tocarà pa amb oli.
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Oi tant que em passa! Tinc ànisa de pa amb tomàquet ben ràpid, jo! jejeje Mare meva, aquest me'l quedo! M'encanta com a pintxo!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. Qué bó!!!!i Visca Tarragona!!!!

    ResponElimina
  12. Pedazo pintxo, rico y sencillo pero sensacional. Muy buena idea.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  13. M'encanta!! jo també és de les coses que trobo més a faltar quan sóc fora de casa, me n'has fet venir moltes ganes! ara me'n vaig una estona a nedar i quan torni ja sé què menjaré. Aquesta presentació és de luxe! :) petonets

    ResponElimina