Aquest mes la recepta del 15 d' Els Fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens tira de cap a les croquetes. Així que aquesta vegada farem un màster en croquetamania. En veurem de tots els colors, gustos, formes i ingredients. I l'anècdota ve quan les volem fotografiar. Com fer que quedin apetitoses i cridaneres?
No us ho explicaré, però n'he fet moltíssimes i m'he quedat amb l'última. Potser la grip m'ha deixat sense inspiració, però aquí les teniu: unes croquetes de blat. Perquè en surtin unes 15,
Necessitarem:
- 250 g de blat triturat
- 250 g de carn picada (molt passada per la màquina)
- 2 cullerades (sopa) de ceba ratllada
- 1 cullerada (sopa) de julivert esmicolat
- 1 cullerada (postres) de menta picada
- 1 cullerada (postres) comí
- 1 cullerada (cafè) de canyella en pols
- 1 cullerada (cafè) de clau d'olor en pols
- 1 cullerada (cafè) de pebre negre mòlta
- 1 cullerada (postres) de sal
- oli d'oliva verge extra per a fregir
Farem:
Posarem el blat en remull en aigua en un bol gran, més o menys unes tres hores.
L'escorrerem amb les mans, esprement bé perquè perdi tota l'aigua.
Barregem tots els ingredients, ben barrejats.
Farem les croquetes donant una forma una mica allargada.
Fregirem en oli i posarem sobre un plat amb paper de cuina.
Aquestes croquetes normalment es fan farcides d'un sofregit que es fa amb els mateixos ingredients anteriors, excepte el blat, i amb la carn picada no tan fina. Al fer les croquetes es posa al mig el sofregit i es tornen a tancar. També es pot menjar la barreja dels ingredients en cru. O fer-les al forn. Hi ha moltíssimes maneres de preparar-les. Al Brasil, en trobes en quasi tots els bars, es diuen kibe i tenen origen libanès (la kibbeh). Salah Jamal en parla d'aquestes croquetes en el seu llibre Aroma àrab, on n'explica la procedència.
Podem fer un aperitiu amb un bon vermut i ens mengem aquestes croquetes, tot sentint Sting amb Cheb Mami que ens toquen Desert Rose... No cal sortir de casa, ens transportem allà on sigui.
Però quina explosió d´aromes,i gustos!!!! les primeres que veig, son molt originals i segur que boníssimes!!m´en porto la recepta. Petonets
ResponEliminajajajjaja tens raó, com fer perque unes croquetes quedin ben maques i cridaneres?? Doncs no sé com ho has fet, però jo crec que t'han quedat ben xules. No habia sentit mai parlar d'aquestes croquetes, segur que estan molt bones!!
ResponEliminaNo sabía que tenies la grip, espero que et trobis millor Nani.
Petons, i abriga't!!
Boníssimes! I la foto t'ha quedat molt bé, es veuen molt "apetitoses" ;)
ResponEliminaMarta
OStres Nani, aquestes croquetes m'han fascinat! Amb el blat queden molt originals, i amb les espècies deuen quedar genial!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!!!
Petons
Sandra (de la Bordeta! jeje)
Ah, i la foto xulíssima... a veure què opines demà de les nostres! jijijiji
ResponEliminaM'apunto a aquest aperitiu amb vermut!!!! i tens raó, fer fotos a les croquetes és un suplici!!!
ResponEliminapetonets
Han de quedar unes croquetes molt originals i diferents, entre la barreja d'espècies i el blat triturat... m'apunto la recepta!
ResponEliminaQuina combinació més original per aquestes croquetes. Mai les havia vist i han de ser una explosió de sabors.
ResponEliminaLa foto preciosa, sembla mentira ocm costen a vegades, oi?
Petonets,
Palmira
Amb el gustet del blat tan peculiar i dolç han de ser ben addictives, i sobretot originals. T'haig de confesar que aquest platet es fa irresistible a la meva gana de bon matí....
ResponElimina;)
Doncs no coneixia aquest plat! Ha destar bó amb la carn picada i les espècies que porta.
ResponEliminaPetons!!!
A tu ni la grip t'atura l'inspiració!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Nani! que bones aquestes croquetes a més amb la cran bes especiada segur que són molt bones!! visca les croquetes
ResponEliminapetonets
ui però quines faltes! la carn ben especiada!! ;)
EliminaCAchis la mar, Nani¡¡¡¡ Pero como me he perdido yo este reto. Con lo que me gustan las croquetas. Y encima las tuyas son especiales de trigo, con carne, especias. Ummmm. Me pirran los platos con los cereales asi enteros, como el bulgur, quinoa, con muchas hierbas y especias....
ResponEliminaUnas croquetas muy especiales. Me llevo la receta pero.....
Oye, no te sobrará alguna para enviar a esta amiga, no????
Bss
Virginia "sweet and sour2
sweetandsour-vir.blogspot.com
Quines croquetes més especiades, a mi m´encantarien... Petons,
ResponEliminaQuina passada de croquetes!!! no les coneixia. Tenen una pinta deliciosa. I la foto m'encanta, molt maca.
ResponEliminaPetons
Quin cau d´espècies! M' imagino l'olor que deuen desprendre aquestes croquetes... mmmmmmmm!!!
ResponEliminaUnes croquetes súper originals. M'he quedat amb la boca oberta. Han d'estar de vici!!
ResponEliminaMOltes gràcies per participar!
Petonets!
Tienen que estar deliciosas y el aspecto perfecto. Sigo viendo tus recetas. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaTe han quedado espectaculares, viva la croquetamanía!!! Besitos
ResponEliminaNo les coneixia, però a jutjar per la foto i per els ingredients han d´estar fantàstiques!
ResponEliminaPetons
Quines croquetes més bones!!!
ResponElimina