Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 25 de setembre de 2012

Amanida tèbia de tardor {colors}


Fa uns dies a Tarragona es va celebrar, dintre de les festes de Santa Tecla, la Santa Teca 2012 amb la presentació del moviment Slow Food Tarraco. Jo m'hi vaig passejar, l'ambient era de festa, i vaig comprar en algunes parades. Entre elles: la de verdures i productes agroecològics I un rave i la de l'oli d'oliva 100% arbequina d'Orgànic Fruit, una de Valls i l'altre de La Canonja. Els tomàquets xerry boníssims i l'oli no us el puc definir, s'ha de tastar. I com que ja la tenim aquí. Ha arribat sense baixar les temperatures i sense soroll.
La meva estació preferida ha tornat i els que som "amanideros" no volem baixar la guàrdia, li donem la benvinguda a la tardor amb una amanida tèbia.

Necessitarem:
 - espàrrecs blancs de conserva
 - tomàquets xerry
 - cibulet
 - flor de sal
 - oli d'oliva

Farem:
En una paella plana i amb foc fluix escalfarem els espàrrecs en la seva pròpia aigua de conserva.
No cal que l'aigua bulli, ho farem amorosament només perquè agafin tebiesa.
En una paella petita hi posarem oli en una quantitat per a cobrir els tomàquets i l'escalfarem fins a una temperatura de que hi posem el dit i no ens cremem.
Apaguem el foc i hi aboquem els tomàquets partits per la meitat, deixant que es confitin uns 10 minuts.
Muntem el plat amb els espàrrecs escorreguts de l'aigua, els tomàquets sense l'oli, amanim amb oli, el cibulet i la sal. No patiu per l'oli on hem confitat els tomàquets, l'aprofitarem per a cuinar altres plats. L'oli cru dona més gust al plat.

M'agrada el color de les fulles seques i no puc estar-me de fotografiar-les. Passejar sota la pluja tardoral,  un racó d'un parc o un ull de bou de carrer que les il·lumina m'inspiren, mentre pels auriculars escolto Leon Russell que em canta A song for you, una cançó per a mi i no em puc creure un moment de tanta felicitat...

30 comentaris:

  1. Nani, unes fotos espectaculars! Ja estàs recuperada de la Tecla?? Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Una amanida per dar-li la benvinguda a la tardor, amb aquests colors i un bon oli, tant sols pot estar deliciòs... Aquí toca el proper cap de setmana la celebració gastronòmica, ja veurem perquè sempre per aquesta ciutat acabo decepcionada... I avui el blog cumpleix 3 anys, estic emocionadissima!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Això d'escalfar els espàrrecs blancs m'ha agradat molt, Nani. M'ho apunto, que ho provaré! Petonet

    ResponElimina
  4. Quina feina em dones.... no coneixia aquesta canço, però ara l'estic escoltant...és molt maca.
    La tardor tambè es la meva estació favorita.
    M'enanten les fotos amb les fulles...el drapet de pagès, la safata preciosa...i els tomaquets, un punt d'alegría i felicitat resguardada del fred sobre blanques tecles de terra.
    (la canço m'ha posat poética)
    La faig amb els meus tomaquets "Sambucus".... jejeje!!!!!!

    ResponElimina
  5. Hola Nani, moltes felicitats i enhorabona per la recepta i les fotografies.

    ResponElimina
  6. deliciosa aquesta amanida, i molt fàcil de fer! felicitats!

    ResponElimina
  7. avui em quedo amb la plàtara i els tomàquets, que els esparrecs blancs no m'agraden. petonets

    ResponElimina
  8. Per favor Nani, aquesta amanideta fa venir salivera! Quines fotos més xules :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. ho certifiquem, a més de bonics estan molt bons!! moltes gràcies pels moments dedicats!!

    ResponElimina
  10. Nani, ja he pres nota dels ingredients,..a mi particularment m'agraden amb golosia els tomàquets del Menar, ( a Marçà en diuen del Manà ),..probablement ara ja no en trobaré, son mes aviat de temporada d'estiu,..siguin del Manà o no serà el plat per sopar de divendres. La fotografia molt adient,...la musica preciosa. Per cert, has escoltat a la Katie Melua, es dolça com la mel. Petonets guapa!!.
    Roser

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser,
      Hola amiga. Ja sé que el tomàquets t'agraden i també que quan els feies al teu hort de Marçà sortien boníssims. Gràcies per la recomanació de la Katie Melua. No la coneixia. Ja l'he posat a la carpeta de Spotify.
      Un petó per a tu i un altre per a la Genoveva, les nostres nenes han crescut!

      Elimina
  11. Hola Nani es una recepta molt gustosa

    ResponElimina
  12. Una amanida genial i amb el gust d'aquest oli ha de ser com un "menjar de Déus" ;-)
    Per cert, podrem caminar sobre la pluja tardoral???? Sembla que de moment només sota les ventades!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Ohhh QUINA PRECIOSITAT D'AMANIDA NANI!!!
    Tens raó el gust d'aquest OLI, els TOMAQUETS... unit a aquesta canço que proposes i amb el sorollet que deixa anar el vent amb les fulles de TARDOR... TOTA UNA DELÍCIA!!!
    Bon dimecres maca ;)

    ResponElimina
  14. Creo que compartimos el mismo cariño por el otoño, aqui hoy ha empezado a llover y llevo puesta una chaqueta, después de 5 meses sin llover y con un veranos sofocante esto es gloria bendita.
    Tu ensalada es tan bonita que es probable que me la coma hoy, lo tengo todo para hacerla.
    Un bso

    ResponElimina
  15. M'agrada molt aquesta amanida, els colors, i els ingredients, ben bona ha d'estar!! El que no m'agrada tant és la tardor, m'agafa una mena de melangia cada any quan comença... amb el que m'agrada a mi la calor, el sol roent, la poca roba, les begudes molt fredes...aix.. però bueno, ja tornarà l'estiu l'any que ve, sempre torna ;)

    Molts petons!

    ResponElimina
  16. Hola!!!
    Nada mejor que esta rica ensaladita para celebrar la llegada del Otoño. Menudos productos más buenos, se nota la calidad.
    Besos.

    ResponElimina
  17. Curiós, però m'encanten els espàrrecs verds...i no suporto els blancs....mira, manies. bona foto.

    ResponElimina
  18. Puff! Ya estamos en otoño! Me han encantado tus fotos. Besos.

    ResponElimina
  19. Espàrrecs i tomàquets xerri, una amanida 100% vegetal amb senzills ingredients.. m´agrada!!! petons,

    ResponElimina
  20. Oh, nena, quina bona pinta!!!!
    Avui una companya de feina va sentir a la radio que recomenaven el teu blog. Em diu: vaig sentir que recomenaven un blog que es diu La cuina violeta. El coneixes? Siiiiiiiiií, el blog de la Nani! Em sap greu no poder-te dir quina emissora era, no li he preguntat. Si puc, i me'n recordo, demà li prengunto. La veritat és que m'ha fet gràcia, entre tant i tant blogs!!!
    Petonets, guapa!

    ResponElimina
  21. A mi cada vegada m'agraden més les amanides sense enciam però el que sempre m'encanta són els tomàquets.
    Petons.

    ResponElimina
  22. M'encanten aquest tipus de plats, senzills i lleugers!!
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  23. aquestes amanides tèbies són molt interessants ara i a l'hivern. De vegades jo les faig com a plat únic, afegint-hi crostons de pa, formatge,...Cal fer els tastos.

    ResponElimina
  24. Querida Nani, mil gracias por tu recomendación para presentar mi receta de la mermelada, ahora mismo me voy a hacerle una visita al blog.
    Sabes como acertar con cada receta eh!!!! magnífica ensalada para la nueva estación.
    Besitos preciosa.

    ResponElimina
  25. M´ho emporto tot...la recepta i la safata, que és moníssima :))
    Jo també sóc d´amanides en qualsevol estació de l´any...
    Un petonàs

    ResponElimina
  26. Avui a Vic, ja es pot dir benvinguda tardor, quan he arribat a la feina amb el cotxe, marcava 8º!!! les amanides són un plaer tot l'any!

    petonets

    ResponElimina
  27. Ummm, qué buena pinta!!! sin duda la probaré! Besos.

    ResponElimina