L'altre dia veient com la Violeta feia bombolles vaig recordar que tenia un paquet de sagu per estrenar. El sagu s'obté dels tubercles de la iuca i no conté gluten. I quan es cuina queden unes boletes transparents com petites bombolles que esclaten a la boca. És conegut a tota Amèrica del Sud. Serveix per a fer postres i es cuina moltes vegades amb vi, però jo no l'he fet ni l'he menjat mai així. Només amb llet.
Per a vuit persones
Necessitarem:
- 200 g de sagu
- 1/2 l de llet
- 4 claus d'olor
- 1 branqueta de canyella
- 1 tros de pela de llimona
- 1 pot petit de llet condensada
Farem:
Posarem el sagu en remull en aigua durant una hora i l'escorrerem.
El posarem en una cassola i el courem amb la llet, els claus, la canyella i la pell de llimona a foc mig durant uns 30 o 40 minuts, anant remenant perquè no s'aferri i fins que veiem que les perles es tornen transparents.
Si calgués, per quedar espès, podem afegir una mica més de llet.
Un cop cuit, traiem del foc i ho barregem amb llet condensada al gust.
Ho posem, en un motlle o en copes, i al frigorífic.
Si es vol, podem empolvorar amb canyella.
No sabria descriure el gust del sagu, però és molt bo i sa. El podem comprar en botigues de menjar afroamericà. Podríem sentir avui Damien Rice amb la cançó de The Blower's Daughter i acabarem llepant la cullera dolçament...mentre la Violeta fa bombolles de sabó.
Què maca la Violeta :)
ResponEliminaI el sagu m'has fascinat, no el coneixia pas i deu ser una passada en boca!
Ah, i quin glamour de copa!
Petons
Sandra
Sandra, no té gust el sagu. L'agafa de l'ingredient amb què el barreges.
EliminaNani
doncs no havia sentit parlar mai del sagu, i mira que m'agrada investigar... és fàcil de trobar! Aquesta copeta amb llet t'ha quedat exquisida! petonet
ResponEliminaNo hi ha res com provar de fer coses noves, ments obertes a la cuina.
EliminaNani
Mmmmmmmmmm que rico!!!
ResponEliminaRico, rico.
EliminaNani
Nina, nunca había oido hablar del "sagú" tengo que encontrarlo y probarlo, con tu receta y con vino, que me has dejado mosca. Todo este tipo de productos, tipo tapioca, quinoa,....me encantan.
ResponEliminaPor cierto, vaya fotazos¡¡¡¡ Me han encantado.
Bss
Virginia "Sweet and Sour".
Ay Nani perdona, al releer el comentario,me he dado cuenta que escribí mal tu nombre. Mil perdones. Las prisas no son buenas consejeras y a estas horas voy como una bala.
ResponEliminaBss
Virginia "Sweet and Sour".
Pues tranquilidad, que con las cosas tan buenas que haces hay que ir tranquilita.
EliminaNani
Jo no coneixia el sagu, ni l'habia sentit enomenar, provarem.
ResponEliminaLa foto de la copa, molt maca, però la de la Violeta, fantàstica.
Petonets.
La copa anava amb una promoció del Chartreuse i li vaig treure profit!
EliminaNani
Quin postre més xulo!! mai he provat el sagu, em sembla que s'em acumula la feina a provar tants ingredients nous... això seria com una versió de l'arrós amb llet!!
ResponEliminapetonets
Lídia, en concret aquest postres van quedar més o menys com l'arròs amb llet que també faig amb llet condensada.
EliminaNani
Quan he vist la teva foto he pensat "Però si això s'assembla molt al nostre postre del diumenge!"... Pues no, encara un ingredient different, jo vaig fer servir perles del japò o tapioca.
ResponEliminaM'agrada molt la idea d'afegir una mica de llet condensada pel punt de dolç.
I aquestes fotos, la de la Violeta es magnífica.
Petonets,
Palmira
Palmira, és possible que sigui la mateixa cosa les perles del japó o tapioca i el sagu.
EliminaNani
Hola Nani, avui els meus ulls van cap a les fotos, t'han quedat preciosses!!! enhorabona. Molts petonets
ResponEliminaMolts gràcies Judith. Venint de tu...
EliminaNani
Tampoc coneixia el sagú. Quina inspiració la violeta!
ResponEliminaPetons.
La Violeta és la meva model oficial!
EliminaNani
Quines postres tan originals, i quines fotos!
ResponEliminaBuscaré el sagú per tastar-lo...
Marta
No és difícil de trobar. En qualsevol supermercat afroamericà.
EliminaNani
Doncs no coneixia el sagu, i segur que aquest postre esta boníssim!!
ResponEliminaM'agrada molt la foto de la Violeta amb les bombolles, és súper maca!!
Petons!
Em va costar fer la fotografia de les bombolles...Quan entren nens i animals qualsevol cosa pot passar!
EliminaNani
No conec el SAGU NANI, pero crec que a partir d'ara intentaré coneixel...
ResponEliminaPRECIOSA LA VIOLETA i PRECIOSA LA FOTOGRAFIA D'ELLA I LES TEVES!!!:)
Que mona la Violeta!!!! Com fardes de neta eh!!!!!
ResponEliminaAvui poses un altre ingredient del qual jo en soc totalment ignorant.
PTNTS
Dolça
Chapeau per tot plegat!
ResponEliminaNo havia sentit mai això del sagu...
ResponEliminaAmb tanta gent que ve de fora, cada vegada és més fàcil trobar ingredients dels seus països, que podem adaptar perfectament a les nostres receptes.
La doto de la Violeta és encantadora!
Petons
Quines fotos més espectaculars! I quant s'aprèn, no coneixia el sagu.. i em sembla una recepta deliciosa.!!
ResponEliminaPetons