Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 de febrer del 2012

Sagu amb llet {l'heu tastat mai?}







L'altre dia veient com la Violeta feia bombolles vaig recordar que tenia un paquet de sagu per estrenar. El sagu s'obté dels tubercles de la iuca i no conté gluten. I quan es cuina queden unes boletes transparents com petites bombolles que esclaten a la boca. És conegut a tota Amèrica del Sud. Serveix per a fer postres i es cuina moltes vegades amb vi, però jo no l'he fet ni l'he menjat mai així. Només amb llet. 
Per a vuit persones

Necessitarem:
 - 200 g de sagu
 - 1/2 l de llet
 - 4 claus d'olor
 - 1 branqueta de canyella
 - 1 tros de pela de llimona
 - 1 pot petit de llet condensada

Farem:
Posarem el sagu en remull en aigua durant una hora i l'escorrerem.
El posarem en una cassola i el courem amb la llet, els claus, la canyella i la pell de llimona a foc mig durant uns 30 o 40 minuts, anant remenant perquè no s'aferri i fins que veiem que les perles es tornen transparents.
Si calgués, per quedar espès, podem afegir una mica més de llet.
Un cop cuit, traiem del foc i ho barregem amb llet condensada al gust.
Ho posem, en un motlle o en copes, i al frigorífic.
Si es vol, podem empolvorar amb canyella.

No sabria descriure el gust del sagu, però és molt bo i sa. El podem comprar en botigues de menjar afroamericà. Podríem sentir avui Damien Rice amb la cançó de The Blower's Daughter i acabarem llepant la cullera dolçament...mentre la Violeta fa bombolles de sabó.

28 comentaris:

  1. Què maca la Violeta :)
    I el sagu m'has fascinat, no el coneixia pas i deu ser una passada en boca!
    Ah, i quin glamour de copa!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra, no té gust el sagu. L'agafa de l'ingredient amb què el barreges.
      Nani

      Elimina
  2. doncs no havia sentit parlar mai del sagu, i mira que m'agrada investigar... és fàcil de trobar! Aquesta copeta amb llet t'ha quedat exquisida! petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. No hi ha res com provar de fer coses noves, ments obertes a la cuina.
      Nani

      Elimina
  3. Nina, nunca había oido hablar del "sagú" tengo que encontrarlo y probarlo, con tu receta y con vino, que me has dejado mosca. Todo este tipo de productos, tipo tapioca, quinoa,....me encantan.

    Por cierto, vaya fotazos¡¡¡¡ Me han encantado.

    Bss

    Virginia "Sweet and Sour".

    ResponElimina
  4. Ay Nani perdona, al releer el comentario,me he dado cuenta que escribí mal tu nombre. Mil perdones. Las prisas no son buenas consejeras y a estas horas voy como una bala.

    Bss

    Virginia "Sweet and Sour".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues tranquilidad, que con las cosas tan buenas que haces hay que ir tranquilita.
      Nani

      Elimina
  5. Jo no coneixia el sagu, ni l'habia sentit enomenar, provarem.
    La foto de la copa, molt maca, però la de la Violeta, fantàstica.

    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La copa anava amb una promoció del Chartreuse i li vaig treure profit!
      Nani

      Elimina
  6. Quin postre més xulo!! mai he provat el sagu, em sembla que s'em acumula la feina a provar tants ingredients nous... això seria com una versió de l'arrós amb llet!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lídia, en concret aquest postres van quedar més o menys com l'arròs amb llet que també faig amb llet condensada.
      Nani

      Elimina
  7. Quan he vist la teva foto he pensat "Però si això s'assembla molt al nostre postre del diumenge!"... Pues no, encara un ingredient different, jo vaig fer servir perles del japò o tapioca.
    M'agrada molt la idea d'afegir una mica de llet condensada pel punt de dolç.
    I aquestes fotos, la de la Violeta es magnífica.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, és possible que sigui la mateixa cosa les perles del japó o tapioca i el sagu.
      Nani

      Elimina
  8. Hola Nani, avui els meus ulls van cap a les fotos, t'han quedat preciosses!!! enhorabona. Molts petonets

    ResponElimina
  9. Tampoc coneixia el sagú. Quina inspiració la violeta!
    Petons.

    ResponElimina
  10. Quines postres tan originals, i quines fotos!
    Buscaré el sagú per tastar-lo...
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és difícil de trobar. En qualsevol supermercat afroamericà.
      Nani

      Elimina
  11. Doncs no coneixia el sagu, i segur que aquest postre esta boníssim!!
    M'agrada molt la foto de la Violeta amb les bombolles, és súper maca!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va costar fer la fotografia de les bombolles...Quan entren nens i animals qualsevol cosa pot passar!
      Nani

      Elimina
  12. No conec el SAGU NANI, pero crec que a partir d'ara intentaré coneixel...
    PRECIOSA LA VIOLETA i PRECIOSA LA FOTOGRAFIA D'ELLA I LES TEVES!!!:)

    ResponElimina
  13. Que mona la Violeta!!!! Com fardes de neta eh!!!!!

    Avui poses un altre ingredient del qual jo en soc totalment ignorant.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. No havia sentit mai això del sagu...
    Amb tanta gent que ve de fora, cada vegada és més fàcil trobar ingredients dels seus països, que podem adaptar perfectament a les nostres receptes.
    La doto de la Violeta és encantadora!
    Petons

    ResponElimina
  15. Quines fotos més espectaculars! I quant s'aprèn, no coneixia el sagu.. i em sembla una recepta deliciosa.!!
    Petons

    ResponElimina